PlayStation®VR2

PlayStation-ondersteuning

Waar heb je hulp bij nodig?

Selecteer hieronder een categorie:

Terug naar Categorieën
Namen van de onderdelen
Terug

Namen van de onderdelen

PS VR 2-headset

A) Verstelknop voor vizier

B) Ventilatieopening

C) Hoofdband

D) Draaiknop voor lens

E) VR-headsetkabel

F) Vizier

G) Tracking-camera's

A) Ondersteuning voor achterhoofd

B) Lichtafscherming

C) Ondersteuning voor voorhoofd

D) Draagsensor

E) Lenzen

F) Houders oordopjes
Als je je hoofdtelefoon niet gebruikt, gebruik je de houders voor oordopjes op je VR-headset om ze op te bergen.

G) Draaiknop voor hoofdband

H ) Release-knop voor hoofdband

A) Montagegat voor hoofdtelefoonbevestiging

B) Stereohoofdtelefoonaansluiting

C) Aan-uitknop
Drukken: De VR-headset inschakelen
Ingedrukt houden: De VR-headset uitschakelen

D) Functietoets
Druk op de knop om over te schakelen naar de doorkijkweergave. Je kunt de microfoon dempen door de knop opnieuw toe te wijzen.

E) Activeringsindicator
Brandt continu wit: VR-headset is ingeschakeld
Brandt continu rood: VR-headset is uitgeschakeld

F) Microfoon

PS VR2 Sense-controller

A) Maak-toets

B) Linker joystick/L3-toets

C) Vierkant-toets

D) Driehoek-toets

E) Cirkel-toets

F) Kruis-toets

G) Rechter joystick/R3-toets

H) Options-toets

I) PS-toets

J) Greep

K) Traceerring

L) Statusindicator
wit, continu: Aan
Wit, langzaam knipperend: Opladen in rustmodus
Uit: Uit

A) Polsriemhouder/polsriemhaakje

B) L2-toets

C) R2-toets

D) L1-toets

E) R1-toets

F) USB-aansluiting

G) Polsriem

Terug naar Categorieën
Instellen
Terug

Instellen

Verbinding maken

1. Gebruik de USB Type-C-kabel (A) die bij je PS VR2-systeem is geleverd om de headset aan te sluiten op de USB-C-poort (B) aan de voorkant van je PlayStation®5-console.
  1. Druk op de activeringstoets op de PS5™-console.

2. Druk op de activeringstoets (C) op de PS VR 2-headset.

1. Zorg dat je de juiste accessoires hebt voor de installatie.

1. Gebruik de draadloze DualSense™-controller die bij je PS5-console is geleverd en volg de instructies op het scherm.

Zie de onderstaande handleiding voor meer informatie.

Als je de PS VR2 Sense-controllers voor het eerst gebruikt, moet je ze koppelen aan de PS5™-console. Koppel zowel de linker- als de rechtercontroller.

Als de batterij van de controller bijna leeg is, moet je na het koppelen zowel de linker- als de rechtercontroller opladen.

1. Schakel je PS5-console in.

2. Sluit een van je PS VR2 Sense-controllers met de meegeleverde USB-kabel aan op de PS5-console.
    Het koppelen is voltooid.

1. Druk op de PS-toets op je controller.
    De controller wordt toegewezen aan de gebruiker die momenteel is aangemeld bij de PS5-console.
  2. Herhaal stap 2 en 3 om de andere controller te koppelen.
  • Verwijder de USB-kabel wanneer je de PS VR2 Sense-controller gebruikt.
  • Je PS VR2 Sense-controller kan slechts met één PS5-console tegelijk worden gekoppeld. Als je de controller op een andere console wilt gebruiken, moet je hem aan die console koppelen.

Zie de onderstaande handleiding voor meer informatie.

Instellingen

Om toegang te krijgen tot de VR-modus en VR-games te spelen, moet je eerst een gebied (speelruimte) instellen waar je PS VR2 veilig kunt gebruiken.

1. Zet je PlayStation®VR2-systeem aan, ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen> Accessoires > PlayStation VR2.

2. Selecteer Speelruimte instellen om de speelruimte opnieuw in te stellen wanneer je de ruimte wilt bewerken of een tijdelijke speelruimte wilt instellen.

• De grenzen van je speelruimte worden weergegeven als je ze nadert. Als je de speelruimte verlaat, wordt je spel gepauzeerd en verandert het scherm zodat je je omgeving kunt zien.
  • Speelruimten worden niet gebruikt in de bioscoopmodus.

Zie de onderstaande handleiding voor meer informatie.

Als je op de functietoets drukt, schakelt je VR-headset over naar een doorkijkweergave, waarmee je je omgeving kunt zien terwijl je je VR-headset draagt.

Je kunt de toewijzing van de functietoets ook wijzigen via Instellingen.

1. Zet je PS VR2 aan, ga naar het beginscherm en selecteer Instellingen  >Accessoires > PlayStation VR2.
  2. Selecteer VR-headset > Toewijzing functietoets.
    Je kunt de functietoets toewijzen aan Omgeving weergevenof Microfoon dempen.

Zie de onderstaande handleiding voor meer informatie.

1. Ga naar Instellingen> Toegankelijkheid.
  2. SelecteerControllers > Aangepaste toetstoewijzingen voor PS VR2 Sense-controllers.
  3. Schakel Aangepaste toetstoewijzingen inschakelen in en selecteer Toetstoewijzingen aanpassen.
  4. Selecteer de toets die je wilt wijzigen en selecteer vervolgens een nieuwe functie voor die toets.
  5. Selecteer Toepassen.

• Alleen de gebruiker aan wie je PS VR2 is toegewezen, kan deze instellingen wijzigen.
  • Wanneer je De linker en rechter joystick omwisselen inschakelt, worden de functies van de linker- en rechterjoystick omgewisseld.
  • Om deze instellingen snel te kunnen wijzigen, voeg je Toegankelijkheid toe aan het controlecentrum.

Zie het onderstaande artikel voor meer informatie.

Technische informatie

• PS VR2 is compatibel met PlayStation®5-consoles.
  • PS VR2 is niet compatibel met PlayStation®4-consoles.

Er is geen compatibiliteit tussen PlayStation® VR en PS VR2:

• PS VR-systemen kunnen geen PS VR2-games afspelen.
  • PS VR2-systemen kunnen geen PS VR-content afspelen.

Zie de onderstaande handleiding voor meer informatie.

PS VR2 kan 120 Hz-video in de bioscoopmodus weergeven via de headset. Je tv hoeft geen 120 Hz-video te ondersteunen om deze via je headset weer te geven.

1. Ga naar Instellingen > Accessoires > PlayStation VR2 > Bioscoopmodus.
  2. Selecteer Video-uitvoer voor de bioscoopmodus.
  3. Stel 120Hz- uitvoer in.

Zie de onderstaande handleiding voor meer informatie.

Veeg de lenzen alleen met een zachte, droge doek schoon die speciaal is gemaakt voor het reinigen van lenzen.

Gebruik geen papieren producten zoals keukenpapier of tissues die niet specifiek zijn bedoeld voor het schoonmaken van lenzen. Als er waterdruppels of vuil op de lenzen achterblijven, kan dat tot slijtage of schade leiden.

Zie de onderstaande handleiding voor meer informatie.

Het kan enige tijd duren voordat je gewend bent aan VR-beeld. Als je voor het eerst VR-games gaat spelen, raden we je aan PS VR en PS VR2 korte periodes te gebruiken.

• Probeer games eerst zittend te spelen. Voer de meer dynamische bewegingen pas uit als je gewend bent aan zittend spelen.
  • Zorg ervoor dat je speelruimte goed geventileerd is.
  • Bouw de gebruiksduur van de VR-headset langzaam op. Zo kun je wennen aan de nieuwe sensatie van VR. Stel een timer in die je eraan herinnert om pauzes te nemen.

Zie de onderstaande handleiding voor meer informatie.

Terug naar Categorieën
Problemen oplossen
Terug

Problemen oplossen

Problemen oplossen met PS VR2 Sense-controllers

1. Schakel je PlayStation®5-console uit.
  2. Zoek de kleine resetknop op de achterkant van de controller.
  3. Gebruik een pen of soortgelijk gereedschap (niet meegeleverd) om op de resetknop te drukken.
  4. Sluit de controller aan op je PS5™-console met behulp van de USB-kabel die bij je console is geleverd en druk op de PS-toets.
Terug naar Categorieën

Gebruiksaanwijzingen en garantie

Vind de gebruiksaanwijzing voor jouw console of apparaat.

Bekijk de garantie voor je consoles en apparaten.