Problemen met je PS Link-verbinding oplossen

PlayStation Link™ USB-adapters en PS Link-apparaten kunnen last hebben van interferentie van andere apparaten. Ontdek hoe je verbindingsproblemen kunt oplossen.

Algemene problemen met PS Link-verbindingen oplossen

• Controleer of niets de verbinding tussen je PS Link-apparaat en je PS Link USB-adapter blokkeert. Probeer de PS Link USB-adapter aan te sluiten op een USB-aansluiting aan de voorkant van je systeem* of computer.
  • Start je draadloze router opnieuw op.
  • Probeer je draadloze router verder van je PS Link-apparaten te zetten.
  • Als je een draadloze router hebt die op meerdere frequenties werkt, probeer je elke frequentie uit te schakelen en test je vervolgens de PS Link-verbinding.
  • Als er andere draadloze apparaten in de buurt van je PS Link USB-adapter staan, zet je deze apparaten uit de buurt en schakel je ze uit om te zien of de verbindingsproblemen zijn opgelost. Voorbeelden van apparaten zijn:
    • Slimme apparaten in huis (stopcontacten, lampen, thermostaten, enz.)
    • Draadloze luidsprekers (soundbars, smartspeakers, enz.)
    • Draadloze routers
  • Probeer met een USB-verlengkabel (afzonderlijk verkrijgbaar) de afstand te vergroten tussen je PS Link-apparaat en apparaten die mogelijk de verbinding kunnen beïnvloeden.
  • Ga dichter bij je PS Link USB-adapter zitten om te zien of de signaalkwaliteit verbetert.
  • Als je een USB 3.0-hub gebruikt met extra verbonden high-speedapparaten (externe harde schijven, enz.), koppel je de apparaten veilig los en kijk je of de verbindingsproblemen zijn opgelost.

*PS5-systemen (CFI-2000 modelgroep - slim) vereisen een USB-C naar USB-A-adapter (afzonderlijk verkrijgbaar) voor aansluiting op de USB aan de voorkant.

Verbndingsproblemen met je PS5-systeem oplossen

• Zorg ervoor dat je systeemsoftware is bijgewerkt.
  • Als je een USB-station met extra opslagruimte gebruikt voor je PlayStation®5-systeem, koppel je het station veilig los en kijk je of de verbindingsproblemen daarmee zijn opgelost.

Problemen met een USB-adapter op je pc/Mac oplossen

• Als je computer meerdere USB 3.0-aansluitingen heeft, koppel je de apparaten los en kijk je of de verbindingsproblemen daarmee zijn opgelost.
  • Probeer een USB-verlengkabel (afzonderlijk verkrijgbaar) te gebruiken om afstand te bewaren tussen de USB-adapter en apparaten die mogelijk de verbinding kunnen beïnvloeden.