Problemen met de Access-controller oplossen

Ontdek hoe je je Access™-controller kunt resetten en andere stappen voor probleemoplossing.

Je Access-controller opnieuw instellen met de reset-toets

Als je problemen hebt met je controller, probeer dan de reset-toets te gebruiken. Deze resetmethode heeft geen invloed op koppelen, profielen en andere controllerinstellingen.

1. Schakel je PlayStation®5-console uit.
    Ga naar het Controlecentrum en selecteer Stroom > PS5 uitschakelen
    Je kunt ook de activeringstoets ingedrukt houden totdat je een pieptoon hoort.
  2. Draai de controller om en zoek de resetknop.
  3. Gebruik een kleine pin of een gelijksoortig voorwerp (niet meegeleverd) om de reset-toets ten minste één seconde lang in te drukken.
  4. Sluit de controller met de meegeleverde USB-kabel aan op je PS5®-console en druk op de PS-toets.

De fabrieksinstellingen van je Access-controller herstellen

Je kunt de controller terugzetten naar de fabrieksinstellingen vanaf je PS5-console. Met deze resetmethode worden alle profielen verwijderd die zijn toegewezen aan je controller.

1. Ga vanuit het beginscherm naar Instellingen > Accessoires
  2. Selecteer Access-controller > Opnieuw instellen
  3. Selecteer Ja om je controller opnieuw in te stellen.
    Als je twee Access-controllers aan je console hebt gekoppeld, selecteer je de controller die je opnieuw wilt instellen en selecteer je vervolgens Opnieuw instellen.
    Je controller wordt opnieuw ingesteld.
  4. Selecteer OK om het menu af te sluiten.
  • Zelfs nadat je je controller opnieuw hebt ingesteld, blijven je opgeslagen profielen op je PS5-console staan.

Nog steeds problemen?

Zorg ervoor dat je de systeemsoftware van je PS®5-console en de software van je Access-controller updatet naar de nieuwste versies.

Als je hebt geprobeerd je controller te resetten en nog steeds problemen ondervindt, selecteer je een probleem uit de onderstaande opties.