Hulp bij problemen met 2-stapsverificatie op PlayStation™Network

Hulp bij problemen met 2-stapsverificatie op PlayStation™Network

Lees hoe je met back-upcodes voor 2SV weer toegang kunt krijgen tot je account en welke stappen je kunt ondernemen als je je 2SV-telefoon bent kwijtgeraakt.

Als je je back-upcodes hebt genoteerd tijdens het instellen van 2SV, kun je je account eenvoudig herstellen:

• Druk in het aanmeldscherm voor 2-stapsverificatie op de driehoek-toets en selecteer vervolgens Geen toegang tot mobiele telefoon > Aanmelden met back-upcode.

• Voer een van de tien back-upcodes in — elke code kan slechts eenmaal worden gebruikt.

Als je geen toegang meer hebt tot de telefoon voor 2-stapsverificatie

Als je geen verificatiecode voor 2SV kunt ontvangen en je geen 2SV-back-upcodes hebt, controleer dan of je nog steeds bent aangemeld op een webbrowser, PS5 of PS4. Als je nog steeds bent aangemeld, kun je je geregistreerde mobiele nummer wijzigen en weer toegang krijgen:

Webbrowser: schakel 2SV uit

1. Ga naar Accountbeheer op een apparaat met verbinding en selecteer het tabblad Beveiliging.

2. Selecteer Bewerken naast Status 2-stapsverificatie > Deactiveren. Vervolgens activeer je 2SV  met je nieuwe apparaat.

1. Ga naar Instellingen > Gebruikers en accounts > Beveiliging > 2-stapsverificatie > Status - Inactief
  2. Selecteer 2-stapsverificatie> Status,  en Activeer 2SV met je nieuwe apparaat.
  1. Ga naar Instellingen > Accountbeheer > Accountgegevens > Beveiliging > 2-stapsverificatie > Status > Inactief
  2. Selecteer vervolgens 2-stapsverificatie> Status, en Activeer 2SV met je nieuwe apparaat.

Zodra je 2SV opnieuw hebt geactiveerd met het juiste nummer, noteer je ergens je back-upcodes voor 2SV:

1. Ga naar  Accountbeheer  op een apparaat met verbinding en selecteer het tabblad Beveiliging.
  2. Selecteer 2-stapsverificatie > Back-upcodes.

Als je je op geen enkel apparaat kan aanmelden

Je hebt ondersteuning nodig om je account te herstellen. Neem contact met ons op met je online-ID (gebruikersnaam) en aanmeldings-ID (e-mailadres).

Als je geen sms met verificatiecode hebt ontvangen

1. Meld je aan met het wachtwoord van je account en selecteer Opnieuw code sturen.
  2. Wacht een paar minuten tot de code is opgestuurd.

Als je geen 2SV hebt ingesteld maar wel een 2SV-bericht hebt ontvangen

Als je PlayStation-console vraagt om een verificatiecode maar je 2SV niet hebt ingeschakeld, volg je zo snel mogelijk onderstaande stappen:

1. Probeer onmiddellijk je wachtwoord te wijzigen
  2. Neem contact met ons op met je online-ID (gebruikersnaam) en aanmeldings-id (e-mailadres)als je je wachtwoord niet kunt wijzigen.

Als je het bericht 'Dit e-mailadres is al gekoppeld aan een andere Sony-groepsservice' ziet

Je kunt je helaas niet aanmelden bij andere Sony-groepsservices met 2SV. Dit betekent dat als je je PSN-aanmeldings-ID (e-mailadres) hebt gekoppeld aan een andere Sony-groepsservice, het niet mogelijk is om 2SV te gebruiken om je aan te melden bij PlayStation Network. Zo zorgen we ervoor dat je toegang hebt tot al je Sony-accounts. Als je 2SV wilt activeren, moet je eerst de koppeling met je accounts verwijderen. Neem contact met ons op om dit aan te vragen.

Als je een bericht over een 'onjuist wachtwoord' ontvangt

De diensten hieronder ondersteunen 2SV niet en tonen een melding over een onjuist wachtwoord wanneer je je aanmeldt terwijl 2SV is ingeschakeld. Als je deze diensten wilt gebruiken, kun je 2SV uitschakelen tijdens het aanmelden en daarna weer inschakelen zodra je bent aangemeld.

• Google TV
  • MediaGo