Ääniasetusten muuttaminen PS5-konsoleilla

Löydä ohjeet PlayStation®5-konsolin ääniulostulon mukauttamiseen TV:tä, kuulokkeita tai AV-järjestelmää varten.

Ääniasetusten säätäminen PS5-konsoleilla

1. Valitse Asetukset > Ääni.
  2. Valitse Äänen ulostulo ja säädä seuraavia asetuksia.

Ulostulolaite
Valitse käytettävä äänen ulostulolaite. Voit muuttaa ulostulolaitetta myös ohjauskeskuksesta valitsemalla Ääni.

Vaihda äänentoistolaite automaattisesti
Jos valitset tämän, toistolaite vaihdetaan automaattisesti, kun esimerkiksi kuulokkeet liitetään.

HDMI-laitteen tyyppi
Valitse HDMI-kaapelilla konsoliisi yhdistettävän laitteen tyyppi ja valitse asetukset.
Jos esimerkiksi valitset HDMI-laitteen tyypiksi AV-vahvistimen, voit määrittää kanavien määrän ja säätää kaiutinten sijaintia.

Ota 3D-ääni käyttöön television kaiuttimissa
Paranna TV:n kaiuttimista tulevaa ääntä tekemällä siitä kolmiulotteista.

Käytä mittaustuloksia 3D-ääneen
Määritä 3D-äänen asetukset huoneen akustiikan määritystulosten avulla. Jos et ole ennen määrittänyt huoneen akustiikkaa tai olet vaihtanut ympäristöäsi viime määrityskerrasta, valitse ensin Määritä huoneen akustiikka television kaiuttimien avulla.

Määritä huoneen akustiikka television kaiuttimien avulla
Määritä huoneen akustiikka käyttämällä langattoman ohjaimesi mikrofonia.

Voit tarkastella näitä vaihtoehtoja vain, jos AV-vahvistimesta on valittu HDMI-laitteen tyyppi.

Kanavien lukumäärä
Valitse AV-vahvistimesi käyttämien kanavien määrä.

Säädä kaiuttimien paikkoja
Tasapainota ääni liikuttamalla kaiuttimia.

Toisto kuulokkeisiin
Valitse äänet, jotka toistetaan kuulokkeissa.

Ota 3D-ääni käyttöön kuulokkeissa
Ota 3D-ääni käyttöön tai poista se käytöstä. Valitse Säädä 3D-ääniprofiilia ja valitse sinulle sopiva ääniprofiili.

Monoääni kuulokkeille
Toista samaa ääntä sekä oikeasta että vasemmasta kuulokkeesta.

Säädä 3D-ääniprofiilia
Optimoi 3D-äänikokemus valitsemalla jokin monista 3D-ääniprofiileista.

Aloitusnäytön musiikki
Valitse, toistetaanko aloitusnäytön taustalla musiikkia vai ei.

Äänitehosteet
Ota käyttöön/poista käytöstä tiettyjen toimintojen, kuten selauksen, aikana kuuluvat äänet.

Sivuäänen voimakkuus
Määritä kuulokkeista kuuluvan äänen voimakkuus. Tämä asetus ei ole käytettävissä kaikille kuulokkeille.

Ääniulostulon muoto (prioriteetti)
Määritä peleissä ja videosovelluksissa käytettävä ääniulostulon muoto. Joissakin sovelluksissa, kuten levysoittimessa, on omat ääniasetukset, jotka on asetettava etusijalle.

• Käytettävissä olevat asetukset voivat vaihdella laitteiden ja ääniasetusten mukaan.
  • Voit säätää kuulokkeiden tai ohjaimen kaiuttimien äänenvoimakkuutta äänenvoimakkuusasetuksista.

Mikrofoniasetusten säätäminen PS5-konsolilla

1. Valitse Asetukset > Ääni.
  2. Valitse Mikrofoni ja säädä yhtä seuraavista asetuksista.

Sisäänmenolaite
Määritä äänen syöttölaitteesi valitsemalla käytettävissä olevista laitteista, joissa on mikrofoni.

Säädä mikrofonin äänenvoimakkuutta
Säädä äänenvoimakkuutta kovemmaksi tai hiljaisemmaksi.

Mikrofonin tila sisäänkirjautuneena
Kun mikrofoni on käytössä, voit käyttää mikrofonia heti sisäänkirjautumisen jälkeen. Muuta asetukseksi Mykistä, jos haluat käyttää mikrofonia vain tarvittaessa.

Mikrofonin tila äänichatissa tai lähetyksessä
Voit määrittää mikrofonin mykistymään automaattisesti, kun aloitat äänichatin tai lähetyksen. Näin vältyt tahattomilta lipsahduksilta.

Jos valitset Älä vaihda, nykyinen mikrofonisi tila säilyy, kun aloitat äänichatin tai lähetyksen.

Jos valitset Mykistä, mikrofonisi mykistyy automaattisesti, kun aloitat äänichatin tai lähetyksen. Kun haluat käyttää mikrofonia, ota se käyttöön kortista.

• Jos tarvitse lisätietoja kuulokkeiden yhteensopivuudesta ja käyttämisestä, ota yhteyttä laitteesi valmistajaan. Kaikki laitteet eivät toimi konsolin kanssa.

Äänenvoimakkuusasetusten säätäminen PS5-konsolilla

1. Valitse Asetukset > Ääni > Äänenvoimakkuus.
  2. Säädä äänenvoimakkuutta: Kuulokkeet tai Ohjaimen kaiutin.

Voit säätää äänenvoimakkuutta myös ohjauskeskuksesta valitsemalla Ääni.

Voit mykistää mikrofonin ja kaiuttimet painamalla ohjaimen MUTE-näppäintä pitkään. Kun näppäin vilkkuu, mikrofoni on mykistetty ja äänen ulostulo kaikkiin kaiuttimiin on kytketty pois käytöstä. Paina näppäintä uudelleen palataksesi alkuperäiseen tilaan.

Taajuuskorjaimen asetusten säätäminen PS5-konsolilla

Määritä taajuuskorjain haluamaasi äänentoistoon ennen kuulokkeiden käyttämistä.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Ääni.
  2. Valitse Taajuuskorjaimen esiasetukset muuttaaksesi taajuuskorjaimen asetuksia.

A) Äänitilojen välillä vaihtaminen

• Vakio
    Ääni, joka tasapainottaa korkeat ja matalat taajuudet.
  • Basson korostus
    Ääni, joka korostaa bassotaajuuksia ja luo voimakkaampaa bassoa.
  • Ammunta
    Ääni, joka korostaa ammuskelun ja askelten ääniä peleissä.

Mukauta ääni valitsemalla yksi seuraavista tiloista: Äänitila 1, Äänitila 2 tai Äänitila 3.

B) Lisää

Nollaa mukautettuja ääniasetuksia tai nimeä niitä uudelleen.

C) Liukusäädin

Muuta taajuusasetuksia haluamallasi tavalla siirtämällä liukusäädintä.

D) Äänen esikuuntelu

Esikatsele valitsemaasi äänitilaa.