Slik kobler du PS5™- eller PS4™-konsollen til Internett og PSN

Slik kobler du PS5™- eller PS4™-konsollen til Internett og PSN

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer en kablet eller trådløs tilkobling på systemet for å få tilgang til Internett og PlayStation™Network (PSN).

Velg PlayStation-konsollen din for å konfigurere Internett-tilkoblingen for første gang.

Koble PS5-konsollen til Internett

Du kan koble PlayStation 5-konsollen til Internett med en nettverkskabel (for en kablet tilkobling) ved å gå til Innstillinger> Nettverk Innstillinger > Konfigurere Internett-tilkobling > Konfigurere kablet LAN.

• Hvis du velger Koble til og følger instruksjonene på skjermen, blir standardinnstillingene valgt automatisk.
  • Hvis du vil endre på innstillingene, velger du Avanserte innstillinger.
Avanserte innstillinger:

Du kan angi følgende innstillinger manuelt før PS5-konsollen kobles til nettverket:

• IP-adresse
  • DHCP-vertsnavn
  • DNS
  • MTU
  • Proxy

Viktig: Hvis du ikke er kjent med disse innstillingene, kan du spørre Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren.

For å få tilgang til PlayStation Network må du logge inn med kontoopplysningene dine eller opprette en ny konto for PSN.

Du kobler PlayStation 5-konsollen til Internett med Wi-Fi (for en trådløs tilkobling) ved å gå til Innstillinger > Nettverk > Innstillinger > Konfigurere Internett-tilkobling.

• Lagrede tilgangspunkt og tilgangspunkt som oppdages, vises. Velg det tilgangspunktet du vil koble til, og juster deretter innstillingene.
  • Hvis tilgangspunktet du ønsker å koble til, ikke vises, kan du velge Konfigurere manuelt og deretter justere innstillingene i henhold til dette.
  • Når du bruker et tilgangspunkt som støtter WPS, kan du velge Konfigurere med WPS for å koble til med noen få enkle trinn. WPS er kun tilgjengelig i enkelte land og regioner.
  • Hvis du ønsker å gjøre flere endringer på innstillingene, eller hvis du må gjøre det på grunn av nettverksmiljøet, velger du tilgangspunktet og deretter Avanserte innstillinger.
Avanserte innstillinger:

Du vil kunne endre følgende innstillinger:

• IP-adresse
  • DHCP-vertsnavn
  • DNS
  • MTU
  • Proxy

Viktig: Hvis du ikke er kjent med disse innstillingene, kan du spørre Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren.

Hvis Wi-Fi-nettverket du vil at PS5-konsollen skal kobles til, er passordbeskyttet, vises et hengelåsikon.

Du må angi sikkerhetskoden til hjemmenettverket (WPA, WPA2, WEP). Du kan få tak i koden på følgende måte:

• Ved å se på baksiden av ruteren
  • Ved å kontakte nettverksadministratoren
  • Ved å kontakte Internett-leverandøren din

For å få tilgang til PlayStation Network må du logge inn med kontoopplysningene dine eller opprette en ny konto for PSN.

koble PS4-konsollen til Internett

Du kan koble PlayStation 4-systemet til Internett med en nettverkskabel (for en kablet tilkobling) ved å gå til Innstillinger> Nettverk > Konfigurere Internett-tilkobling og velge Bruk en nettverkskabel.

• Hvis du velger Enkel og følger instruksjonene på skjermen, blir standardinnstillingene valgt automatisk.
  • Hvis du ønsker å justere innstillingene ytterligere, eller hvis du må gjøre det på grunn av nettverksmiljøet, velger du Brukerdefinert.
Enkle innstillinger:

PS4-konsollen vil automatisk oppdage nettverket og koble seg til det.

Egendefinerte innstillinger:

Du kan angi følgende innstillinger manuelt før PS4-konsollen kobles til nettverket:

• IP-adresse
  • DHCP-vertsnavn
  • DNS
  • MTU
  • Proxy

Viktig: Hvis du ikke er kjent med slike parametere, velger du Enkel eller innhenter denne informasjonen fra Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren.

Hvis tilkoblingen lykkes, blir du bedt om å teste Internett-tilkoblingen, slik at konfigureringen blir fullført.

Merk: Påloggingen til PlayStation Network mislykkes når du tester Internett-tilkoblingen. For å få tilgang til PlayStation Network må du logge på med kontoopplysningene dine. Gå til Innstillinger > PlayStation Network/Kontoadministrasjon > Logg på, eller opprett en ny konto for PSN.

Du kobler PlayStation 4-konsollen til Internett med Wi-Fi (for en trådløs tilkobling) ved å gå til Innstillinger > Nettverk > Konfigurere Internett-tilkobling og velge Bruk Wi-Fi.

• Hvis du velger Enkel, vises lagrede og oppdagede tilgangspunkter.
  • Velg det tilgangspunktet du vil koble til, og juster deretter innstillingene.
  • Hvis du ikke kan se nettverket, velger du Konfigurere manuelt og deretter endrer innstillingene.
  • Når du bruker et tilgangspunkt som støtter WPS eller AOSS, kan du lagre tilgangspunktet med bare noen få enkle trinn. AOSS er kun tilgjengelig i enkelte land og regioner.
  • Hvis du ønsker å endre innstillingene, velger du Bruk Wi-Fi > Egendefinert.
Enkle innstillinger:

PS4-konsollen vil automatisk oppdage eventuelle tilgjengelige trådløse nettverk innenfor rekkevidden, og vil automatisk koble til det du velger.

Egendefinerte innstillinger:

PS4-konsollen oppdager automatisk eventuelle tilgjengelige trådløse nettverk som er innenfor rekkevidde. Når du har valgt nettverket du vil koble til, kan du endre følgende innstillinger manuelt:

• IP-adresse
  • DHCP-vertsnavn
  • DNS
  • MTU
  • Proxy

Viktig: Hvis du ikke er kjent med slike parametere, velger du Enkel eller innhenter denne informasjonen fra Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren.

Hvis Wi-Fi-nettverket du vil at PS4-konsollen skal kobles til, er passordbeskyttet, vises et hengelåsikon til høyre på skjermen.

Du må angi sikkerhetskoden til hjemmenettverket (WPA, WPA2, WEP). Du kan få tak i koden på følgende måte:

• Ved å se på baksiden av ruteren
  • Ved å kontakte nettverksadministratoren
  • Ved å kontakte Internett-leverandøren din

Hvis tilkoblingen lykkes, blir du bedt om å teste Internett-tilkoblingen, slik at konfigureringen blir fullført.

Merk: Påloggingen til PlayStation Network mislykkes når du tester Internett-tilkoblingen. For å få tilgang til PlayStation Network må du logge på med kontoopplysningene dine. Gå til Innstillinger > PlayStation Network/Kontoadministrasjon > Logg på, eller opprett en ny konto for PSN.

Har du problemer med å konfigurere PlayStation-konsollen?

Gå til Fix & Connect for å få tilkoblingsløsninger for PS4 og PS5, eller sjekk PSN-statusen nedenfor.