De audio-uitvoer op PS4-systemen wijzigen

Ontdek hoe je de audio-uitvoer op je PlayStation®4-systeem kunt wijzigen.

De primaire audio-uitvoeraansluiting op PS4-systemen wijzigen

Als je verbinding maakt tussen je PS4®-systeem en je televisie, home theater of een ander verbonden apparaat, wordt de audio-indeling die wordt uitgevoerd van het PS4-systeem automatisch geoptimaliseerd voor dat apparaat. Als je een apparaat aansluit op de DIGITAL OUT (OPTICAL)-aansluiting van het PS4-systeem, kun je handmatig de instelling voor de audio-uitvoer wijzigen.

1. Ga naar Instellingen > Geluid en scherm.
  2. Selecteer Instellingen audio-uitvoer > Primaire uitgangsaansluiting.
  3. Selecteer DIGITAL OUT (OPTICAL).
  • De CUH-2000-serie heeft geen optische digitale uitgangsaansluiting.
  • Als je luidsprekers de geselecteerde audio-uitvoer van je PS4-systeem niet ondersteunen, kunnen ze beschadigd raken.
  • Je PS4-systeem kan geen video en audio uitvoeren als een apparaat dat is aangesloten via HDMI niet compatibel is met HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection). HDCP kan alleen worden uitgeschakeld voor gameplay.

HDCP-instellingen op PS4-systemen wijzigen

HDCP staat voor High-bandwidth Digital Content Protection. Het voorkomt dat gameplay en video-inhoud worden opgenomen met behulp van externe computers of video-opnamesystemen. HDCP is standaard ingeschakeld voor de HDMI-uitgang op je PS4-systeem.

Je kunt de HDCP-instellingen in- of uitschakelen door de onderstaande stappen uit te voeren. Alle toepassingen worden afgesloten als je deze instelling wijzigt.

1. Ga naar Instellingen > Systeem.
  2. Schakel in de instelling HDCP inschakelen het selectievakje in om HDCP in te schakelen of schakel het selectievakje uit om HDCP uit te schakelen.
  • Deze functie werkt alleen voor gameplay. Als je probeert een Blu-Ray, DVD of DRM af te spelen via een streamingservice, geeft het PS4-systeem een bericht weer waarin je wordt gevraagd HDCP in te schakelen om de content te kunnen bekijken.

Uitvoer naar hoofdtelefoon instellen op PS4-consoles

Je kunt audio-uitvoer naar je compatibele headset instellen voor alle audio of alleen voor chataudio.

1. Ga naar Instellingen > Apparaten.
  2. Selecteer Audio-apparaten > Uitvoer naar hoofdtelefoon. De standaardinstelling is Chataudio.

Audio-indeling (prioriteit) instellen

Je kunt de indeling van de audio-uitvoer instellen op het PS4-systeem.

1. Ga naar Instellingen > Geluid en scherm.
  2. Selecteer Instellingen audio-uitvoer > Audio-indeling (prioriteit). De standaardinstelling is Lineaire PCM.

Ondervind je problemen?

Hieronder vind je de antwoorden op vragen over audio-instellingen.