PS5™- tai PS4™-konsolin yhdistäminen internetiin ja PSN:ään

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit määrittää langallisen tai langattoman yhteyden PS5- tai PS4-konsolilla internetin ja PlayStation™Network (PSN) -verkon käyttöä varten.

Määritä internet-yhteys ensimmäistä kertaa valitsemalla PlayStation-konsolisi.

Yhdistä PS5-konsoli Internetiin

Voit yhdistää PlayStation 5 -konsolin Internetiin LAN-kaapelilla (kiinteä yhteys) valitsemalla Asetukset > Verkko Asetukset > Määritä Internet-yhteys > Määritä langallinen LAN-yhteys.

• Kun valitset Yhdistä -valinnan ja seuraat näytön ohjeita, järjestelmä ottaa käyttöön vakioasetukset.
  • Voit säätää asetuksia valitsemalla Lisäasetukset.
Lisäasetukset:

Voit määrittää seuraavat asetukset manuaalisesti ennen kuin PS5-konsoli muodostaa yhteyden verkkoon:

• IP-osoite
  • DHCP-isännän nimi
  • DNS
  • MTU
  • Välityspalvelin

Tärkeää: jos et tunne näitä asetuksia, kysy niistä palveluntarjoajaltasi tai verkon ylläpitäjältä.

Jotta voit käyttää PlayStation Network -verkkoa, sinun on kirjauduttava sisään tilisi tiedoilla tai luotava uusi tili PSN-verkon käyttöä varten.

Voit yhdistää PlayStation 5 -konsolin Internetiin langattomalla Wi-Fi-yhteydellä valitsemalla Asetukset  > Verkko  > Asetukset > Määritä Internet-yhteys.

• Tallennetut ja muut havaitut tukiasemat näytetään. Valitse tukiasema, johon haluat yhdistää järjestelmän, ja säädä asetukset.
  • Jos etsimäsi tukiasema ei näy luettelossa, valitse Määritä manuaalisesti ja säädä asetukset haluamiksesi.
  • Jos käytät WPS-yhteensopivaa tukiasemaa, voit muodostaa yhteyden helposti valitsemalla Määritä käyttämällä WPS:ää . WPS on käytettävissä vain tietyissä maissa ja tietyillä alueilla.
  • Jos verkkoympäristösi vaatii asetusten laajempaa muokkaamista, valitse tukiasema ja Lisäasetukset.
Lisäasetukset:

Voit muuttaa seuraavia asetuksia:

• IP-osoite
  • DHCP-isännän nimi
  • DNS
  • MTU
  • Välityspalvelin

Tärkeää: jos et tunne näitä asetuksia, kysy niistä palveluntarjoajaltasi tai verkon ylläpitäjältä.

Jos Wi-Fi-verkko, johon haluat muodostaa yhteyden PS5-konsolilla, on salasanasuojattu, sen kohdalla näkyy lukkokuvake.

Tarvitset kotiverkon turvakoodin (WPA, WPA2, WEP). Koodin voit löytää:

• reitittimen takaa
  • ottamalla yhteyttä verkon ylläpitäjään
  • ottamalla yhteyttä palveluntarjoajaasi.

Jotta voit käyttää PlayStation Network -verkkoa, sinun on kirjauduttava sisään tilisi tiedoilla tai luotava uusi tili PSN-verkon käyttöä varten.

Yhdistä PS4-konsoli Internetiin

Voit yhdistää PlayStation 4 -konsolin Internetiin LAN-kaapelilla (kiinteä yhteys) valitsemalla Asetukset > Verkko > Määritä Internet-yhteys > Käytä LAN-kaapelia.

• Kun valitset Helppo -asetuksen ja seuraat näytön ohjeita, järjestelmä ottaa käyttöön vakioasetukset.
  • Jos verkkoympäristösi vaatii asetusten laajempaa muokkaamista, valitse Mukautettu.
Helpot asetukset:

PS4-konsoli tunnistaa verkon ja muodostaa yhteyden automaattisesti.

Mukautetut asetukset:

Voit määrittää seuraavat asetukset manuaalisesti ennen kuin PS4-konsoli muodostaa yhteyden verkkoon:

• IP-osoite
  • DHCP-isännän nimi
  • DNS
  • MTU
  • Välityspalvelin

Tärkeää: jos et tunne näitä asetuksia, valitse Helppo tai pyydä lisätietoja palveluntarjoajaltasi tai verkon ylläpitäjältä.

Jos yhteyden muodostaminen onnistui, voit viimeistellä määrityksen valitsemalla Testaa Internet-yhteys.

Huomautus: PlayStation Network -verkkoon kirjautuminen epäonnistuu Internet-yhteyden testaamisen aikana. Kirjaudu sisään PlayStation Network -verkkoon tilitiedoillasi. Valitse Asetukset > PlayStation Network/Käyttäjätietojen hallinta > Kirjaudu sisään tai luo uusi PSN-tili.

Voit yhdistää PlayStation 4 -konsolin Internetiin langattomalla Wi-Fi-yhteydellä valitsemalla Asetukset > Verkko > Määritä Internet-yhteys > Käytä Wi-Fi-yhteyttä.

• Kun valitset Helppo-asetuksen, järjestelmä näyttää siihen tallennetut ja muut havaitsemansa tukiasemat.
  • Valitse tukiasema, johon haluat yhdistää järjestelmän, ja säädä asetukset.
  • Jos et näe verkkoa, valitse Määritä manuaalisesti ja säädä asetuksia.
  • Jos käyttämässäsi tukiasemassa on WPS- tai AOSS-tuki, se on helppo tallentaa järjestelmään. AOSS on käytettävissä vain tietyissä maissa ja tietyillä alueilla.
  • Jos haluat säätää asetuksia, valitse Käytä Wi-Fi-yhteyttä > Mukautettu.
Helpot asetukset:

PS4-konsoli tunnistaa käytettävissä olevat langattomat verkot automaattisesti ja muodostaa yhteyden valitsemaasi verkkoon.

Mukautetut asetukset:

PS4-konsoli tunnistaa käytettävissä olevat langattomat verkot automaattisesti. Kun olet valinnut verkon, johon haluat muodostaa yhteyden, voit muuttaa seuraavia asetuksia manuaalisesti:

• IP-osoite
  • DHCP-isännän nimi
  • DNS
  • MTU
  • Välityspalvelin

Tärkeää: jos et tunne näitä asetuksia, valitse Helppo tai pyydä lisätietoja palveluntarjoajaltasi tai verkon ylläpitäjältä.

Jos Wi-Fi-verkko, johon haluat muodostaa yhteyden PS4-konsolilla, on salasanasuojattu, sen kohdalla näkyy lukkokuvake näytön oikeassa reunassa.

Tarvitset kotiverkon turvakoodin (WPA, WPA2, WEP). Koodin voit löytää:

• reitittimen takaa
  • ottamalla yhteyttä verkon ylläpitäjään
  • ottamalla yhteyttä palveluntarjoajaasi.

Jos yhteyden muodostaminen onnistui, voit viimeistellä määrityksen valitsemalla Testaa Internet-yhteys.

Huomautus: PlayStation Network -verkkoon kirjautuminen epäonnistuu Internet-yhteyden testaamisen aikana. Kirjaudu sisään PlayStation Network -verkkoon tilitiedoillasi. Valitse Asetukset > PlayStation Network/Käyttäjätietojen hallinta > Kirjaudu sisään tai luo uusi PSN-tili.

Ongelmia PlayStation-konsolin käyttöönotossa?

PS4:n ja PS5:n yhteysratkaisut löytyvät Fix & Connect -työkalusta. Voit myös tarkistaa PSN:n tilan alta.