Lapsilukot PS5-konsoleilla

Lapsilukkoasetusten määrittäminen PS5-konsoleilla

Lue, miten voit asettaa lapsilukon sekä rajoittaa lapsesi PlayStation®5-konsolin sovellusten ja toimintojen käyttöä.

Lapsilukkoasetukset, ostosrajoitukset, perheen hallinta ja peliajan hallinta auttavat hallinnoimaan lapsesi toimintaa PS5-konsolilla ja PlayStation™Network -verkossa (PSN).

Lapsilukkoasetuksia varten tarvitset oman tilin PlayStation Network -verkon käyttämistä varten ja erillisen tilin kullekin lapselle. Jos luot tilejä lapsille, sinusta tulee automaattisesti perheen hallinnoija. Jos joku muu luo lasten tilejä, he voivat nimittää sinut huoltajaksi, jolloin voit asettaa lapsilukkoasetukset ja ostosrajoitukset.

Kun valitset lapsilukkoasetuksia, muista muokata järjestelmän asetuksia, jotta lapset eivät voi muuttaa lapsilukkoasetuksia.

Lapsilukkoasetusten määrittäminen PS5™-konsoleilla

Voit määrittää lapsilukkoasetukset verkkoselaimella tai PlayStation-konsolilla:

1. Kirjaudu käyttäjätietojen hallintaan > Perhetilin hallinta

2. Valitse lapsitili, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa kutakin asetusta valitsemalla Muokkaa.

1. Valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perheen hallinta > Lapsilukot ja valitse lapsen tili, jonka toimintaa rajoitetaan.
  2. Perheen hallinta -asetusten avulla voit esimerkiksi rajoittaa peliaikaa ja palauttaa tilin salasanan. Valitse Lapsilukot ja valitse lapsen tiliä koskevien rajoitusten taso tai luo mukautettu lapsilukko säätämällä asetuksia.

Varmista, että lapsilukkoasetukset toimivat oikein. Tarkista seuraavat asiat.

• Lapsi on suorittanut sähköpostivahvistuksen.
  • Lapsi on kirjautunut sisään PSN-verkkoon konsoleillaan.

Jos muutat lapsilukkoasetuksia pelin aikana, pyydä lasta kirjautumaan ulos ja sitten takaisin sisään, jotta muutokset astuvat voimaan.

PS5-konsolin pelikohtaisen poikkeuksen tekeminen

Jos lapsi yrittää käynnistää rajoitettua peliä, sen toiminta estetään ja näyttö tulee näkyviin. Lapsi voi tästä näytöstä pyytää sinulta poikkeusta kyseisen pelin pelaamiseksi. Kun he lähettävät pyynnön, sinä perheen hallinnoijana ja muut määrätyt vanhemmat tai huoltajat vastaanottavat ilmoituksen sekä sähköpostin.

Perheen hallinnoijana sinä tai määritetty vanhempi tai huoltaja voi hyväksyä pyynnön seuraavasti:

Vastaanotat lapsen pyynnön sähköpostitse. Siirry sähköpostissa ilmoitetulle verkkosivustolle ja kirjaudu sisään tiliisi perheen hallinnoijana, määritettynä vanhempana tai huoltajana. Valitse lapsesi perheenjäsenien listasta ja näytä pyyntö valitsemalla Sallitut pelit. Voit tarkastella lapsesi pyyntöä alla olevalta verkkosivustolta.

Paina PS-näppäintä perheen hallinnoijana tai määritettynä vanhempana tai huoltajana kirjautumisen jälkeen, siirry ohjauskeskukseen ja valitse IlmoituksetValitse lapsesi pyyntö ja valitse sitten Siirry [Sallitut pelit]

Voit hallita lapsesi pyyntöä myös siirtymällä kohtaan Asetukset> Perheen hallinta ja lapsilukot > Perheen hallinta, valitsemalla lapsesi ja siirtymällä kohtaan Sallitut pelit.

• Kun haluat sallia viestintäominaisuuksien käytön, noudata pelien sallimisohjeita. Pelien ja viestintäominaisuuksien poikkeuspyynnöt on tehtävä erikseen.
  • Vaikka muuttaisit lapsilukkorajoituksia, lapsi voi jatkaa sallittujen pelien pelaamista.

Viestinnän ja käyttäjien luoman sisällön rajoittaminen PS5-konsoleilla

Kun valitset lapsilukkoasetuksen Viestintä ja käyttäjien luoma sisältö > Rajoita, seuraavat toiminnot otetaan pois käytöstä:

• Tekstiviestien lähettäminen ja äänichat muiden pelaajien kanssa.
    Esikirjoitettujen viestien lähettäminen pelissä on sallittu.
  • Lapsen luoman sisällön jakaminen.
  • Toisen pelaajan käyttäjien luoman sisällön näkeminen.

Voit estää lapselle sopimattoman sisällön näkymisen kuin myös tietojen vaihtamisen muiden kanssa. Seuraavanlainen käyttäjien luoma sisältö voidaan estää:

• Kuvakaappaukset.
  • Videoleikkeet (pelivideot).
  • Pelivideolähetykset.
  • Toisen pelaajan käyttäjien luoman sisällön jakaminen pelissä.
  • Toisen pelaajan henkilökohtainen kuvaus heidän profiileissaan.

Kuukausittaisen ostosrajoituksen asettaminen PS5-konsoleilla

Perheen hallinnoijana, vanhempana tai huoltajana voit päättää, paljonko lapsesi voi käyttää ostoksiin kuussa.  Kuukausittaisen käyttörajan oletuksena on 0. Jos lapsesi aikoo ostaa sisältöä tilillään, muista muuttaa tätä asetusta.

Jos olet huoltaja mutta et perheen hallinnoija, ilmoita perheen hallinnoijalle ostosrajoituksiin tekemistäsi muutoksista. Jos olet perheen hallinnoija, pidä mielessä, että kaikki huoltajiksi nimittämäsi käyttäjät voivat muuttaa asettamiasi ostosrajoituksia.

PlayStation 5 -konsolin lapsilukot

PS5-konsolin perheen hallinnan ja lapsilukkotoimintojen avulla voit rajoittaa verkkotoimintojen, sovellusten ja laitteiden käyttöä lapsen tilillä.

• Muuta tämän päivän peliaikaa
    Kun muutat päivän peliajan kestoa, jäljellä oleva peliaika tulee näkyviin. Voit myös jatkaa tai lyhentää lapsen peliaikaa.
  • Peliaika-asetukset
    Voit valita, minä päivinä ja kuinka pitkään lapsi voi pelata. Kun lapsen peliaika päättyy, voit valita, tuleeko näkyviin ilmoitus tai kirjataanko pelaaja automaattisesti ulos. Päivän peliaikaan sisältyy peliaika PS4-konsolilla. Kokonaispeliaika lasketaan PS5- ja PS4-konsoleista.
  • Aikavyöhyke
    Lapsen peliaika nollautuu valitulla aikavyöhykkeellä klo 00.00.
  • Sallitut pelit
    Näyttämällä pyynnöt voit sallia pelejä ja nähdä listan peleistä, jotka on jo sallittu. Tästä näkymästä voit myös hyväksyä pelejä koskevia pyyntöjä.
  • Perheenjäsenen tiedot
    Tarkastele lapsen sisäänkirjautumistunnusta (sähköpostiosoitetta), online-tunnusta ja nimeä. Tässä näkyvä nimi on määritetty lapsen tilin luomisen yhteydessä. Sitä ei näytetä muille pelaajille. Nimi näkyy PlayStationin tiliä koskevissa sähköpostiviesteissä.
  • Nollaa salasana
    Vaihda lapsen käyttämä salasana.
  • Määritä PS5-pelien ja -sovellusten aloittamisen ikärajat
  • Määritä PS4-/PS3-pelien ja -sovellusten aloittamisen ikärajat
  • Määritä Blu-ray Disc™ -levyjen aloittamisen ikärajat
  • Määritä DVD:n aloittamisen ikärajat
  • Rajoita PlayStation®VR:n käyttöä
    PlayStation®VR ei ole tarkoitettu alle 12-vuotiaiden käyttöön.
  • Rajoita verkon selaamista
  • Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
  • Ikäsuodatus verkkosisällölle
  • Aseta kuukausittainen ostosrajoitus
    Jos määrität lapsitilille ostosrajoitukset, lapsi voi kuluttaa tämän summan kuukaudessa PlayStation Storen ostoksiin. Rahat otetaan perheen hallinnoijan lompakosta.
    Jos olet huoltaja mutta et perheen hallinnoija, ilmoita perheen hallinnoijalle ostosrajoituksiin tekemistäsi muutoksista. Jos olet perheen hallinnoija, pidä mielessä, että kaikki huoltajiksi nimittämäsi käyttäjät voivat muuttaa asettamiasi ostosrajoituksia.

Esimääritetyt lapsilukkotoiminnot PS5-konsolilla

• PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.
  • PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 15 vuotta tai matalampi.
  • Blu-ray Disc™ -levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 16 vuotta tai matalampi.
  • DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita PlayStation®VR:n käyttöä
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita verkon selaamista
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Ei rajoitusta.
  • Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.
  • Kuukausittainen käyttöraja
    0.
  • PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.
  • PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 12 tai 13 vuotta tai matalampi.
  • Blu-ray Disc™-levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 13 vuotta tai matalampi.
  • DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita PlayStation®VR:n käyttöä
    Ei rajoitusta.
  • Verkon selaaminen
    Rajoitettu.
  • Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Rajoitettu.
  • Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.
  • Kuukausittainen käyttöraja
    0.
  • PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.
  • PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
    Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 6 tai 7 vuotta tai matalampi.
  • Blu-ray Disc™-levyn aloittaminen
    Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 7 vuotta tai matalampi.
  • DVD:n aloittaminen
    Ei rajoitusta.
  • Rajoita PlayStation®VR:n käyttöä
    Rajoitettu.
  • Verkon selaaminen
    Rajoitettu.
  • Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Rajoitettu.
  • Ikäsuodatus verkkosisällölle*
    Rajoitettu.
  • Kuukausittainen käyttöraja

* Koskee vain tiettyjä maita tai alueita.