Ratkaisuja PlayStation®4-konsolin äänichatin ongelmiin

Lue, miten voit ratkaista PS4-konsolin äänichattiin liittyviä yleisiä ongelmia.

PS4:n ääniasetusten muuttaminen

Jos äänichatissa on ongelmia, kokeile seuraavien asetusten muuttamista.

• Valitse Asetukset > Laitteet > Audiolaitteet > Ulostulolaite.

• Jos käytät kuulokkeita, voit valita niissä toistettavan äänen kohdasta Toisto kuulokkeisiin.

Asetus Ohjaimeen yhdistetty kuulokemikrofoni näkyy vain, kun kuulokkeet on yhdistetty DUALSHOCK 4 -langattomaan ohjaimeen.

Voiko PS4:n äänichatin ja peliäänet toistaa sekä kuulokkeista että televisiosta?

PS4:n ominaisuuksien vuoksi äänichattia ja peliääniä ei voi toistaa sekä kuulokkeista että televisiosta.

• Valitse Asetukset > Laitteet > Audiolaitteet > Säädä mikrofonin äänenvoimakkuutta.

Jos mikrofoni toimii, Tulon äänenvoimakkuus -palkki liikkuu.

Jos tulon äänenvoimakkuuden mittari ei liiku, kokeile toisia kuulokkeita tai toista ohjainta. Jos ääntä ei voi toistaa tietyllä laitteella, ongelma voi olla kyseisessä laitteessa. Jos PlayStation-laitteesi takuuaika on vielä voimassa, ota meihin yhteyttä

• Valitse Ryhmä > Ryhmäasetukset > Chat-ääni ja valitse sitten Aseta ryhmien chatit etusijalle tai Aseta pelien chatit etusijalle

Korjaa äänichatin häiriöt (äänichat katkeaa)

Ryhmän äänichatin yhteyden äkillinen katkeaminen voi johtua internetyhteydestäsi. Kokeile näitä ongelmanratkaisuohjeita.

Kaiuttimen ja mikrofonin kuvakkeet vilkkuvat PS4-äänichatin aikana

Jos kaiuttimen tai mikrofonin kuvake vilkkuu ryhmän äänichatin aikana eivätkä äänet kuulu, ongelma voi liittyä internetyhteyteesi. Kokeile näitä ongelmanratkaisuohjeita.

Ratkaisuja PS4:n äänichatin ongelmiin

Jos internetyhteys on muodostettu langattomasti, kokeile toimiiko langallinen yhteys paremmin.

Katkaise PS4:n ja internetlaitteen virta (modeemi, reititin) ja käynnistä ne uudelleen.

Ota yhteys internetpalveluntarjoajaasi ja kysy, miten voit avata seuraavat PSN-portit reitittimessäsi:

TCP: 80, 443, 3478, 3479, 3480
UDP: 3478, 3479

Ratkaisuja laiteongelmiin

Kokeile laitteille seuraavia ratkaisuvaihtoehtoja.

Yhdistä laite uudelleen.

• Varmista, että kuulokkeiden mikrofoni on päällä.

• Yhdistä laite uudelleen.

• Jos sinulla on useita langattomia ohjaimia, kokeile yhdistää kuulokkeet toiseen ohjaimeen.

• Varmista, ettei langattomien kuulokkeiden mikrofoni ole mykistetty. Jos mikrofoni on mykistetty, kuulokkeiden tilan merkkivalo palaa violettina. Painikkeen ja merkkivalon sijainti riippuu laitteesta. Lisätietoja on käyttöoppaassa.
  • Voit säätää ääntä PlayStationin langattomien kuulokkeiden SOUND/CHAT-näppäimillä.