3D-audio instellen op PS5-systemen

3D-audio instellen voor PS5-systemen

Ontdek hoe je de audio van je PlayStation®5-systeem kunt verbeteren door het geluid driedimensionaal te maken.

3D-audio geeft je een meeslepend surround-geluid waardoor het lijkt alsof je in de game zit. Dankzij realistische audio hoor je voetstappen vanuit de exacte richting waaruit een vijand nadert.

3D-audio instellen op TV-luidsprekers

Gebruik je TV-luidsprekers en de ingebouwde microfoon van je draadloze controller om de akoestiek van de ruimte te meten. Ga op dezelfde positie zitten als waarop je normaal gesproken je PS5-systeem gebruikt.

1. Ga naar Instellingen Geluid.
  2. Selecteer 3D-audio (TV-luidsprekers) en volg de instructies op het scherm om de optimale 3D-audio-instelling te selecteren op basis van de meetresultaten.
    Nadat de meting is voltooid, kun je zowel stereo-audio als 3D-audio beluisteren en vergelijken om te zien wat je voorkeur heeft.
  • De volgende keer dat je Instellingen Geluid 3D-audio (TV-luidsprekers) selecteert en 3D-audio inschakelen voor TV-luidsprekers aanzet, schakelt stereo-audio over naar 3D-audio. Als je deze instelling uitschakelt, schakelt 3D-audio over naar stereogeluid.
  • Als de positie van je TV of de omgeving verandert, moet je de akoestiek van de ruimte opnieuw meten.

Als je problemen hebt om 3D-effecten te horen of als je de audio-effecten wilt verbeteren, probeer je het volgende:

• Controleer of er niets voor de TV-luidsprekers staat.
  • Als de optie Meetresultaten toepassen op 3D-audio is uitgeschakeld, ga je recht voor je TV zitten.
  • Kijk naar je TV op een afstand die geschikt is voor het formaat. Neem contact op met de fabrikant van je TV voor de aanbevolen afstand.
  • Schakel alle functies voor het aanpassen van de geluidskwaliteit van je TV uit, zoals surround sound.
  • Het volume kan veranderen afhankelijk van het 3D-audio-effect. In dit geval pas je het volume van je TV aan.

3D-audio voor compatibele hoofdtelefoons instellen op PS5-systemen

Luister naar geluid dat op vijf verschillende toonhoogtes wordt afgespeeld en stel het geluid in op het geluid dat het dichtst bij oorniveau ligt.

1. Ga naar Instellingen Geluid
  2. Selecteer 3D-audio (hoofdtelefoons) en volg de aanwijzingen op het scherm.
    Je kunt de bron van het geluid naar links of rechts verplaatsen of het type geluid dat je hoort wijzigen. Nadat je klaar bent met afstellen, kun je zowel stereo-audio als 3D-audio beluisteren en vergelijken om te zien wat je voorkeur heeft.
  • De volgende keer dat je Instellingen Geluid 3D-audio (Hoofdtelefoons) selecteert en 3D-audio voor hoofdtelefoons inschakelt, schakelt stereogeluid naar 3D-audio. Als je deze instelling uitschakelt, schakelt 3D-audio over naar stereogeluid.