PS5-konsolin kuva- ja ääniongelmien vianmääritys

Löydä ratkaisu PlayStation®5-konsolien kuva- ja ääniongelmiin.

Ei kuvan ulostuloa PS5-konsolista?

Jos PS5®-konsoliin ja näyttöön on kytketty virta mutta kuvaa ei näy, kokeile seuraavia vaiheita:

1. Tarkista HDMI-yhteys
    Varmista, että olet yhdistänyt PS5-konsolin näyttöön mukana toimitetulla HDMI-kaapelilla. Jos mahdollista, kokeile toista HDMI-kaapelia. Jos näytössä on useita HDMI-liitäntöjä, kokeile toista liitäntää. Varmista myös, että oikea HDMI-tulo on valittu.

Suosittelemme käyttämään HDMI 2.1 -kaapelia, joka toimitetaan PS5-konsolin mukana, jotta saat hyödynnettyä konsolin uudet tehokkaat ominaisuudet. Voit kuitenkin käyttää myös vanhempaa HDMI-kaapelia.

PS5-konsoli tukee HDMI 2.1 -ominaisuuksia ja 4K 120 Hz -tasoista videoulostuloa. Saat siis nauttia sulavammasta pelikuvasta ja suuremmista kuvataajuuksista käyttäessäsi yhteensopivaa televisiota tai näyttöä.

1. Yhdistä konsoli suoraan HDMI-liitäntään
    Yhdistä PS5-konsoli suoraan näytön HDMI-liitäntään. Jos olet yhdistänyt näyttöösi muita laitteita (soundbarin, kotiteatterijärjestelmän, pelintallennuslaitteita jne.), irrota laitteet ja katso, korjaantuuko ongelma.
  1. Kytke virta uudelleen
    Sammuta näyttö ja PS5-konsoli kokonaan. Irrota laitteiden virtajohdot, odota 20 minuuttia ja kytke johdot sitten uudelleen. Käynnistä laitteet ja tarkista kuva.
  2. Tarkista laiteohjelmisto
    Varmista, että näytössä on uusin laiteohjelmisto. Tarkista muut korkean resoluution signaalien tukemiseen tarvittavat asetukset valmistajan käyttöoppaasta.

Jos ongelmia esiintyy yhä, siirry PlayStationin huoltotyökaluun.

Ei äänen ulostuloa PS5-konsolista?

Jos näytöstä tai äänilaitteesta ei kuulu ääntä, kokeile seuraavia vaiheita:

1. Säädä ääniasetuksia
    Varmista, että näyttöä ja muita mahdollisia äänilaitteita ei ole mykistetty ja että äänenvoimakkuus on riittävän suuri.
  2. Tarkista äänen ulostuloasetukset
    Varmista, että PS5-konsolisi äänen ulostuloksi on asetettu HDMI-laite.
  1. Päivitä käyttöjärjestelmä
    Jos sinulla on ääniongelmia, kokeile päivittää PS5-konsolin käyttöjärjestelmä uusimpaan versioon.
  1. Tarkista HDMI-kaapeli
    Viallinen HDMI-kaapeli voi aiheuttaa ääniongelmia. Kokeile, korjaako eri HDMI-kaapelin käyttäminen ongelman.

Suosittelemme käyttämään HDMI 2.1 -kaapelia, joka toimitetaan PS5-konsolin mukana, jotta saat hyödynnettyä konsolin uudet tehokkaat ominaisuudet. Voit kuitenkin käyttää myös vanhempaa HDMI-kaapelia.

PS5-konsoli tukee HDMI 2.1 -ominaisuuksia ja 4K 120 Hz -tasoista videoulostuloa. Saat siis nauttia sulavammasta pelikuvasta ja suuremmista kuvataajuuksista käyttäessäsi yhteensopivaa televisiota tai näyttöä.

1. Yhdistä konsoli suoraan HDMI-porttiin
    Yhdistä PS5-konsoli suoraan näytön HDMI-porttiin. Jos olet yhdistänyt näyttöösi muita laitteita (soundbarin, kotiteatterijärjestelmän, pelintallennuslaitteita jne.), irrota laitteet ja katso, korjaantuuko ongelma.
  2. Tarkista laiteohjelmisto
    Varmista, että näytössä tai äänilaitteessa on uusin laiteohjelmisto. Tarkista muut korkean resoluution signaalien tukemiseen tarvittavat asetukset valmistajan käyttöoppaasta.

Jos ongelmia esiintyy yhä, siirry PlayStationin huoltotyökaluun.

Eikö ongelmasi edelleenkään ratkennut?

Siirry PlayStationin huoltotyökaluun valitsemalla ongelmasi alta.

Tarvitsetko apua?

Ohjeita ja tukea PlayStation-tuotteille