PlayStation®5- ja PlayStation®4-konsoleiden peliajan hallinta

Peliajan hallinta PlayStation®5:llä ja PlayStation®4:llä

Lue, miten voit asettaa lapsen tilin peliajan PS5™- ja PS4™-konsoleilla sekä mobiililaitteilla.

Peliajan hallinta

Perhetilin haltijat voivat asettaa lasten peliajan rajoituksia PS5- ja PS4-konsoleilla. Peliajan hallinnan asetukset toimivat järjestelmän rajoitusten ja perhetilin hallinnan asetusten rinnalla. Niiden avulla voit hallita lapsen PlayStation-käyttöä.

Ennen kuin voit ottaa peliajan hallinnan käyttöön, huomaa seuraavat asiat:

• Tarvitset PlayStation™Network -tilin.

• Jokaisella lapsella on oltava oma erillinen tilinsä tietoineen (nimi ja syntymäaika).

• Sinun on oltava perhetilin haltija tai perhetilin haltijan määrittämä huoltaja. Hallinnoitavan lapsen tilin on oltava perheen jäsen.

• Lapsen tilille on määritettävä aikavyöhyke, jotta peliajan hallinnan asetuksia voidaan säätää.

Miten peliaika-asetukset toimivat?

Peliajan hallinta perustuu kolmeen asetukseen:

• Rajoita peliaikaa: Rajoita tai Älä rajoita.

• Peliajan päättyessä: Pelkkä ilmoitus tai Kirjaudu ulos lapsen tililtä.

• Kesto ja sallitut peliajat: Pelaamisen kesto ja päiväkohtaiset Sallitut kellonajat.

Kun nuoren pelaajan peliaika lähenee loppuaan, ruudun yläosaan ilmestyy ilmoituksia, jotka kehottavat pelaajaa tallentamaan ja lopettamaan pelin. Perhetilin haltijat voivat määrittää lapsijäsenet kirjautumaan ulos automaattisesti, kun peliaika on päättynyt.

PS5-konsoleilla perhetilin haltijat voivat muuttaa Tämän päivän peliaikaa ja lisätä lapsen tilille peliaikaa sallitun peliajan sisällä.

Huomaa, että paikallisten lapsitilien peliajat koskevat vain konsolia, jossa ne asetetaan. Online-tilien peliaika rajoittaa lasta kaikilla liitetyillä PS5- ja PS4-konsoleilla.

Aseta peliaikarajoituksia

Verkkoselain: aseta peliaika

1. Mene osoitteeseen Playstation.com/acct/family ja kirjaudu sisään perhetilin haltijana tai hallinoitavan tilin huoltajana.
  2. Klikkaa lapsen tiliä ja valitse peliajan rajoituksen vierestä Muokkaa .
  3. Tallenna muutokset valitsemalla Tallenna.
  1. Kirjaudu sisään perhetilin haltijana tai hallinoitavan tilin huoltajana.
  2. Valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perhetilin hallinta ja valitse lapsen tili
  3. Valitse Aikavyöhyke ja Peliaika -asetukset.
  4. Kun olet asettanut rajoitukset, ota muutokset käyttöön valitsemalla Tallenna.
  1. Kirjaudu sisään perhetilin haltijana tai hallinoitavan tilin huoltajana.
  2. Valitse Asetukset > Lapsilukko / Perhetilin hallinta > Perhetilin hallinta ja valitse lapsen tili
  3. Valitse Aikavyöhyke ja Peliaika-asetukset
  4. Kun olet asettanut rajoitukset, ota muutokset käyttöön valitsemalla Tallenna