Äänichatin vianmääritys

PlayStation™ Networkin äänichatin vianmääritys

Lue, miten voit ratkaista  PlayStation®5 ja PlayStation®4-konsolin äänichattiin liittyviä yleisiä ongelmia.

Säädä PS5™-konsolin ääniasetuksia

Jos äänichatissa on ongelmia, kokeile seuraavien asetusten muuttamista.

1. Mene kohtaan Asetukset > Ääni > Äänen ulostulo ja valitse Ulostulolaiteja valitse käytettävä ulostulolaite.

2. Voit myös säätää, mitä ääntä kuulet kuulokkeistasi valitsemalla  Toisto kuulokkeisiin.

Ohjaimessasi on mikrofoni, jota voit käyttää äänichatiin ja äänisyöttöön. Mykistä ja poista mykistys painamalla ohjaimesi mykistysnäppäintä.

Voit määrittää ohjaimesi mikrofonin, kuulokemikrofonin tai USB-mikrofonin asetuksia menemällä kohtaan Asetukset > Ääni > Mikrofoni. Tästä valikosta voit vaihtaa Sisäänmenolaitteen ja Säätää mikrofonin äänenvoimakkuutta.

• Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base. Valitse sitten ryhmäsi listasta.

• Voit vaihdella äänichatin ja pelin chatin välillä ohjauskeskuksessa olevan äänichatin kortin pudotusvalikon avulla.

• Voit säätää äänichatin ja muiden äänien tasapainoa konsolillasi ohjauskeskuksessa olevan äänichatin kortin liukusäätimen avulla.

Säädä PS4™-konsolin ääniasetuksia

Jos äänichatissa on ongelmia, kokeile seuraavien asetusten muuttamista.

• Valitse Asetukset > Laitteet > Audiolaitteet > Ulostulolaite.

• Jos käytät kuulokkeita, voit valita niissä toistettavan äänen kohdasta Toisto kuulokkeisiin.

Asetus Ohjaimeen yhdistetty kuulokemikrofoni näkyy vain, kun kuulokkeet on yhdistetty langattomaan DUALSHOCK 4 -ohjaimeen.

• PS4-konsolin ominaisuuksien vuoksi äänichattia ja peliääniä ei voi toistaa sekä kuulokkeista että televisiosta.
  • Valitse Asetukset > Laitteet > Audiolaitteet > Säädä mikrofonin äänenvoimakkuutta.

Jos mikrofoni toimii, Tulon äänenvoimakkuus -palkki liikkuu.

Jos tulon äänenvoimakkuuden mittari ei liiku, kokeile toisia kuulokkeita tai toista ohjainta. Jos ääntä ei voi toistaa tietyllä laitteella, ongelma voi olla kyseisessä laitteessa.

• Valitse Ryhmä > Ryhmäasetukset > Chat-ääni ja valitse sitten Aseta ryhmien chatit etusijalle tai Aseta pelien chatit etusijalle

Korjaa äänichatin häiriöt  (äänichat katkeaa)

Ryhmän äänichatin yhteyden äkillinen katkeaminen voi johtua internetyhteydestäsi. Kokeile näitä ongelmanratkaisuohjeita.

Kaiuttimen ja mikrofonin kuvakkeet vilkkuvat äänichatin aikana

Jos kaiuttimen tai mikrofonin kuvake vilkkuu ryhmän äänichatin aikana eivätkä äänet kuulu, ongelma voi liittyä internetyhteyteesi. Kokeile näitä ongelmanratkaisuohjeita.

Ratkaisuja PSN:n äänichatin ongelmiin

Jos internetyhteys on muodostettu langattomasti, kokeile toimiiko langallinen yhteys paremmin.

Katkaise konsolisi ja internetlaitteen virta (modeemi ja reititin) ja käynnistä ne uudelleen.

Ota yhteys internetpalveluntarjoajaasi ja kysy, miten voit avata seuraavat PSN-portit reitittimessäsi:

TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
UDP: 3478, 3479

Ratkaisuja laiteongelmiin

Kokeile laitteille seuraavia ratkaisuvaihtoehtoja.

Yhdistä laite uudelleen.

• Varmista, että kuulokkeiden mikrofoni on päällä.

• Yhdistä laite uudelleen.

• Jos sinulla on useita langattomia ohjaimia, kokeile yhdistää kuulokkeet toiseen ohjaimeen.

• Varmista, ettei langattomien kuulokkeiden mikrofoni ole mykistetty. Jos mikrofoni on mykistetty, kuulokkeiden tilan merkkivalo palaa violettina. Painikkeen ja merkkivalon sijainti riippuu laitteesta. Lisätietoja on käyttöoppaassa.
  • Voit säätää ääntä PlayStationin langattomien kuulokkeiden SOUND/CHAT-näppäimillä.