Belangrijke opmerkingen met betrekking tot PlayStation®-producten en -services

Belangrijke opmerkingen met betrekking tot PlayStation®-producten en -services

PlayStation-apps, -features en -services die niet meer worden ondersteund

Ontdek welke features niet meer beschikbaar zijn op je PlayStation-console.

Vanaf 19 oktober 2020:

• Vanaf 19-10-2020 kun je geen content, thema's of avatars voor PS3, PSP en PS Vita meer kopen in onze mobiele store en webstore. Je kunt echter nog steeds content voor PS3, PSP of PS Vita kopen op die respectieve apparaten.
  • We beëindigen ook de Wensenlijst. Alle items die momenteel op je wensenlijst staan, worden verwijderd.

Bestaande PlayStation Plus-abonnementen worden niet beïnvloed door deze wijzigingen. Je kunt nog steeds al je bestaande PlayStation Plus-content openen en downloaden.

Daarnaast heb je nog steeds toegang tot je reeds aangeschafte content vanaf je respectieve apparaten.

Per 14 oktober 2020 is de PlayStation Messages-app voor mobiele apparaten geïntegreerd in de PS App en is de app niet meer apart verkrijgbaar. Download de PS App voor Apple- of Android-apparaten om je vrienden berichten te blijven versturen.

Per 14-10-2020 is het niet meer mogelijk events te maken. Je kunt geen nieuwe events maken, meldingen van door gebruikers geplande events ontvangen of toegang krijgen tot je geplande events.

Je kunt geen community meer maken die alleen op verzoek toegankelijk is. Alle nieuwe community's zijn beschikbaar voor alle gebruikers. Stel een party in om met je vrienden te communiceren.

De functie Samen spelen is niet langer beschikbaar. Je kunt geen Samen spelen-sessie starten in het Party-scherm. Je kunt nog wel steeds een party maken en met je vrienden praten via de party.

Het maken en upgraden van subaccounts is niet meer mogelijk op de PlayStation 3, PS Vita of PSP. Op PS4 en in een webbrowser kun je nog steeds accounts voor kinderen maken en upgraden.

Pluto TV is niet langer beschikbaar op PlayStation 3.

Je kunt Pluto TV blijven gebruiken op je PlayStation 4-systeem, mobiele apparaten en online op https://Pluto.TV

Twitch is niet langer beschikbaar op PlayStation 3 en PlayStation Vita.

Vanaf 30 juni 2020* kunnen PlayStation 3-gebruikers geen berichten meer sturen naar of ontvangen van andere PlayStation-platforms en -services, om precies te zijn PlayStation®4 (PS4), de PlayStation® Messages-app, My PlayStation® en PlayStation®Vita. Let op:

• Game-alerts van PS3 worden niet meer weergegeven op PS4 of in de PlayStation Messages-app.
  • PS3-gebruikers kunnen nog wel berichten uitwisselen met andere PS3-gebruikers.
  • Gebruikers van PS4, PS Vita, de PlayStation Messages-app en My PlayStation kunnen onveranderd berichten blijven uitwisselen.

*De beëindiging begint op 30 juni 2020; de werkelijke datum van beëindiging kan per regio verschillen.

Op 17 maart 2020 zet Sony Interactive Entertainment de PlayStation Communities-app voor iOS/Android-apparaten stop.

Gebruikers hebben nog steeds toegang tot de feature Community’s op het PlayStation®4-systeem. Deze beëindiging heeft geen invloed op andere mobiele apps van Sony Interactive Entertainment.

Onze excuses voor het eventuele ongemak dat dit met zich meebrengt.

Ustream-features zijn niet langer beschikbaar op het PS4-systeem en Live van PlayStation:

• Gameplay uitzenden naar Ustream.
  • Ustream-uitzendingen van Live van PlayStation bekijken op het PS4-systeem, in de PlayStation-app en op PlayStation Vita (PS Vita).

Spelers kunnen gameplay uitzenden via YouTube, Twitch en Dailymotion en deze uitzendingen via Live van PlayStation bekijken.

We bieden onze verontschuldigingen aan voor het eventuele ongemak en bedanken je voor je begrip.

*Het tijdstip kan per regio verschillen.

Vanaf 7 oktober 2019 wordt de integratie met Facebook niet langer ondersteund op het PS4-systeem. Hierbij horen ook Facebook-functies voor delen, zoals het plaatsen van gameplay of trofeeën en het gebruiken van de vriendenzoeker. Onze excuses voor het ongemak.

Vanaf januari 2018 kan de Media Go-applicatie niet langer worden gedownload. Gebruikers die de applicatie al op hun systeem hebben geïnstalleerd, kunnen deze blijven gebruiken. Ook de ondersteuningswebsite blijft toegankelijk. De software wordt echter niet langer ondersteund en kan niet opnieuw worden gedownload als je de applicatie verwijdert.

• De applicatie Twitter
  • De applicaties 'Near' en 'Live from PlayStation®'
  • De applicatie YouTube
  • De applicatie Facebook
  • De applicatie Skype

Vanaf april 2017 is de PlayStation™Video-service (voorheen Video Unlimited) stopgezet op bepaalde Sony BRAVIA-tv's en op video- en audioproducten die in 2013 en eerder zijn uitgebracht.

Neem contact op met Sony als je meer informatie nodig hebt over de modellen waarop dit van toepassing is.

Onze excuses voor het eventuele ongemak.

Vanaf september 2015 worden games op de PlayStation Mobile-app niet meer ondersteund.