Äänen ulostulon vaihtaminen PS4-konsoleilla

Tässä kerrotaan, miten voit muuttaa PlayStation®4-konsolin äänen ulostuloa.

Ensisijaisen äänen ulostuloportin vaihtaminen PS4-konsoleissa

Kun muodostat yhteyden PS4®-konsolin ja television, kotiteatterin tai muun laitteen välille, PS4-konsolista tuleva ääni optimoidaan automaattisesti laitteen mukaan. Jos esimerkiksi yhdistät laitteen PS4-konsolin DIGITAL OUT (OPTICAL) -portin kautta, voit muuttaa äänen ulostuloasetuksia manuaalisesti.

1. Siirry kohtaan Asetukset > Ääni ja näyttö.
  2. Valitse Äänen ulostuloasetukset > Ensisijainen ulostuloportti.
  3. Valitse DIGITAL OUT (OPTICAL).
  • CUH-2000-sarjan laitteissa ei ole optista digitaalista ulostuloliitintä.
  • Huom. Jos kaiuttimet eivät tue PS4-konsolin valittua äänen ulostuloa, kaiuttimet voivat vaurioitua.
  • PS4-konsoli ei voi toistaa videota ja ääntä, jos HDMI-kaapelilla yhdistetty laite ei ole HDCP-yhteensopiva (High-bandwidth Digital Content Protection). HDCP:n voi laittaa pois päältä vain pelaamisen yhteydessä.

HDCP-asetusten muuttaminen PS4-konsoleilla

HDCP eli High-bandwidth Digital Content Protection estää peli- ja videosisällön tallentamisen ulkoisilla tietokoneilla tai videontallennusjärjestelmillä. HDCP on oletusarvoisesti käytössä PS4-konsolin HDMI-ulostulossa.

HDCP-asetukset voi ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä seuraavasti. Huom. Kaikki sovelluksen sulkeutuvat, kun teet muutoksen.

1. Valitse Asetukset > Järjestelmä.
  2. Voit ottaa asetuksen käyttöön valitsemalla Ota HDCP käyttöön -asetuksen viereisen ruudun ja poistaa sen käytöstä poistamalla valinnan.
  • Ominaisuus toimii vain pelaamisen yhteydessä. Jos yrität toistaa Blu-Ray-, DVD- tai DRM-videota suoratoistopalvelun kautta, PS4-konsoli näyttää ilmoituksen, jossa sinua pyydetään ottamaan HDCP käyttöön sisällön katselemiseksi.

Toisto kuulokkeisiin -asetuksen käyttöönotto PS4-konsoleilla

Voit valita äänen ulostulolaitteeksi yhteensopivat kuulokkeet kaikille äänille tai vain chat-äänille.

1. Valitse Asetukset > Laitteet.
  2. Valitse Audiolaitteet > Toisto kuulokkeisiin. Oletusasetuksena on Chat-ääni.

Ääniulostulon muodon määrittäminen (prioriteetti)

Voit määrittää PS4-konsolin ääniulostulon muodon.

1. Siirry kohtaan Asetukset > Ääni ja näyttö.
  2. Valitse Äänen ulostuloasetukset > Ääniulostulon muoto (prioriteetti). Oletusasetuksena on Linear PCM.

Ongelmia?

Seuraavassa on vastauksia joihinkin yleisiin ääniasetuksia koskeviin kysymyksiin.