Problemen op je PS Portal oplossen

Ontdek hoe je problemen met je PlayStation Portal™ Remote Player kunt oplossen.

Je PS Portal opnieuw starten

1. Houd de activeringstoets ingedrukt.
  2. Selecteer Opnieuw opstarten.

Als je je PS Portal niet opnieuw kunt opstarten, probeer je het volgende.

1. Houd de activeringstoets op je PS Portal ingedrukt.
  2. Wacht tot je PS Portal wordt uitgeschakeld. Wacht vervolgens 30 seconden.
  3. Houd de activeringstoets op je PS Portal ingedrukt.
    Het systeem wordt opnieuw opgestart.

Als je nog steeds problemen hebt, kun je proberenhem opnieuw in te stellen

Je PS Portal opnieuw instellen

Wanneer je je PS Portal opnieuw instelt, word je afgemeld en worden alle gegevens en instellingen op je PS Portal gewist.

1. Veeg in de rechterbovenhoek van het scherm naar links om het snelmenu weer te geven.
  2. Ga naar Instellingen > Systeem > Systeemsoftware > Opties voor opnieuw instellen.
  3. Selecteer Opnieuw instellen

PS Portal gaat niet aan?

1. Sluit de PS Portal aan op je  PlayStation®5-console met de bijgevoegde USB-kabel.
  2. Wacht tot het opladen voltooid is voordat je je PS Portal loskoppelt.
    Je kunt je PS Portal gebruiken terwijl deze wordt opgeladen.
  3. Houd de activeringstoets op je PS Portal ingedrukt.
  4. Koppel je PS Portal los van de console.

Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact met ons op.

Verbindingsproblemen?

Selecteer het probleem dat je wilt oplossen.

1. Controleer de Playstation Network-statuspagina.
  2. Controleer of je wifi op andere apparaten werkt.
    Als je problemen met je wifi ondervindt, neem je contact op met de internetserviceprovider (ISP) van je netwerk voor verdere ondersteuning
  3. Veeg vanaf de rechterbovenhoek van het PS Portal-scherm naar links om het snelmenu weer te geven.
  4. Selecteer Instellingen > Netwerk > Internetverbinding instellen en zoek je wifi-netwerk.
  5. Probeer dichter bij je router te komen.
  6. Zorg ervoor dat je de aanbevolen instellingen volgt die door je internetserviceprovider, netwerkprovider of netwerkbeheerder zijn aangegeven.

Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact met ons op.

Als standaard raden we een snelle verbinding aan met een upload- en downloadsnelheden van ten minste 5 Mbps. Voor de beste prestaties raden we een snelle verbinding aan met een upload- en downloadsnelheden van ten minste 15 Mbps.

1. Controleer of de wifiverbinding(en) stabiel zijn.
  2. Pauzeer alle downloads op apparaten die met je wifi-netwerk zijn verbonden.
  3. Probeer een bekabelde verbinding voor je PS5®-console te gebruiken. Als je een draadloze verbinding gebruikt, probeer dan je PS Portal en PS5-console dichter bij de router te plaatsen en zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die het signaal verstoren.

Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact met ons op.

Kun je geen verbinding maken met je gekoppelde PS5-console?

1. Selecteer op je PS5-console Instellingen > Systeem > Remote Play en schakel vervolgens Remote Play inschakelen in.
  2. Ga op je PS5-systeem naar Instellingen > Systeem > Energiebesparing > Functies die beschikbaar zijn in de rustmodus. Schakel Verbinding met internet behoudenen PS5 inschakelen vanuit netwerk in.
  3. Zorg ervoor dat je PS5-console met het internet is verbonden en dat je bent aangemeld met hetzelfde account.
  1. Je internetverbinding testen.
    Probeer een ander apparaat op het netwerk aan te sluiten en een verbindingstest uit te voeren
    Als je problemen met je wifi ondervindt, neem dan contact op met je internetprovider voor verdere ondersteuning.
  2. Probeer een vaste verbinding voor je PS5-console te gebruiken. Als je een draadloze verbinding gebruikt, probeer dan je PS Portal en PS5-console dichter bij de router te plaatsen en zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die het signaal verstoren.

Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact met ons op.

Beeldproblemen?

Als je problemen ondervindt met de beeldkwaliteit tijdens Remote Play, controleer dan de kwaliteit van je internetverbinding.

1. Veeg in de rechterbovenhoek van het scherm naar links om het snelmenu weer te geven.
  2. Ga naar Instellingen > Scherm en helderheid om je beeldinstellingen aan te passen.

Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact met ons op.

Vastzittende toets of analoge joystick?

1. Gebruik een zachte doek om eventueel vuil rondom de analoge joystick of knop te verwijderen en probeer het opnieuw.
  2. Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact met ons op.

Toetsen die niet reageren?

1. Probeer Probeer je PS5 Portal opnieuw in te stellen.
  2. Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact met ons op.

Raakt de batterij sneller leeg dan verwacht?

De batterijduur is afhankelijk van het gebruik.

Om de batterijduur te verlengen, kun je proberen de intensiteit van de trilling, de intensiteit van het triggereffect en de schermhelderheid te verlagen.

Problemen met audio oplossen

Selecteer je probleem in de onderstaande lijst.

1. Controleer of je PS Portal niet is gedempt.
  1. Probeer een compatibel bekabeld apparaat op je PS Portal aan te sluiten.
  2. Als je geluid uit het bekabelde apparaat kunt horen, stel dan je PS Portal opnieuw in.
  3. Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact met ons op.
  1. Controleer of je PS Portal niet is gedempt.
  1. Controleer of het compatibele apparaat een audio-ingang van 3,5 mm heeft en met andere apparaten werkt.
  2. Probeer een ander compatibel bekabeld audioapparaat of de PS Portal-luidsprekers te gebruiken.
  3. Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact met ons op.

Alleen apparaten met PlayStation Link™ kunnen draadloos verbinding maken met je PS Portal.

1. Controleer of je PS Portal niet is gedempt.
  1. Zorg ervoor dat je compatibele audioapparaat is opgeladen.
  1. Zorg ervoor dat de systeemsoftware voor je PS Portal is geüpdatet.
  1. Probeer je compatibele audioapparaat opnieuw te koppelen.
  2. Probeer je audioapparaat met een ander compatibel apparaat te gebruiken.
  3. Als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact met ons op.

De PS Portal trilt niet?

1. Ga naar Instellingen > Controller en controleer of  Trilfunctie is ingeschakeld
  2. Controleer je game-instellingen. De trilfunctie is mogelijk uitgeschakeld.
  3. Controleer of de game de trilfunctie ondersteunt. Niet alle games beschikken over deze functionaliteit.