Ääniasetusten muuttaminen PlayStation®5-konsolissa

Löydä ohjeet PS5™-konsolin ääniulostulon räätälöintiin TV:tä, kuulokkeita tai AV-järjestelmää varten.

PS5-ääniasetusten muuttaminen

Määritä PS5:n ääniulostulon asetukset siirtymällä aloitusnäyttöön ja valitsemalla Asetukset > Ääni > Ääniulostulo:

Toistolaite

Valitse käytettävä äänentoistolaite. Voit vaihtaa toistolaitetta myös ohjauskeskuksen kohdassa Ääni.

Vaihda toistolaitetta automaattisesti

Jos valitset tämän, toistolaite vaihdetaan automaattisesti, kun esimerkiksi kuulokkeet tai PS VR liitetään.

HDMI-laitteen tyyppi

Valitse HDMI-kaapelilla konsoliin liitettävän laitteen tyyppi ja valitse asetukset. Jos esimerkiksi valitset HDMI-laitteen tyypiksi AV-vahvistimen, voit määrittää kanavien määrän ja säätää kaiutinten sijaintia.

Kanavien määrä

Valitse AV-vahvistimen käyttämien kanavien määrä.

Säädä kaiutinten sijaintia

Tasapainota ääni liikuttamalla kaiuttimia.

Toisto kuulokkeisiin

Valitsemalla Kaikki äänet kuulet kuulokkeista chat-äänen lisäksi pelien äänitehosteet ja musiikin.

Jos haluat kuulla kuulokkeista vain chat-äänet, valitse Chat-ääni. Muut äänet kuuluvat Ulostulolaite-kohdassa valitsemastasi laitteesta.

Ota 3D-ääni käyttöön
Voit kokea 3D-äänen jo mahdollisesti omistamillasi USB-yhteensopivilla kuulokkeilla konsolin USB-A- tai USB-C-liitännän kautta. Voit käyttää yhteensopivia kuulokkeita myös liittämällä ne langattoman DualSense-ohjaimen 3,5 mm:n kuulokeliitäntään.

Säädä 3D-ääniprofiilia

Kun 3D-ääni on käytössä, voit valita haluamasi 3D-ääniprofiilin.

Aloitusnäytön musiikki

Valitse, toistetaanko aloitusnäytön taustalla musiikkia vai ei.

Äänitehosteet

Ota käyttöön/poista käytöstä tiettyjen toimintojen, kuten selauksen, aikana kuuluvat äänet.

Sivuäänen voimakkuus

Määritä kuulokkeista kuuluvan äänen voimakkuus.

Tämä asetus ei ole käytettävissä kaikille kuulokkeille.

Ääniulostulon muoto (prioriteetti)

Määritä peleissä ja videosovelluksissa käytettävä ääniulostulon muoto.

Käytettävissä olevat asetukset voivat vaihdella laitteiden ja ääniasetusten mukaan.

Ratkaisu PS5:n ääniongelmiin

Katso vianmääritysohjeet Fix & Replace -työkalusta.