Ääniasetusten muuttaminen PS5-konsoleilla

Löydä ohjeet  PlayStation®5-konsolisi ääniulostulon mukauttamiseen TV:tä, kuulokkeita tai AV-järjestelmää varten.

PS5™-konsolin  ääniasetusten muuttaminen

Määritä PS5:n ääniulostulon asetukset siirtymällä aloitusnäyttöön ja valitsemalla Asetukset > Ääni > Ääniulostulo:

Ulostulolaite
Valitse käytettävä äänen ulostulolaite. Voit vaihtaa ulostulolaitetta myös ohjauskeskuksen kohdassa Ääni

Vaihda äänentoistolaite automaattisesti
Ota käyttöön ja ulostulolaite vaihtuu automaattisesti, kun liität esimerkiksi kuulokemikrofonin konsoliin.

HDMI-laitteen tyyppi
Valitse HDMI-kaapelilla konsoliisi yhdistettävän laitteen tyyppi ja valitse asetukset. Jos esimerkiksi valitset HDMI-laitteen tyypiksi AV-vahvistimen, voit määrittää kanavien määrän ja säätää kaiutinten sijaintia.

TV

Ota käyttöön TV:n 3D-ääni  Kaiuttimet
Paranna TV:n kaiuttimista tulevaa ääntä tekemällä siitä kolmiulotteista.

Käytä määritystuloksia 3D-äänessä
Määritä 3D-äänen asetukset huoneen akustiikan määritystulosten avulla. Jos et ole ennen määrittänyt huoneen akustiikkaa tai olet vaihtanut ympäristöäsi viime kerrasta, valitse ensin Määritä huoneen akustiikka 3D-ääntä varten

Määritä huoneen akustiikka 3D-ääntä varten
Määritä huoneen akustiikka käyttämällä langattoman ohjaimesi mikrofonia.

AV-vahvistin

Kanavien määrä
Valitse AV-vahvistimesi käyttämien kanavien määrä.

Säädä kaiuttimien paikkoja
Siirrä kaiuttimiasi, jotta löydät parhaan äänen tasapainon.

Yhteensopivat kuulokkeet

Ota käyttöön 3D-ääni
Paranna kuulokkeista tulevaa ääntä tekemällä siitä kolmiulotteista.

Säädä 3D-ääniprofiilia
Optimoi 3D-äänikokemus valitsemalla jokin monista 3D-ääniprofiileista.

Yleiset

Aloitusnäytön musiikki
Valitse, toistetaanko aloitusnäytön taustalla musiikkia vai ei.

Äänitehosteet
Ota käyttöön/poista käytöstä tiettyjen toimintojen, kuten selauksen, aikana kuuluvat äänet.

Sivuäänen voimakkuus
Määritä, kuinka kovaa kuulet itsesi kuulokkeista. Tämä asetus ei ole käytettävissä kaikille kuulokkeille.

Ääniulostulon muoto (prioriteetti)
Määritä peleissä ja videosovelluksissa käytettävä ääniulostulon muoto.
Käytettävissä olevat asetukset voivat vaihdella laitteiden ja ääniasetusten mukaan.

Ääniongelmia PS5-konsolilla?

Seuraa ongelmanratkaisuvaiheita alla olevasta oppaasta.