Støtte for PlayStation Move-bevegelseskontroller

Finn ut hvordan du parer og lader en PlayStation®Move-bevegelseskontroller på PlayStation®5- og PlayStation®4-konsoller.

Slik parer du PS Move-bevegelseskontrolleren

PS Move-kontrolleren er kompatibel med PS5™- og PS4™-konsoller. Du må pare kontrolleren hvis det er første gang du bruker den.

1. Slå på PS5- eller PS4-konsollen, og konfigurer PlayStation®Camera.
  2. Koble PS Move-kontrolleren til konsollen ved hjelp av den medfølgende USB Mini Type-B-kabelen.
  3. Trykk på PS-knappen på PS Move-kontrolleren.
  • Du kan bruke opptil fire bevegelseskontrollere samtidig. Hvis du vil bruke to eller flere PS Move-kontrollere, må du pare hver kontroller for seg.
  • Når du spiller med PS Move-kontrolleren, må du alltid koble fra USB-kabelen før bruk.

Slik konfigurerer du PlayStation Camera

Spill som trenger et kamera til bruk med bevegelseskontrolleren, bruker PlayStation Camera.

• PS5-konsoller krever at PlayStation®Camera-adapteren bruker et PS Camera.
  • HD-kameraet for PS5-konsoller er ikke kompatibelt med PS Move-kontrolleren.

Slik bruker du PS Move-bevegelseskontrolleren

Kontroller og kalibrering for spillingen vil variere fra spill til spill. Følg alle instruksjonene på skjermen som vises når du bruker PS Move-kontrollere.

• Trykk på og hold nede T-knappen for å bruke PS Move-kontrolleren til å navigere på menyer.
  • Trykk på Move-knappen eller X-knappen for å velge et element.
  • Hvis du vil avslutte et spill, trykker du på og holder nede PS-knappen og følger instruksjonene på skjermen.

Slik lader du PS Move-bevegelseskontrolleren

Når PS5- eller PS4-konsollen er på, kobler du til PS Move-kontrolleren ved hjelp av den medfølgende USB-kabelen for å begynne å lade. Mens du lader, blinker kontrollerens statusindikator sakte. Når ladingen er fullført, slår statusindikatoren seg av.

• Med PS5-konsollen kan du sjekke kontrollerens batterinivå fra Tilbehør i kontrollsenteret.
  • Med PS4-konsollen kan du sjekke batteriladenivået på skjermen ved å trykke på og holde nede PS-knappen.
  • Du kan lade PS Move-kontrolleren mens konsollen er i hvilemodus.

Hvilke konsoller er kompatible med PS Move-kontrollere?

PS Move-kontrollere er kompatible med PlayStation-konsollene nedenfor.

• PS5-konsoller
  • PS4-konsoller
  • PlayStation®3-konsoller
Kompatibelt med PS Move-kontrollere  Ikke kompatibelt med PS Move-kontrollere
PlayStation®VR PlayStation®VR2
PS Camera* HD-kamera
PS®VR-siktekontroller

*PS5-konsoller krever at PlayStation Camera-adapteren bruker et PlayStation Camera.

Har du problemer med PS Move-kontrolleren?

Hvis du har problemer med kontrolleren, er ofte det første feilsøkingstrinnet å tilbakestille kontrolleren.

1. Slå av PS5- eller PS4-konsollen.
  2. Finn den lille reset-knappen på baksiden av kontrolleren.
  3. Bruk en nål eller et lignende verktøy (følger ikke med) for å trykke på og holde nede reset-knappen.
  4. Koble kontrolleren til PS5- eller PS4-konsollen med den medfølgende USB-kabelen, og trykk på PS-knappen.
  1. Prøv å bruke en annen USB-kabel, og koble kontrolleren direkte til konsollen.
  2. Hvis det fortsatt er et problem med PS Move-kontrolleren, kan du prøve å tilbakestille kontrolleren.

Hvis bevegelseskontrolleren ikke vibrerer som forventet, må du sjekke om kontrollerens vibrasjonsfunksjon er på.

• På PS4-konsoller går du til Innstillinger > Enheter > Kontrollere > Aktiver vibrasjon.
  • På PS5-konsoller går du til Innstillinger > Tilbehør > Kontroller (generelt) > Vibrasjonsintensitet

Hvis kontrolleren fremdeles har problemer, kan du prøve å tilbakestille den.

• Prøv å redusere avstanden mellom kontrolleren og PS Camera.
  • Prøv å minimere direkte sollys eller blending, og reduser mengden lys som kommer bakfra.
  • Sørg for at PS Camera er riktig konfigurert.
  • Sjekk at du er rett foran PS Camera.
  • Prøv å fjerne alle sterke lys fra spillområdet.