Slik bruker du en ekstra kontroller som hjelp på PS5-konsoller

Med en ekstra kontroller som hjelp kan du bruke to kontrollere som om de var én kontroller.

Slik konfigurerer du hjelpekontrolleren

Du trenger bare å utføre følgende trinn første gang du bruker en hjelpekontroller.

1. Gå til hjem-skjermen, og velg Innstillinger > Tilgjengelighet.
  2. Velg Kontrollere > Bruk en ekstra kontroller som hjelp.
  3. Slå på Bruk hjelpekontroller.
Hovedkontroller Hjelpekontroller
Trådløs DualSense™-kontroller

Trådløs DualSense-kontroller

DualSense Edge™ trådløs kontroller

Støttede kontrollere fra tredjeparter
Støttede kontrollere fra tredjeparter

• Denne funksjonen er bare tilgjengelig når du bruker en trådløs DualSense™-kontroller, trådløs DualSense Edge™-kontroller (CFI-ZCP-serien, selges separat) eller støttede kontrollere fra tredjeparter (selges separat) for PlayStation5®-konsoller.
  • Hvis du vil ha informasjon om enhetskompatibilitet og bruk, kan du se instruksjonene som fulgte med enheten. Ikke alle enheter fungerer med konsollen.
  • Det er ikke behov for noen konfigurering for å spille sammen med en Access™-kontroller.
  • Du må koble to kontrollere til konsollen for å bruke denne funksjonen.

Slik bruker du hjelpekontrolleren

Etter konfigurasjonen må du utføre følgende trinn hver gang du vil bruke en hjelpekontroller.

1. Trykk på PS-knappen på kontrolleren du vil bruke som hovedkontroller.
    Brukerutvalget vises.
  2. Velg en bruker du vil tilordne hovedkontrolleren til.
  3. Trykk på PS-knappen på kontrolleren du vil bruke som hjelpekontroller.
    Skjermbildet for brukervalg vises.
  4. Tilordne hjelpekontrolleren til den samme brukeren som er tilordnet hovedkontrolleren.
    Du kan nå begynne å spille spillet på samme måte som du ville gjort med én enkelt kontroller.
  • Disse funksjonene er ikke tilgjengelige på hjelpekontrolleren: haptisk feedback, adaptive avtrekkere, mikrofonfunksjoner og tilpassede knappetildelinger.
  • Den trådløse DualSense Edge-kontrolleren kan bare brukes som hovedkontroller, ikke som en hjelpekontroller.
  • Du trenger ikke å koble til hjelpekontrolleren på nytt hvis du avslutter ett spill og starter et annet.
  • Hvis du vil bruke en annen kontroller som hovedkontroller, slår du av kontrolleren du bruker nå, og trykker på PS-knappen på kontrolleren du vil bruke.