Ilmoituksen tekeminen PSN:ssä

Lue, miten voit tehdä ilmoituksia PlayStation®5- ja PlayStation®4-konsoleilla sekä PlayStation®App-sovelluksessa.

Sinun tulisi ilmoittaa kaikista yhteisön sääntöjä rikkovista profiileista, pelaajasisällöistä tai muiden pelaajien lähettämistä viesteistä.

Viestistä ilmoittaminen PS5-konsoleilla

1. Paina ohjaimen PS-näppäintä, siirry ohjauskeskukseen ja valitse Game Base.
  2. Valitse Viestit-kuvake ja korosta viesti. Paina ohjaimen Valinnat-näppäintä ja valitse Ilmoita.
  3. Valitse Seuraava ja valitse sitten ilmoituksen syy.
  4. Seuraa näytön ohjeita.
    Ilmoittamisen lopuksi voit halutessasi estää kyseisen käyttäjän.
  1. Valitse toimintonäytöltä Viestit.
  2. Korosta viesti, paina OPTIONS-näppäintä ja valitse Ilmoita.
  1. Valitse Seuraava ja valitse sitten ilmoituksen syy.
  2. Seuraa näytön ohjeita.
    Ilmoittamisen lopuksi voit halutessasi estää kyseisen käyttäjän.
  1. Napauta aloitusnäytön vasemmasta yläreunasta Chatit-kuvaketta.
  2. Paina viestiä pitkään ja valitse Ilmoita viestistä.
  3. Valitse viesti ja ilmoituksen syy.
  4. Seuraa näytön ohjeita.
    Ilmoittamisen lopuksi voit halutessasi estää kyseisen käyttäjän.

Profiilista tai sisällöstä ilmoittaminen PS5-konsoleilla

1. Paina ohjaimen PS-näppäintä, siirry ohjauskeskukseen ja valitse Game Base.
  2. Valitse Ystävät-kuvake. Voit valita pelaajan omien ystävien luettelosta tai käyttää Etsi pelaajia -hakua ja valita pelaajan hakutuloksista.
  3. Valitse ensin … (Lisää) > Ilmoita ja sitten ilmoituksen syy.
  4. Seuraa näytön ohjeita.
    Ilmoittamisen lopuksi voit halutessasi estää kyseisen käyttäjän.
  1. Valitse toimintonäytöltä Ystävät
  2. Valitse Haku, jos haluat valita pelaajan hakutuloksista, tai valitse pelaaja Kaikki ystävät -luettelosta.
  3. Paina OPTIONS-näppäintä ja valitse ensin Ilmoita ja sitten ilmoituksen syy.
  1. Seuraa näytön ohjeita.
    Ilmoittamisen lopuksi voit halutessasi estää kyseisen käyttäjän.
  1. Napauta aloitusnäytön oikeasta yläreunasta Ystävät-kuvaketta.
  2. Valitse ensin … (Lisää) > Ilmoita ja sitten ilmoituksen syy.
  3. Seuraa näytön ohjeita.
    Ilmoittamisen lopuksi voit halutessasi estää kyseisen käyttäjän.

Äänichatista ilmoittaminen PS5-konsoleilla

Äänichatista ilmoittamista tuetaan vain PS5®-konsoleilla.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla ohjaimen PS-näppäintä ja valitse sen äänichatin kortti, jossa keskustelu käytiin.
  2. Valitse ... (Lisää) > Ilmoita ja valitse sitten ilmoituksen syy.
  3. Ilmoita käyttäjästä seuraamalla näytön ohjeita.
    Ilmoittamisen lopuksi voit halutessasi estää kyseisen käyttäjän.
  • Voit ilmoittaa 40 sekunnin mittaisen pätkän puheen edellisestä 5 minuutista (voit valita enintään 20 sekunnin mittaisen pätkän, mutta sen alkuun ja loppuun lisätään 10 sekuntia automaattisesti).
  • Valitse En ole varma, jos et ole varma puhujasta.
  • Äänichat-toiminto ei seuraa tai tallenna keskusteluita aktiivisesti. Vain verkossa tapahtuvasta väärinkäytöksestä ja häirinnästä tehdyt ilmoitukset tallennetaan tutkintaa varten.
  • Vaikka estät äänitietojen keräämisen, voit silti tehdä ilmoituksia muista pelaajista ja muut voivat tehdä ilmoituksia sinusta. Jos sallit äänitietojen keräämisen, autat Sony Interactive Entertainmentia parantamaan ääniominaisuuksia, kuten chatin transkriptiota ja ääniohjausta.
  • Voit ottaa äänitietojen keräämisen käyttöön tai poistaa sen käytöstä valitsemalla Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Tietosuoja > Äänitietojen kerääminen.

Millaisesta sisällöstä voin tehdä ilmoituksen?

Tee ilmoitus aina juuri siitä sisällöstä, jonka uskot rikkovan käyttäytymissääntöjä. Voit myös estää pelaajia, jos et halua jatkossa olla tekemisissä heidän kanssaan.

Sisältö

PS5-konsoli

PS4-konsoli PlayStation-sovellus

Profiilin sisältö

Kuvakaappaukset ja videot

Lähetykset ja kommentit

Game Base -piirien nimet, kuvakkeet tai chat-viestit

Tekstiviestit

Äänichatit

- -

Ystäväpyynnöt

-

Uutispäivitykset

-

Jos näet tai kuulet pelin aikana jotain loukkaavaa, käytä pelinsisäistä ilmoitustoimintoa. Ilmoitusmahdollisuutta ei välttämättä ole kaikissa peleissä.

Mitä tapahtuu ilmoituksen jälkeen?

Moderaattorit tarkistavat ilmoitukset ja päättävät, rikkooko sisältö yhteisön sääntöjä. Jos sisältö rikkoo sääntöjä, poistamme sen ja ryhdymme asianmukaisiin toimiin sen jakanutta pelaajaa kohtaan.

• Saat ilmoituksen, kun tekemäsi ilmoitus on lähetetty, kun se on tarkistettu ja kun jatkotoimia tehdään.
  • Valheellinen ilmoittaminen on yhteisön sääntöjen vastaista, ja se voi johtaa tilin tilapäiseen tai pysyvään jäädyttämiseen.