Audio-instellingen wijzigen op PS5-consoles

De audio-instellingen op PS5-consoles aanpassen

Ontdek hoe je de audio-uitvoer van je PlayStation®5-console kunt aanpassen voor tv, headset of AV-systeem.

De audio-instellingen van de PS5™-console wijzigen

Als je de audio-uitvoerinstellingen van de PS5 wilt configureren, ga je naar het beginscherm en selecteer je Instellingen > Geluid > Audio-uitvoer:

Uitvoerapparaat
Hiermee selecteer het audio-uitvoerapparaat dat je wilt gebruiken. Je kunt het uitvoerapparaat ook wijzigen vanuit Geluid in het controlecentrum.

Uitvoerapparaat automatisch wisselen
Hiermee schakel je het automatisch wisselen tussen uitvoerapparaten in wanneer een audioapparaat zoals een headset wordt aangesloten.

Type HDMI-apparaat
Hiermee kies je het type apparaat dat via een HDMI-kabel op je console is aangesloten en selecteer je de relevante opties. Als je bijvoorbeeld AV-versterker als type HDMI-apparaat selecteert, kun je het aantal kanalen instellen en de luidsprekerposities aanpassen.

Tv

3D-audio voor tv-speakers inschakelen Speakers
Verbeter het geluid dat uit de luidsprekers van je tv komt door het geluid driedimensionaal te maken.

Meetresultaten op 3D-audio toepassen
Pas de 3D-audio-instellingen aan op basis van de meetresultaten van de akoestiek van je kamer. Als je de akoestiek van je kamer nog nooit hebt gemeten of als je de kamer anders hebt ingericht sinds je laatste meting, selecteer je eerst Akoestiek van de kamer meten voor 3D-audio

Akoestiek van de kamer meten voor 3D-audio
Gebruik de microfoon op je draadloze controller om de akoestiek van je kamer te meten.

AV-versterker

Aantal kanalen
Hiermee selecteer je het aantal kanalen dat je AV-versterker gebruikt.

Luidsprekerposities aanpassen
Hiermee verplaats je de luidsprekers voor de juiste geluidsbalans.

Compatibele hoofdtelefoons

3D-audio inschakelen
Verbeter de audio via je hoofdtelefoon door het geluid driedimensionaal te maken.

3D-audioprofiel aanpassen
Hiermee kun je je 3D-audio-ervaring optimaliseren door een van de verschillende 3D-audioprofielen te selecteren.

Algemeen

Muziek beginscherm
Hiermee zet je de muziek die op het beginscherm op de achtergrond wordt afgespeeld, aan of uit.

Geluidseffecten
Hiermee zet je de geluiden die je tijdens bepaalde functies hoort, zoals scrollen, aan of uit.

Volume zijtoon
Hiermee stel je in hoe luid je eigen stem via je headset klinkt. Deze instelling is niet voor alle headsets beschikbaar.

Audio-indeling (Prioriteit)
Hiermee stel je de audio-uitvoerindeling in die voor games en video-apps wordt gebruikt.
De beschikbare instellingen kunnen variëren, afhankelijk van je apparaten en de configuratie van de audio-instellingen.

Heb je audioproblemen met je PS5-console?

Bekijk de onderstaande gids voor hulp bij het oplossen van je probleem.