Zo blokkeer of deblokkeer je spelers op PlayStation™Network

Ontdek hoe je je PlayStation®-systeem kunt gebruiken om spelers op  PlayStation Network (PSN) te blokkeren of deblokkeren.

Wat gebeurt er als ik een speler blokkeer?

Als je een speler blokkeert, ontvang je geen vriendschapsverzoeken, berichten of uitnodigingen voor games van elkaar.

Geblokkeerde spelers kunnen ook het volgende niet doen:

• Je profiel, berichten of persoonlijke gegevens bekijken.
  • Je toevoegen aan party's. Als een geblokkeerde speler door een andere speler aan je party wordt toegevoegd, kan de geblokkeerde speler niet met je praten.
  • Je uitzendingen of je spelscherm bekijken tijdens Gedeeld scherm.

Een speler blokkeren op PSN

Webbrowser: spelers blokkeren

1. Ga naar PlayStation.com en selecteer Aanmelden rechtsboven op de pagina.
  2. Selecteer Vrienden op de werkbalk. Zoek naar een online-ID of selecteer de speler in je Vriendenlijst
  3. Selecteer op de profielpagina van de speler (meer opties) > Blokkeren.
  1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan > selecteer Game Base
  2. Selecteer een vriend in de lijst of selecteer een party en selecteer vervolgens de speler in de ledenlijst.
  3. Selecteer in het spelersprofiel Meer > Blokkeren.
  1. Selecteer je lokale gebruikersaccount, druk op de toets omhoog op het bedieningspad om het menu Functies te openen en ga vervolgens naar Vrienden
  2. Zoek naar de online-ID of selecteer de speler in je Vriendenlijst
  3. Selecteer ... (meer opties) > Blokkeren om de gebruiker toe te voegen aan je lijst met 'Geblokkeerde spelers'.

Een speler deblokkeren op PSN

Webbrowser: speler deblokkeren

1. Ga naar PlayStation.com en selecteer Aanmelden rechtsboven op de pagina.
  2. Selecteer Vrienden op de werkbalk. Zoek naar een online-ID of selecteer de speler in je Vriendenlijst
  3. Selecteer op de profielpagina van de speler (meer opties) > Deblokkeren.
  1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan > selecteer Game Base> Instellingen
  2. Selecteer Geblokkeerde spelers om een lijst van spelers die je hebt geblokkeerd weer te geven.
  3. Selecteer Deblokkeren naast de geblokkeerde speler.
  1. Ga naar Vrienden> druk op de OPTIONS-toets > Geblokkeerde spelers
  2. Selecteer de speler die je wilt deblokkeren en druk op de OPTIONS-toets > Deblokkeren
  3. Verstuur een nieuw vriendschapsverzoek als je deze speler weer wilt toevoegen aan je Vriendenlijst.

Gerelateerde artikelen over veiligheid bij PlayStation

Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen over veiligheid bij PlayStation.