Peliajan hallinta PlayStationilla

Lue, miten voit hallita peliajan asetuksia PlayStation®5- ja PlayStation®4-konsoleilla sekä mobiililaitteilla.

Mitä peliajan hallinta on?

Perheen hallinnoijat voivat asettaa lasten peliajan rajoituksia PS5™- ja PS4™-konsoleilla.

Ennen kuin voit ottaa peliajan hallinnan käyttöön, huomaa seuraavat asiat:

• Tarvitset PlayStation™Network -tilin.

• Jokaisella lapsella on oltava oma erillinen tilinsä tietoineen (nimi ja syntymäaika).

• Sinun on oltava perhetilin haltija tai perhetilin haltijan määrittämä huoltaja. Hallinnoitavan lapsen tilin on oltava perheen jäsen.

• Lapsen tilille on määritettävä aikavyöhyke, jotta peliajan hallinnan asetuksia voidaan säätää.

Miten peliaika-asetukset toimivat?

Peliajan hallinta perustuu kolmeen asetukseen:

• Rajoita peliaikaa: Rajoita tai Älä rajoita.

• Peliajan päättyessä: Pelkkä ilmoitus tai Kirjaudu ulos lapsen tililtä.

• Kesto ja sallitut peliajat: Pelaamisen kesto ja päiväkohtaiset Sallitut kellonajat.

Kun nuoren pelaajan peliaika lähenee loppuaan, ruudun yläosaan ilmestyy ilmoituksia, jotka kehottavat pelaajaa tallentamaan ja lopettamaan pelin. Perhetilin haltijat voivat määrittää lapsijäsenet kirjautumaan ulos automaattisesti, kun peliaika on päättynyt.

PS5-konsoleilla perhetilin haltijat voivat muuttaa Tämän päivän peliaikaa ja lisätä lapsen tilille peliaikaa sallitun peliajan sisällä.

Huomaa, että paikallisten lapsitilien peliajat koskevat vain konsolia, jossa ne asetetaan. Online-tilien peliaika rajoittaa lasta kaikilla liitetyillä PS5- ja PS4-konsoleilla.

Peliajan hallinta

Verkkoselain: aseta peliaika

1. Siirry Käyttäjätietojen hallintaan ja kirjaudu sisään perheen hallinnoijana tai hallinoitavan lapsen tilin huoltajana.
  2. Siirry  Perheen hallinta -kohtaan ja valitse lapsen tili.
  3. Valitse peliajan vierestä Muokkaa ja ota muutokset käyttöön valitsemalla Tallenna.
  1. Kirjaudu sisään perheen hallinnoijana tai hallinoitavan tilin huoltajana.
  2. Valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perhetilin hallinta ja valitse lapsen tili
  3. Valitse Aikavyöhyke ja Peliaika -asetukset.
  4. Kun olet asettanut rajoitukset, ota muutokset käyttöön valitsemalla Tallenna.
  1. Kirjaudu sisään perhetilin haltijana tai hallinoitavan tilin huoltajana.
  2. Valitse Asetukset > Lapsilukko / Perhetilin hallinta > Perhetilin hallinta ja valitse lapsen tili
  3. Valitse Aikavyöhyke ja Peliaika-asetukset
  4. Kun olet asettanut rajoitukset, ota muutokset käyttöön valitsemalla Tallenna