Slik konfigurerer du YouTube på PlayStation®

Finn ut hvordan du konfigurerer YouTube på PlayStation®5- og PlayStation®4-konsoller, slik at du kan se på videoer og dele innhold med venner og følgere.

Laste ned YouTube-programmet på en PS5™-konsoll

• Fra hjem-skjermen for spill velger du Medier, Alle apper og deretter YouTube.
    Velg Last ned hvis du ikke allerede har installert programmet.

1. Gå til PlayStation™Store, og søk etter YouTube. Velg Last ned

2. Gå til TV og video, og velg YouTube-ikonet fra installerte programmer.

Logge på YouTube på PlayStation

1. Åpne YouTube-programmet og velg Logg på

2. Logg på med Google-kontoen din når du blir bedt om det. Hvis du har mer enn én Google-konto, må du sørge for å velge den kontoen som du bruker til YouTube.

3. Etter at du har logget på, kan det hende at det vises en liste med Google-identiteter som er tilknyttet kontoen din. Sørg for at du velger kontoen som er tilknyttet YouTube-kanalen din.

• Åpne YouTube-programmet, og velg kontoen din. Deretter velger du Logg av.

Strømme spilling til YouTube

Du kan kringkaste og dele spilling fra PS5- eller PS4-konsollen til YouTube og andre strømmetjenester.

PS VR: se på 360°-videoer fra YouTube

Sørg for at programmet er oppdatert. Marker YouTube-programmet, og trykk på valgknappen. Deretter velger du Se etter oppdateringer.

Start YouTube-programmet, og velg en 360°-video du vil se på. Hvis konsollen registrerer at PS VR-hodesettet er koblet til og slått på, blir du vanligvis bedt om å velge en modus:

Normal: Du kan se på vanlige videoer i kinomodus.

VR: Du kan se på 360°-videoer.

Når du ser på 360°-videoer, kan både venstre og høyre styrespak på den tilkoblede kontrolleren brukes til å panorere rundt i videoen. Gå til youtube.com for å bla gjennom det gjeldende utvalget av 360°-videoer.

Se på YouTube-videoer i 4K

Hvis du vil se på YouTube-videoer i 4K, trenger du

• et oppsett for 4K-bildekvalitet på en PS5- eller PlayStation®4 Pro-konsoll

• en Ultra HD- eller 4K-visningsenhet

• en stabil Internett-tilkobling på minst 25 Mbps

Når en 4K-video er valgt, vil konsollen automatisk strømme innholdet i 4K-oppløsning. Hvis du vil forsikre deg om at du strømmer i 4K, går du til Innstillinger  > Vis videoinformasjon > Aktivert i YouTube-programmet.

En 4K-video har vanligvis en oppløsning på 3840 x 2160, så hvis du ser disse verdiene, strømmer du i 4K-kvalitet. Bildekvaliteten avhenger også av videoen du strømmer.