Lapsilukot PS5™-konsoleilla

Lapsilukkoasetusten määrittäminen PS5™-konsoleilla

Lue, miten voit asettaa lapsilukon sekä rajoittaa lapsesi PlayStation®5-konsolin sovellusten ja toimintojen käyttöä.

Lapsilukkoasetukset, ostosrajoitukset, perheen hallinta ja peliajan hallinta auttavat hallinnoimaan lapsesi toimintaa PS5-konsolilla ja PlayStation™Network -verkossa (PSN).

Lapsilukkoasetuksia varten tarvitset oman tilin PlayStation Network -verkon käyttämistä varten ja erillisen tilin kullekin lapselle. Jos luot tilejä lapsille, sinusta tulee automaattisesti perheen hallinnoija. Jos joku muu luo lasten tilejä, he voivat nimittää sinut huoltajaksi, jolloin voit asettaa lapsilukkoasetukset ja ostosrajoitukset.

Kun valitset lapsilukkoasetuksia, muista muokata järjestelmän asetuksia, jotta lapset eivät voi muuttaa lapsilukkoasetuksia.

Lapsilukkoasetusten määrittäminen PS5-konsoleilla

Voit määrittää lapsilukkoasetukset verkkoselaimella tai PlayStation-konsolilla:

1. Kirjaudu käyttäjätietojen hallintaan > Perhetilin hallinta

2. Valitse lapsitili, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa kutakin asetusta valitsemalla Muokkaa.

1. Valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta > Lapsilukot ja valitse lapsen tili, jonka toimintaa rajoitetaan.
  2. Perheen hallinta -asetusten avulla voit esimerkiksi rajoittaa peliaikaa ja palauttaa tilin salasanan. Valitse Lapsilukot ja valitse lapsen tiliä koskevien rajoitusten taso tai luo mukautettu lapsilukko säätämällä asetuksia.

Varmista, että lapsilukkoasetukset toimivat oikein. Tarkista seuraavat asiat.

• Lapsi on suorittanut sähköpostivahvistuksen.
  • Lapsi on kirjautunut sisään PSN-verkkoon konsoleillaan.

Jos muutat lapsilukkoasetuksia pelin aikana, pyydä lasta kirjautumaan ulos ja sitten kirjautumaan takaisin sisään.

Tee PS5-konsolin pelikohtainen poikkeus

Jos lapsi yrittää käynnistää rajoitettua peliä, sen toiminta estetään ja pelipyyntönäyttö tulee näkyviin. Lapsi voi pyytää sinulta poikkeusta kyseisen pelin pelaamiseksi. Perheen hallinnoijana sinä ja muut määritetyt vanhemmat tai huoltajat saavat pyynnön.

Perheen hallinnoijana sinä tai määritetty vanhempi tai huoltaja voi hyväksyä pyynnön seuraavasti:

Kirjaudu sisään tiliisi seuraavalla verkkosivustolla perheen hallinnoijana tai määritettynä vanhempana tai huoltajana. Valitse lapsi Perheen hallinta -kohdassa ja valitse Sallitut pelit.

1. Kirjaudu sisään perheen hallinnoijana tai määritettynä vanhempana tai huoltajana. Siirry aloitusnäyttöön ja valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta
  2. Valitse pyynnön lähettänyt lapsi ja valitse Sallitut pelit. Tästä näkymästä voit hallinnoida lapsen pyyntöjä.
  • Kun haluat sallia viestintäominaisuuksien käytön, noudata pelien sallimisohjeita. Pelien ja viestintäominaisuuksien poikkeuspyynnöt on tehtävä erikseen.
  • Vaikka muuttaisit lapsilukkorajoituksia, lapsi voi jatkaa sellaisten pelien pelaamista, jotka perheen hallinnoija tai määritetty vanhempi tai huoltaja on hyväksynyt.

PlayStation 5 -konsolin lapsilukot

PS5-konsolin perheen hallinnan ja lapsilukkotoimintojen avulla voit rajoittaa verkkotoimintojen, sovellusten ja laitteiden käyttöä lapsen tilillä.

• Muuta tämän päivän peliaikaa
    Kun muutat päivän peliajan kestoa, jäljellä oleva peliaika tulee näkyviin. Voit myös jatkaa tai lyhentää lapsen peliaikaa.
  • Peliaika-asetukset
    Voit valita, minä päivinä ja kuinka pitkään lapsi voi pelata. Kun lapsen peliaika päättyy, voit valita, tuleeko näkyviin ilmoitus tai kirjataanko pelaaja automaattisesti ulos. Päivän peliaikaan sisältyy peliaika PS4-konsolilla. Kokonaispeliaika lasketaan PS5- ja PS4-konsoleista.
  • Aikavyöhyke
    Lapsen peliaika nollautuu valitulla aikavyöhykkeellä klo 00.00.
  • Sallitut pelit
    Voit tarkastella tiettyjä pelejä koskevia pyyntöjä tai jo sallittuja pelejä. Tästä näkymästä voit myös hyväksyä pelejä koskevia pyyntöjä.
  • Perheenjäsenen tiedot
    Tarkastele lapsen sisäänkirjautumistunnusta (sähköpostiosoitetta), online-tunnusta ja nimeä. Tässä näkyvä nimi on määritetty lapsen tilin luomisen yhteydessä. Sitä ei näytetä muille pelaajille. Nimi näkyy PlayStationin tiliä koskevissa sähköpostiviesteissä.
  • Nollaa salasana
    Vaihda lapsen käyttämä salasana.
  • Määritä PS5-pelien ja -sovellusten aloittamisen ikärajat
  • Määritä PS4-/PS3-pelien ja -sovellusten aloittamisen ikärajat
  • Määritä Blu-ray Disc™ -levyjen aloittamisen ikärajat
  • Määritä DVD:n aloittamisen ikärajat
  • Rajoita PlayStation®VR:n käyttöä
    PlayStation®VR ei ole tarkoitettu alle 12-vuotiaiden käyttöön.
  • Rajoita verkon selaamista
  • Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
  • Ikäsuodatus verkkosisällölle
  • Aseta kuukausittainen ostosrajoitus
    Jos määrität lapsitilille ostosrajoitukset, lapsi voi kuluttaa tämän summan kuukaudessa PlayStation Storen ostoksiin. Rahat otetaan perheen hallinnoijan lompakosta.
    Jos olet huoltaja mutta et perheen hallinnoija, ilmoita perheen hallinnoijalle ostosrajoituksiin tekemistäsi muutoksista. Jos olet perheen hallinnoija, pidä mielessä, että kaikki huoltajiksi nimittämäsi käyttäjät voivat muuttaa asettamiasi ostosrajoituksia.

Esimääritetyt lapsilukkotoiminnot PS5-konsolilla

• PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.
  • PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 15 vuotta tai matalampi.
  • Blu-ray Disc™ -levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 16 vuotta tai matalampi.
  • DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita PlayStation®VR:n käyttöä
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita verkon selaamista
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Ei rajoitusta.
  • Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.
  • Kuukausittainen käyttöraja
    0.
  • PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.
  • PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 12 tai 13 vuotta tai matalampi.
  • Blu-ray Disc™-levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 13 vuotta tai matalampi.
  • DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita PlayStation®VR:n käyttöä
    Ei rajoitusta.
  • Verkon selaaminen
    Rajoitettu.
  • Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Rajoitettu.
  • Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.
  • Kuukausittainen käyttöraja
    0.
  • PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.
  • PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 6 tai 7 vuotta tai matalampi.
  • Blu-ray Disc™-levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 7 vuotta tai matalampi.
  • DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita PlayStation®VR:n käyttöä
    Rajoitettu.
  • Verkon selaaminen
    Rajoitettu.
  • Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Rajoitettu.
  • Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.
  • Kuukausittainen käyttöraja

* Koskee vain tiettyjä maita tai alueita.