Spelers blokkeren of deblokkeren op PlayStation Network

Zo blokkeer of deblokkeer je spelers op PlayStation Network

Ontdek hoe je je PlayStation®-console kunt gebruiken om spelers op PlayStation™Network (PSN) te blokkeren of deblokkeren.

Wat gebeurt er als ik een speler blokkeer?

Geblokkeerde spelers en jij (de blokker) kunnen het volgende niet doen:

• Elkaars profiel, activiteit of persoonlijke informatie bekijken.
  • Elkaar toevoegen aan party's of elkaars scherm zien met Gedeeld scherm.
  • Als een geblokkeerde speler door een andere speler aan je groep wordt toegevoegd, zie je elkaars berichten niet.
  • Als je in dezelfde Party-chat zit, hoor je elkaars stem niet en zie je elkaars scherm niet tijdens Gedeeld scherm.

Zo blokkeer je een speler op PlayStation Network

Selecteer hieronder je console voor stappen om een speler te blokkeren op PlayStation Network.
  1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base
  2. Selecteer in het tabblad Vrienden een vriend uit de lijst.
    Je kunt ook spelers selecteren op het tabblad Partydoor de party te selecteren en vervolgens een speler uit de ledenlijst.
  3. Selecteer in het spelersprofiel ...(Meer) > Blokkeren.
  1. Selecteer Vrienden in het functiescherm.
  2. Zoek naar een online-ID van de speler of selecteer de speler in je Vriendenlijst.
  3. Selecteer ...(Meer) > Blokkeren. Hierdoor wordt de speler geblokkeerd en toegevoegd aan de lijst met Geblokkeerde spelers .

Zo deblokkeer je een speler op PlayStation Network

Selecteer hieronder je console voor stappen om een speler te deblokkeren op PlayStation Network.
  1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer Game Base.
  2. Druk op de options-toets en selecteer Ga naar Game Base
  3. Selecteer Game Base-instellingenen selecteer vervolgens Geblokkeerde spelers
  4. Selecteer Deblokkeren naast de geblokkeerde speler.
  1. Selecteer Vrienden in het functiescherm.
  2. Druk op de OPTIONS-toets > Geblokkeerde spelers
  3. Selecteer de speler die je wilt deblokkeren > Deblokkeren

Als je deze speler aan je vriendenlijst wilt toevoegen, stuur dan een nieuw vriendschapsverzoek.

Gerelateerde artikelen over veiligheid bij PlayStation

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over veiligheid bij PlayStation.