Lapsilukkoasetusten määrittäminen PlayStation-konsoleilla

Lapsilukkoasetukset, ostosrajoitukset, perheen hallinta ja peliajan hallinta auttavat hallinnoimaan lapsesi toimintaa PlayStation™Network-verkossa (PSN).

Lapsilukkoasetusten määrittäminen verkossa

1. Kirjaudu sisään Käyttäjätietojen hallinta -sivulla ja valitse Perheen hallinta.
  2. Valitse lapsi, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa kutakin asetusta valitsemalla Muokkaa.
  1. Valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta.

2. Valitse lapsi, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa haluamaasi asetusta.

1. Valitse Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > Perheen hallinta.
  2. Valitse lapsi, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa haluamaasi asetusta.
  • Jotta lapsilukkoja voidaan käyttää, varmista, että lapsi on suorittanut sähköpostivahvistuksen ja kirjautunut konsolilla sisään PSN-verkkoon.

• Muuta konsolin asetuksia siten, että lapset eivät pääse muuttamaan lapsilukkoasetuksia.

• Jos muutat lapsilukkoasetuksia pelin aikana, pyydä lasta kirjautumaan ulos ja sitten takaisin sisään, jotta muutokset astuvat voimaan.
  • Lapsilukkoasetukset on liitetty PSN-tiliin. Jos muutat asetusta yhdellä laitteella, muutos otetaan käyttöön myös muilla laitteilla.
  • Saat ilmoituksen, jos lapsi yhdistää tiliinsä kolmannen osapuolen palvelun tai sovelluksen. Jos olet asentanut PlayStation App -sovelluksen, voit saada ilmoituksia myös mobiililaitteella.

Lapsen tietosuoja-asetusten muokkausoikeuden hallinta verkossa

1. Siirry kohtaan Käyttäjätietojen hallinta ja valitse Perheen hallinta.
  2. Valitse perheen lapsijäsen ja selaa alas kohtaan Tietosuoja-asetukset.

3. Valitse Muokkaa.

4. Valitse Vanhempi/huoltaja tai Lapsi > Tallenna.
  • Jos valitset Vanhempi/huoltaja, perheen hallinnoija, vanhemmat tai huoltajat voivat muuttaa lapsen tietosuoja-asetuksia käyttämällä lapsilukkoasetuksia.

• Voit myös antaa lapsesi muuttaa tiettyjä tietosuoja-asetuksia itse.

• Saat ilmoituksen aina, kun lapsi muuttaa asetuksia.

• Jos valitset Lapsi, lapsi voi muuttaa tietosuoja-asetuksiaan. Vanhemmat tai huoltajat voivat vain tarkastella lapsen tietosuoja-asetuksia.

• Saat ilmoituksen aina, kun lapsi muuttaa asetuksia.

Kuukausittaisen käyttörajan asettaminen verkossa

Kun lapsi ostaa PlayStation™Storen sisältöä omalla tilillään, maksu veloitetaan perheen hallinnoijan lompakosta.

1. Kirjaudu sisään Käyttäjätietojen hallinta -sivulla ja valitse Perheen hallinta.

2. Valitse lapsen tili ja muuta kuukausittaista käyttörajaa valitsemalla Muokkaa.

1. Valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta.

2. Valitse lapsen tili ja valitse Lapsilukko > Kuukausittainen käyttöraja.

1. Valitse Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > Perheen hallinta.
    Anna pyydettäessä tilin salasana uudelleen.

2. Valitse lapsen tili, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja valitse Sovellukset/laitteet/verkko-ominaisuudet > Kuukausittainen käyttöraja.

• Perheen hallinnoijana, vanhempana tai huoltajana voit päättää, paljonko lapsesi voi käyttää ostoksiin kuussa. Kuukausittaisen käyttörajan oletuksena on 0. Jos lapsesi aikoo ostaa sisältöä tilillään, muista muuttaa tätä asetusta.

• Jos olet vanhempi tai huoltaja, ilmoita perheen hallinnoijalle ostosrajoituksiin tekemistäsi muutoksista. Jos olet perheen hallinnoija, pidä mielessä, että kaikki huoltajiksi nimittämäsi käyttäjät voivat muuttaa asettamiasi ostosrajoituksia.

Mitä lapsilukkoasetuksia voin muuttaa?

Voit muuttaa seuraavia lapsilukkoasetuksia sen mukaan, mitä laitetta tai konsolia käytät:

• Peliaika-asetukset

• Aikavyöhyke

• Ikäraja: Pelit (PS5/PS4 ja PS3)

• Ikäraja: Blu-ray Disc™ ja DVD-videot

• PlayStation VR:n ja PlayStation VR2:n käyttö
    PlayStation®VR ja PlayStation®VR2 eivät ole tarkoitettu alle 12-vuotiaiden käyttöön.

• Nollaa salasana
  • Poista aktivointi [Kirjaudu sisään todennusavaimella]

*Koskee vain tiettyjä maita tai alueita.

• Muuta tämän päivän peliaikaa

• Peliaika-asetukset

• Aikavyöhyke

• Rajoitustaso

• Ikäraja: Pelit ja sovellukset (PS5/PS4 ja PS3)

• Sallitut pelit
    Näytä tiettyjen pelien sallimista koskevat pyynnöt ja luettelo peleistä, jotka on jo sallittu. Tästä näkymästä voit myös hyväksyä pelejä koskevia pyyntöjä.
  • Palvelut ja sovellukset
    Hallitse lapsen käyttöoikeuksia kolmannen osapuolen palveluihin ja sovelluksiin, jotka lapsi on yhdistänyt tiliinsä.
  • Tietosuoja-asetukset

• Nollaa salasana

*Koskee vain tiettyjä maita tai alueita.

• Muuta tämän päivän peliaikaa

• Peliaika-asetukset

• Aikavyöhyke

• Ikäraja: Pelit

• Ikäraja: Blu-ray Disc™ ja DVD-videot

• PlayStation VR:n käyttö
    PS VR ei ole tarkoitettu alle 12-vuotiaiden käyttöön.

• Internet-selaimen käyttö

• Viestintä ja käyttäjän luoma sisältö

• Ikäsuodatus verkkosisällölle*

• Kuukausittainen käyttöraja
  • Palvelut ja sovellukset
    Hallitse lapsen käyttöoikeuksia kolmannen osapuolen palveluihin ja sovelluksiin, jotka lapsi on yhdistänyt tiliinsä.
  • Tietosuoja-asetukset

• Nollaa salasana

*Koskee vain tiettyjä maita tai alueita.

Viestinnän ja käyttäjän luoman sisällön rajoittaminen

Kun valitset Viestintä ja käyttäjien luoma sisältö > Rajoita, seuraavat toiminnot otetaan pois käytöstä:

• Tekstiviestien lähettäminen ja äänichat muiden pelaajien kanssa.
  • Esikirjoitettujen viestien lähettäminen pelissä on sallittu.
  • Lapsen luoman sisällön jakaminen.
  • Toisen pelaajan luoman sisällön näkeminen.
  • Linkittäminen kolmannen osapuolen palveluihin ja sovelluksiin, jotka tarjoavat viestintään ja käyttäjän luomaan sisältöön liittyviä ominaisuuksia.

Voit estää lapselle sopimattoman sisällön näkymisen ja tietojen vaihtamisen muiden kanssa. Seuraavanlainen käyttäjien luoma sisältö voidaan estää:

• Kuvakaappaukset
  • Videoleikkeet (pelivideot)
  • Pelivideolähetykset
  • Toisen pelaajan luoman sisällön jakaminen pelissä
  • Toisen pelaajan henkilökohtainen kuvaus profiilissa

Huomioi, että lapsen tili voi pyytää poikkeuslupaa käyttää viestintäominaisuuksia tietyssä pelissä.

Poikkeuksen tekeminen

Lapsi voi pyytää lupaa käyttää jotakin rajoittamaasi toimintoa.

Pelikohtaisen poikkeuksen määrittäminen (vain PS5-konsolit)

Jos lapsi yrittää käynnistää rajoitettua peliä, sen toiminta estetään ja näyttö tulee näkyviin. Lapsi voi tästä näytöstä pyytää sinulta poikkeusta kyseisen pelin pelaamiseksi.

Kun hän lähettää pyynnön, sinä perheen hallinnoijana sekä muut määritetyt vanhemmat tai huoltajat vastaanottavat ilmoituksen sekä sähköpostin.

Perheen hallinnoija tai määritetty vanhempi tai huoltaja voi hyväksyä pyynnön seuraavasti:

1. Vastaanotat lapsen pyynnön sähköpostitse. Siirry sähköpostissa ilmoitetulle verkkosivustolle ja kirjaudu sisään tiliisi perheen hallinnoijana, määritettynä vanhempana tai huoltajana.

2. Valitse lapsesi perheenjäsenien luettelosta ja näytä pyyntö valitsemalla Sallitut pelit -kohdasta Pelin pelaaminen.

Voit myös tarkastella lapsesi pyyntöä alla olevalta verkkosivustolta.

1. Kirjaudu sisään perheen hallinnoijana tai määritettynä vanhempana tai huoltajana.

2. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Ilmoitukset.

3. Valitse lapsen pyyntö ja valitse Siirry kohtaan [Sallitut pelit].

Voit hallita lapsesi pyyntöä myös siirtymällä kohtaan Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta, valitsemalla lapsesi ja siirtymällä kohtaan Sallitut pelit.

1. Napauta Ilmoitukset-kuvaketta ja valitse lapsesi lähettämä pyyntö.

2. Anna salasanasi.

3. Vieritä alas kohtaan Sallitut pelit ja näytä pyyntö valitsemalla Pelin pelaaminen.

• Kun haluat sallia viestintäominaisuuksien käytön, noudata pelien sallimisohjeita. Pelien ja viestintäominaisuuksien poikkeuspyynnöt on tehtävä erikseen.

• Jos muutat lapsilukkoasetusten rajoitustasoa, lapsi voi jatkaa sallittujen pelien pelaamista.

Pelikohtaisen viestintäpoikkeuksen määrittäminen

Voit tehdä perheen hallinnoijana, vanhempana tai huoltajana poikkeuksia ja sallia tietyn pelin pelinsisäisiä viestintätoimintoja, vaikka Viestintä ja käyttäjän luoma sisältö -asetuksena olisi Rajoita tai Ei sallittu. Jos lapsi yrittää käyttää pelinsisäisiä viestintätoimintoja pelin aikana, ruudulle avautuu näyttö. Lapsi voi tästä näytöstä pyytää sinulta poikkeusta kyseisen pelin pelaamiseksi.

1. Vastaanotat lapsen pyynnön sähköpostitse. Siirry sähköpostissa ilmoitetulle verkkosivustolle ja kirjaudu sisään tiliisi perheen hallinnoijana, määritettynä vanhempana tai huoltajana.

2. Valitse lapsesi perheenjäsenien luettelosta ja näytä pyyntö valitsemalla Sallitut pelit -kohdasta Viestintä.

Voit myös tarkastella lapsesi pyyntöä alla olevalta verkkosivustolta.

1. Napauta Ilmoitukset-kuvaketta ja valitse lapsesi lähettämä pyyntö.
  2. Anna salasanasi.

3. Vieritä alas kohtaan Sallitut pelit ja näytä pyyntö valitsemalla Viestintä.

Valmiiksi määritetyt rajoitustasot (vain PS5-konsolit)

Lapsilukkoihin on määritetty valmiiksi kullekin ikäluokalle sopivia rajoitustasoja.

• Samat lapsilukkoasetukset, jotka olet määrittänyt lapsesi tilille verkossa, PlayStation®4-konsolilla tai PlayStation®Vita-järjestelmällä, siirtyvät myös PlayStation®5-konsolille.

• Voit myös muuttaa jonkin valmiiksi määritetyn rajoitustason asetuksia. Jos teet näin, rajoitustasoksi muuttuu Mukauta.

• PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.

• PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 15 vuotta tai matalampi.

• Blu-ray-levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 16 vuotta tai matalampi.

• DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.

• Rajoita PS VR:n ja PS VR2:n käyttöä
    Ei rajoitusta.

• Rajoita verkon selaamista
    Ei rajoitusta.

• Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Ei rajoitusta.

• Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.

• Aseta kuukausittainen käyttöraja
    0.

• PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.

• PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 12 tai 13 vuotta tai matalampi.

• Blu-ray-levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 13 vuotta tai matalampi.

• DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.

• Rajoita PS VR:n ja PS VR2:n käyttöä
    Ei rajoitusta.

• Verkon selaaminen
    Rajoitettu.

• Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Rajoitettu.

• Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.

• Aseta kuukausittainen käyttöraja
    0.

• PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.

• PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 6 tai 7 vuotta tai matalampi.

• Blu-ray-levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 7 vuotta tai matalampi.

• DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.

• Rajoita PS VR:n ja PS VR2:n käyttöä
    Rajoitettu.

• Verkon selaaminen
    Rajoitettu.

• Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Rajoitettu.

• Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.

• Aseta kuukausittainen käyttöraja

*Koskee vain tiettyjä maita tai alueita.