Een DualSense Edge draadloze controller aansluiten

Ontdek hoe je een DualSense Edge™ draadloze controller kunt instellen voor een PlayStation®5-console.

Een DualSense Edge draadloze controller koppelen aan PS5-consoles

De eerste keer dat je je controller gebruikt, moet je deze aan je console koppelen.

1. Schakel je PS5™-console in.
  2. Sluit de controller aan op je console met de bijgevoegde USB-kabel.
  3. Druk op de PS-toets.
    De controller wordt ingeschakeld. Nadat de lichtbalk gaat knipperen, gaat de spelerindicator aan.
  • Als de batterij van je controller nog vol genoeg is, kun je de USB-kabel loskoppelen en de controller draadloos gebruiken.

• Je controller kan slechts met één PS5-console tegelijk worden gekoppeld. Als je je controller op een andere console wilt gebruiken, moet je hem aan die console koppelen.

• Je kunt tot 4 controllers tegelijkertijd gebruiken. Als je op de PS-toets drukt wordt er aan iedere speler een kleur toegewezen.

• Zorg ervoor dat de systeemsoftware van je PlayStation®5-console en de apparaatsoftware van de controller altijd bijgewerkt zijn naar de nieuwste versie.

De controller met een bekabelde verbinding gebruiken

Moet je de controller opladen tijdens het gamen? Als je de DualSense Edge draadloze controller met een bekabelde verbinding wilt gebruiken, moet je eerst de verbindingsmethode instellen.

1. Ga naar Instellingen > Accessoires > Controller (Algemeen).

2. Selecteer Communicatiemethode en selecteer vervolgens USB-kabel gebruiken.

Je kunt de controller nu aansluiten met de meegeleverde USB-kabel. Om er zeker van te zijn dat de kabel niet per ongeluk wordt losgekoppeld, moet je de behuizing van de aansluiting gebruiken.

1. Verschuif de grendel op de behuizing van de aansluiting om deze te openen.
  2. Steek de USB Type-C-aansluiting in de behuizing van de aansluiting en sluit de klep.
    Controleer of de USB Type-C-aansluiting correct is geplaatst.

De software voor de DualSense Edge draadloze controller updaten

De software-updates voor de DualSense Edge draadloze controller worden toegevoegd wanneer je de systeemsoftware van je PS5-console updatet.

Controleren op software-updates voor de DualSense Edge draadloze controller.

1. Ga naar Instellingen > Accessoires > DualSense Edge draadloze controller.
  2. Selecteer Apparaatsoftware voor de DualSense Edge draadloze controllerom de software van de draadloze controller te updaten.

Je kunt de software van je DualSense Edge draadloze controller ook bijwerken via een pc. Bekijk onderstaande gids voor meer informatie.

De DualSense Edge draadloze controller opladen

Als je PS5-console is ingeschakeld of in de rustmodus staat, sluit je de controller aan op je console met de meegeleverde gevlochten USB-kabel.

• Wanneer de console in de rustmodus staat, knippert de lichtbalk op je controller langzaam oranje.

• Als het opladen is voltooid, gaat de lichtbalk uit.

• Je kunt de controller ook opladen door deze met een USB-kabel op je computer of een ander USB-apparaat aan te sluiten. Gebruik altijd een USB-kabel die voldoet aan de USB-standaard. Het is op sommige apparaten misschien niet mogelijk om de controller op te laden.

• Je kunt de controller opladen terwijl deze in de draagtas zit. Open het klepje aan de achterkant van de draagtas om toegang te krijgen tot de USB-aansluiting.

Is de draadloze DualSense Edge-controller compatibel met een pc?

Ja, de DualSense Edge-controller is via een vaste verbinding compatibel met de meeste Windows-pc's. Veel pc-games hebben native ondersteuning voor toetsen, joysticks en de headset-aansluiting. Game-ontwikkelaars die de nieuwste update gebruiken, beschikken over extra functionaliteiten zoals adaptieve triggers, haptische feedback en ingebouwde microfoonondersteuning.

• Een PS5-console is vereist om controllerprofielen te bewerken en toetstoewijzingen aan te passen.

Heb je meer hulp nodig met je draadloze DualSense Edge-controller?

Ga naar de diagnostische PlayStation-reparatietool voor hulp bij het oplossen van je probleem.

Hulp nodig?

Hulp en ondersteuning voor je PlayStation-producten