Lapsilukkoasetusten määrittäminen PlayStation-konsoleilla

Lapsilukkoasetukset, ostosrajoitukset, perheen hallinta ja peliajan hallinta auttavat hallinnoimaan lapsesi toimintaa PlayStation™Network-verkossa.

Ennen kuin voit määrittää lapsilukkoasetuksia, sinun on luotava perhe ja lisättävä lapsesi perheenjäseneksi.

Lapsilukkoasetusten määrittäminen verkossa

1. Kirjaudu sisään Käyttäjätietojen hallinta -sivulla ja valitse Perheen hallinta.
  2. Valitse lapsi, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa kutakin asetusta valitsemalla Muokkaa.
  1. Valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta.
  2. Valitse lapsi, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa haluamaasi asetusta.
  1. Valitse Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > Perheen hallinta.
  2. Valitse lapsi, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa haluamaasi asetusta.
  • Jotta lapsilukkoja voidaan käyttää, varmista, että lapsi on suorittanut sähköpostivahvistuksen ja kirjautunut konsolilla sisään PlayStation™Network (PSN) -verkkoon.
  • Muuta konsolin asetuksia siten, että lapset eivät pääse muuttamaan lapsilukkoasetuksia.
  • Jos muutat lapsilukkoasetuksia pelin aikana, pyydä lasta kirjautumaan ulos ja sitten takaisin sisään, jotta muutokset astuvat voimaan.
  • Lapsilukkoasetukset eivät ole kytköksissä tiettyyn laitteeseen vaan tiliin. Jos muutat asetusta yhdellä laitteella, muutos otetaan käyttöön myös muilla laitteilla.

Lapsen tietosuoja-asetusten muokkausoikeuden määrittäminen verkossa

1. Siirry kohtaan Käyttäjätietojen hallinta ja valitse Perheen hallinta.
  2. Valitse perheen lapsijäsen ja selaa alas kohtaan Tietosuoja.
  3. Valitse Määrittäjä ja valitse tyylisi pudotusvalikosta.
  4. Valitse Tallenna.

Jos valitset Määrittäjä: Vanhempi/huoltaja, perheen hallinnoija ja vanhemmat tai huoltajat voivat muuttaa lapsen tietosuoja-asetuksia.

Voit myös valita, mitä asetuksia (jos mitään) lapsi voi itse muuttaa. Jos sallit lapsen muuttaa asetuksia, voit myös päättää, mitä asetusta he voivat mistäkin asetuksesta muuttaa.

Saat ilmoituksen aina, kun lapsi muuttaa asetuksia.

Jos valitset Määrittäjä: Lapsi, lapsi voi muuttaa tietosuoja-asetuksiaan. Vanhemmat tai huoltajat voivat vain tarkastella lapsen tietosuoja-asetuksia.

Saat ilmoituksen aina, kun lapsi muuttaa asetuksia.

Kuukausittaisen käyttörajan asettaminen

Kun lapsi ostaa PlayStation™Storen sisältöä omalla tilillään, maksu veloitetaan perheen hallinnoijan lompakosta.

Perheen hallinnoijana, vanhempana tai huoltajana voit päättää, paljonko lapsesi voi käyttää ostoksiin kuussa. Kuukausittaisen käyttörajan oletuksena on 0. Jos lapsesi aikoo ostaa sisältöä tilillään, muista muuttaa tätä asetusta.

Jos olet vanhempi tai huoltaja mutta et perheen hallinnoija, ilmoita perheen hallinnoijalle ostosrajoituksiin tekemistäsi muutoksista. Jos olet perheen hallinnoija, pidä mielessä, että kaikki huoltajiksi nimittämäsi käyttäjät voivat muuttaa asettamiasi ostosrajoituksia.

1. Kirjaudu sisään Käyttäjätietojen hallinta -sivulla ja valitse Perheen hallinta.
  2. Valitse lapsen tili, jolle haluat asettaa ostosrajoituksen, ja säädä kuukausittaista käyttörajaa valitsemalla Muokkaa.
  1. Valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta.
  2. Valitse lapsen tili ja valitse Lapsilukot > Kuukausittainen käyttöraja.
  1. Valitse Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > Perheen hallinta.
  2. Sinun on mahdollisesti annettava tilisi salasana uudelleen.
  3. Valitse lapsen tili, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja valitse Sovellukset/laitteet/verkko-ominaisuudet > Kuukausittainen käyttöraja.

Mitä lapsilukkoasetuksia voin muuttaa?

Voit muuttaa seuraavia lapsilukkoasetuksia sen mukaan, mitä laitetta tai konsolia käytät:

*Koskee vain tiettyjä maita tai alueita.

*Koskee vain tiettyjä maita tai alueita.

Viestinnän ja käyttäjän luoman sisällön rajoittaminen

Jos Viestintä ja käyttäjän luoma sisältö -asetuksena on Rajoita tai Ei sallittu, tällä on vaikutuksia seuraaviin toimintoihin:

• tekstiviestien lähettäminen ja äänichat muiden pelaajien kanssa
    (esikirjoitettujen viestien lähettäminen pelissä on sallittu)
  • käyttäjän luoman sisällön jakaminen
  • toisen pelaajan luoman sisällön, kuten kuvakaappausten, videoleikkeiden (pelivideot), lähetysten, pelisisällön ja profiilien tarkasteleminen.

Huomioi, että lapsen tili voi pyytää poikkeuslupaa käyttää viestintäominaisuuksia tietyssä pelissä.

Poikkeuksen tekeminen

Lapsi voi pyytää lupaa käyttää jotakin rajoittamaasi toimintoa.

Jos lapsi yrittää käynnistää rajoitettua peliä, sen toiminta estetään ja näyttö tulee näkyviin. Lapsi voi tästä näytöstä pyytää sinulta poikkeusta kyseisen pelin pelaamiseksi. Kun hän lähettää pyynnön, sinä perheen hallinnoijana sekä muut määritetyt vanhemmat tai huoltajat vastaanottavat ilmoituksen sekä sähköpostin.

Perheen hallinnoija tai määritetty vanhempi tai huoltaja voi hyväksyä pyynnön seuraavasti:

1. Vastaanotat lapsen pyynnön sähköpostitse. Siirry sähköpostissa ilmoitetulle verkkosivustolle ja kirjaudu sisään tiliisi perheen hallinnoijana, määritettynä vanhempana tai huoltajana.
  2. Valitse lapsesi perheenjäsenien luettelosta ja näytä pyyntö valitsemalla Sallitut pelit -kohdasta Pelin pelaaminen.

Voit myös tarkastella lapsesi pyyntöä alla olevalta verkkosivustolta.

1. Kirjaudu sisään perheen hallinnoijana tai määritettynä vanhempana tai huoltajana.
  2. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Ilmoitukset
  3. Valitse lapsen pyyntö ja valitse Siirry kohtaan [Sallitut pelit]

Voit hallita lapsesi pyyntöä myös siirtymällä kohtaan Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta, valitsemalla lapsesi ja siirtymällä kohtaan Sallitut pelit.

1. Lapsesi pyyntö lähetetään sinulle PlayStation®App-sovelluksen ilmoituksena.
    Napauta Ilmoitukset-kuvaketta ja valitse lapsesi lähettämä pyyntö.
  2. Anna salasanasi.
  3. Vieritä alas kohtaan Sallitut pelit ja näytä pyyntö valitsemalla Pelin pelaaminen.
  • Kun haluat sallia viestintäominaisuuksien käytön, noudata pelien sallimisohjeita. Pelien ja viestintäominaisuuksien poikkeuspyynnöt on tehtävä erikseen.
  • Jos muutat lapsilukkoasetusten rajoitustasoa, lapsi voi jatkaa sallittujen pelien pelaamista.

Voit tehdä perheen hallinnoijana, vanhempana tai huoltajana poikkeuksia ja sallia tietyn pelin pelinsisäisiä viestintätoimintoja, vaikka Viestintä ja käyttäjän luoma sisältö -asetuksena olisi Rajoita tai Ei sallittu. Jos lapsi yrittää käyttää pelinsisäisiä viestintätoimintoja pelin aikana, ruudulle avautuu näyttö. Lapsi voi tästä näytöstä pyytää sinulta poikkeusta kyseisen pelin pelaamiseksi.

1. Vastaanotat lapsen pyynnön sähköpostitse. Siirry sähköpostissa ilmoitetulle verkkosivustolle ja kirjaudu sisään tiliisi perheen hallinnoijana, määritettynä vanhempana tai huoltajana.
  2. Valitse lapsesi perheenjäsenien luettelosta ja näytä pyyntö valitsemalla Sallitut pelit -kohdasta Viestintä.

Voit myös tarkastella lapsesi pyyntöä alla olevalta verkkosivustolta.

1. Lapsesi pyyntö lähetetään sinulle PS App -sovelluksen ilmoituksena.
    Napauta Ilmoitukset-kuvaketta ja valitse lapsesi lähettämä pyyntö.
  2. Anna salasanasi.
  3. Vieritä alas kohtaan Sallitut pelit ja näytä pyyntö valitsemalla Viestintä.

Valmiiksi määritetyt rajoitustasot (vain PS5-konsolit)

Lapsilukkoihin on määritetty valmiiksi kullekin ikäluokalle sopivia rajoitustasoja. Valitsemalla lapsen ikää vastaavan tason voit määrittää kätevästi useita asetuksia yhdellä kertaa.

• Jos lapsen tilille on määritetty lapsilukkoasetuksia PlayStation®4-konsolilla, PlayStation®Vita-järjestelmällä tai verkossa, viimeisimmät asetukset näkyvät PlayStation®5-konsolissa.
  • Voit myös muuttaa jonkin valmiiksi määritetyn rajoitustason asetuksia. Jos teet näin, rajoitustasoksi muuttuu Mukauta.
  • PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.
  • PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 15 vuotta tai matalampi.
  • Blu-ray-levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 16 vuotta tai matalampi.
  • DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita PS VR:n ja PS VR2:n käyttöä
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita verkon selaamista
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Ei rajoitusta.
  • Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.
  • Kuukausittainen käyttöraja
    0.
  • PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.
  • PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 12 tai 13 vuotta tai matalampi.
  • Blu-ray-levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 13 vuotta tai matalampi.
  • DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita PS VR:n ja PS VR2:n käyttöä
    Ei rajoitusta.
  • Verkon selaaminen
    Rajoitettu.
  • Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Rajoitettu.
  • Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.
  • Kuukausittainen käyttöraja
    0.
  • PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.
  • PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 6 tai 7 vuotta tai matalampi.
  • Blu-ray-levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 7 vuotta tai matalampi.
  • DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita PS VR:n ja PS VR2:n käyttöä
    Rajoitettu.
  • Verkon selaaminen
    Rajoitettu.
  • Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Rajoitettu.
  • Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.
  • Aseta kuukausittainen käyttöraja

*Koskee vain tiettyjä maita tai alueita.