Audio-instellingen op PlayStation®5 wijzigen

Ontdek hoe je de audio-uitvoer van je PS5™-console kunt aanpassen voor tv, headset of AV-systeem.

Audio-instellingen op PS5 wijzigen

Als je de audio-uitvoerinstellingen van de PS5 wilt configureren, ga je naar het beginscherm en selecteer je Instellingen > Geluid > Audio-uitvoer:

Uitvoerapparaat

Hiermee selecteer je het audio-uitvoerapparaat dat je wilt gebruiken. Je kunt het uitvoerapparaat ook wijzigen vanuit Geluid in het controlecentrum.

Uitvoerapparaat automatisch wisselen

Hiermee schakel je het automatisch wisselen tussen uitvoerapparaten in wanneer een audioapparaat zoals een headset of PS VR wordt aangesloten.

Type HDMI-apparaat

Hiermee kies je het type apparaat dat via een HDMI-kabel op je console is aangesloten en selecteer je de relevante opties. Als je bijvoorbeeld AV-versterker als type HDMI-apparaat selecteert, kun je het aantal kanalen instellen en de luidsprekerposities aanpassen.

Aantal kanalen

Hiermee selecteer je het aantal kanalen dat je AV-versterker gebruikt.

Luidsprekerposities aanpassen

Hiermee verplaats je de luidsprekers voor de juiste geluidsbalans.

Uitvoer naar hoofdtelefoon

Selecteer Alle audio om naast de chataudio ook de geluidseffecten en muziek van de game via je hoofdtelefoon te horen.

Selecteer Chataudio om alleen de chataudio via je hoofdtelefoon te horen. Andere geluiden zijn te horen via het apparaat dat je hebt geselecteerd onder Uitvoerapparaat.

3D-audio inschakelen
Veel van jullie hebben al een USB-compatibele hoofdtelefoon in huis. Geniet daarmee nu van 3D-audio door je hoofdtelefoon aan te sluiten op de console via USB-A of USB-C. Je kunt je compatibele hoofdtelefoon ook aansluiten op de draadloze DualSense-controller via de headset-aansluiting van 3,5 mm.

3D-audioprofiel aanpassen

wanneer 3D-audio is ingeschakeld, kun je het gewenste 3D-audioprofiel kiezen.

Muziek beginscherm

Hiermee zet je de muziek die op het beginscherm op de achtergrond wordt afgespeeld, aan of uit.

Geluidseffecten

Hiermee zet je de geluiden die je tijdens bepaalde functies hoort, zoals scrollen, aan of uit.

Volume zijtoon

Hiermee stel je in hoe luid je eigen stem via je headset klinkt.

Deze instelling is niet voor alle headsets beschikbaar.

Audio-indeling (Prioriteit)

Hiermee stel je de audio-uitvoerindeling in die voor games en video-apps wordt gebruikt.

De beschikbare instellingen kunnen variëren, afhankelijk van je apparaten en de configuratie van de audio-instellingen.

Heb je audioproblemen met je PS5?

Ga naar Repareren en vervangen voor stappen voor hulp.