Lapsilukkoasetukset ja ostosrajoitukset PlayStation®5-konsoleissa

Lapsilukon ja ostosrajoitusten asettaminen PlayStation®5:llä

Lue, miten voit asettaa lapsilukon sekä rajoittaa lapsesi PS5™-konsolin pelien, sovellusten ja toimintojen käyttöä.

Lapsilukkoasetukset, ostosrajoitukset, perheen hallinta ja peliajan hallinta auttavat hallinnoimaan lapsesi toimintaa PS5:llä ja PlayStation™Network -verkossa (PSN).‎

Lapsilukkoasetuksia varten tarvitset oman tilin PlayStation Network -verkon käyttämistä varten ja erillisen tilin kullekin lapselle. Jos luot tilejä lapsille, sinusta tulee automaattisesti perheen hallinnoija. Jos joku muu luo lapsitilejä, he voivat nimittää sinut huoltajaksi, jolloin voit asettaa lapsilukkoasetukset ja ostosrajoitukset.

Kun valitset lapsilukkoasetuksia, muista muokata järjestelmän asetuksia, jotta lapset eivät voi muuttaa lapsilukkoasetuksia.

Lapsilukkoasetusten määrittäminen PS5-konsoleilla

Voit määrittää lapsilukkoasetukset verkkoselaimella tai PlayStation-konsolilla:

Verkkoselain: lapsilukkoasetusten määrittäminen

1. Kirjaudu sisään Käyttäjätietojen hallinta -sivulla ja valitse Perhetilin hallinta

2. Valitse lapsitili, jolle haluat asettaa rajoituksia, ja muokkaa kutakin asetusta valitsemalla Muokkaa‎.

1. Valitse Asetukset > Perhe ja lapsilukot > Perhetilin hallinta > Lapsilukot‎.

2. Valitse lapsitili, jolle haluat asettaa rajoituksia ja muokkaa kunkin asetuksen esimääritettyä lapsilukko-tasoa valitsemalla Muokkaa‎.

PlayStation 5:n lapsilukot

PS5:n lapsilukkotoimintojen avulla voit rajoittaa verkkotoimintojen, sovellusten ja laitteiden käyttöä lapsen tilillä.‎

• Aseta ikärajoitukset peleille ja Blu-ray™- ja DVD-levyille
    Peleillä ja videoilla onikärajat, jotka auttavat vanhempia päättämään, soveltuuko sisältö lapselle.‎

• Rajoita peliaikaa
    Peliajan hallinnan avulla perhetilin haltijat (ja perheen aikuiset, jotka on määritetty huoltajiksi) voivat määrittää, milloin ja kuinka pitkään kukin lapsi saa käyttää PS5- ja PS4-konsoleita.

• Rajoita viestintää ja käyttäjien luomaa sisältöä
    Estä lasten tilejä viestimästä muiden pelaajien kanssa. Asetus rajoittaa myös muiden pelaajien luoman sisällön, kuten videoiden, kuvien ja tekstin, katselua.

Huomautus: Lapsen tili voi pyytää poikkeuslupaa käyttää viestintäominaisuuksia tietyssä pelissä.‎

• Sallitut pelit
    Jos lapsi yrittää aloittaa pelin tai viestinnän toisen pelaajan kanssa, mutta lapsilukko estää sen, lapsi voi pyytää sinua tekemään poikkeuksen. Saat sähköpostitse pyynnön sallia peli. Tässä valikossa voit hallita lapsen sallittuja pelejä.

• Aseta kuukausittainen ostosrajoitus
    Jos määrität lapsitilille ostosrajoitukset, lapsi voi kuluttaa tämän summan kuukaudessa PlayStation Storen ostoksiin. Rahat otetaan perhetilin haltijan lompakosta.
    ‎ ‏
    ‎ Jos olet huoltaja mutta et perhetilin haltija, ilmoita perhetilin haltijalle ostosrajoituksiin tekemistäsi muutoksista. Jos olet perhetilin haltija, pidä mielessä, että kaikki huoltajiksi nimittämäsi käyttäjät voivat muuttaa asettamiasi ostosrajoituksia.

• Rajoita Internet-selaimen käyttöä.

• Rajoita PlayStation® VR:n käyttöä
    PlayStation® VR ei ole tarkoitettu alle 12-vuotiaiden käyttöön.

Esimääritetyt lapsilukkotoiminnot PS5:llä

PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.

PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 15 vuotta tai matalampi.

Blu-ray Disc™ -levyn aloittaminen
Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 16 vuotta tai matalampi.

DVD:n aloittaminen
Ei rajoitusta

PlayStation VR:n käyttö
Ei rajoitusta

Verkon selaaminen
Ei rajoitusta

Viestintä ja käyttäjien luoma sisältö
Ei rajoitusta

PlayStation Storen sisällön suodatus
Rajoitettu

Kuukausittainen ostosrajoitus
0

PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.

PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 12 tai 13 vuotta tai matalampi.

Blu-ray Disc™-levyn aloittaminen
Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 13 vuotta tai matalampi.

DVD:n aloittaminen
Ei rajoitusta

PlayStation VR:n käyttö
Ei rajoitusta

Verkon selaaminen
Rajoitettu

Viestintä ja käyttäjien luoma sisältö
Rajoitettu

Online-sisällön ikäsuodatus
Rajoitettu

Kuukausittainen käyttöraja
0

PS5-pelien ja -sovellusten aloittaminen
Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on sama tai matalampi kuin lapsen ikä.

PS4/PS3-pelien ja -sovellusten aloittaminen
Sisältö voidaan aloittaa, jos ikäraja on 6 tai 7 vuotta tai matalampi.

Blu-ray Disc™-levyn aloittaminen
Levy voidaan toistaa, jos ikäraja on 7 vuotta tai matalampi.

DVD:n aloittaminen
Ei rajoitusta

PlayStation VR:n käyttö
Rajoitettu

Verkon selaaminen
Rajoitettu

Viestintä ja käyttäjien luoma sisältö
Rajoitettu

Online-sisällön ikäsuodatus
Rajoitettu

Kuukausittainen käyttöraja