Toegankelijkheidsinstellingen op PlayStation®4

De PlayStation®4 is ontworpen met verschillende functies en features om te voldoen aan behoeften op het gebied van toegankelijkheid.

De toegankelijkheidsinstellingen voor PlayStation®4 vinden

Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid om de opties voor toegankelijkheid te vinden.

Opties voor de toegankelijkheidsinstellingen op PlayStation®4

Deze instelling is alleen beschikbaar voor inhoud met ondertiteling.

Hoe kan ik ondertiteling instellen?
  1. Ga naar Instellingen > Toegankelijkheid > Ondertiteling

2. Schakel het selectievakje Ondertiteling weergeven in

3. Selecteer Instellingen voor ondertiteling en schakel vervolgens het selectievakje Ondertitels weergeven zoals aangegeven door content  uit om de tekst van de ondertiteling aan te passen, zoals het lettertype, grootte, tekstkleur, achtergrondkleur en nog veel meer. Als je de standaardinstellingen wilt gebruiken, schakel je het selectievakje Ondertitels weergeven zoals aangegeven door de content in

Als je ondertiteling wilt weergeven, druk je tijdens het afspelen van BD of DVD op de OPTIONS-toets en selecteer je Ondertiteling.

Met deze instellingen kun je de toetstoewijzingen van de controller wijzigen. Bij elke wijziging worden de rollen van twee toetsen omgewisseld.

Houd er rekening mee dat de aanwijzingen op het scherm dan niet meer overeenkomen met de toetstoewijzingen.

• Deze functie is alleen beschikbaar op PS4™-systemen die in bepaalde landen of regio's worden verkocht.
  • De tekst naar spraak-functie is alleen beschikbaar als de systeemtaal is ingesteld op Engels (Verenigde Staten).

Schakel Tekst naar spraak in om het systeem bepaalde schermtekst en contextuele informatie voor te laten lezen. Tekst naar spraak werkt bij het navigeren door Berichten, tijdens het gebruiken van het toetsenbord op het scherm en in andere delen van het menu.

De volgende opties voor Tekst naar spraak zijn beschikbaar:

• Tekst naar spraak - Schakel dit vakje in om tekst naar spraak in te schakelen.
  • Snelheid - Stel in hoe snel/langzaam de instructies hardop worden uitgesproken. De snelheid kan alleen worden aangepast als Tekst naar spraak is ingeschakeld.
  • Volume - Als Tekst naar spraak is ingeschakeld, selecteer je deze optie en druk je rechts of links om het volume van gesproken instructies hoger of lager te zetten.

Schakel dit selectievakje in om in te zoomen op het scherm. Als de Zoomfunctie is ingeschakeld:

• Druk tegelijkertijd op de PS-toets en de vierkant-toets om in te zoomen.
  • Verplaats over het vergrote gebied van het scherm met de richtingstoetsen of dubbele analoge joysticks. Andere besturingselementen zijn uitgeschakeld tijdens het zoomen.
  • Annuleer het zoomen door op de cirkel-toets te drukken of door tegelijkertijd op de PS-toets en de vierkant-toets te drukken.

Schakel dit selectievakje in om de kleuren die op het scherm worden weergegeven om te keren.

Opmerking: de schermbeveiliging start niet als de kleuren omgekeerd zijn.

Deze instelling past grotere tekst toe op de meeste gebieden van het dynamische PS4™-menu.

Deze instelling past een vet lettertype toe op de tekst in menu's.

Pas deze instelling toe om de achtergrond donkerder te maken, waardoor het contrast tussen tekst en achtergrond hoger wordt.

Met deze instelling kun je kiezen hoe snel scrollende tekstberichten over je scherm bewegen.

De beschikbare instellingen variëren van 'Zeer langzaam' tot 'Snel'.

Met deze instelling voeg je een reeks toegankelijkheidsfuncties toe aan je snelmenu. Houd de PS-toets ingedrukt om het snelmenu weer te geven.

Hier vind je een lijst met de toegankelijkheidsfuncties die aan het snelmenu zijn toegevoegd:

• Tekst naar spraak inschakelen
  • Kleuren omkeren
  • Aangepaste toetstoewijzingen inschakelen