Deelnemen aan een game op je PS5-systeem

Ontdek hoe je deelneemt aan een game met je vrienden op een PlayStation®5-systeem.

Voor bepaalde games moet je PlayStation®Plus-lid zijn om onlinemultiplayer te kunnen spelen. Ga voor meer informatie naar de PlayStation™Store.

Deelnemen aan een gamegroep op PS5-systemen

Als een van je vrienden in een gamegroep zit waaraan je kunt deelnemen, vind je die groep in hun profiel of op de kaart met het label Met vrienden spelen in het controlecentrum. Je kunt deelnemen aan de groep als je de game hebt geïnstalleerd en de groep open slots heeft.

1. Selecteer de kaart en kies Deelnemen.
  2. Het kan zijn dat je moet vragen om lid te worden van de gamegroep. In dat geval selecteer je Aanvraag voor deelname indienen

Als je door een andere speler wordt uitgenodigd om deel te nemen aan een game, krijg je een melding. Open de melding en selecteer Meedoen.

Spelers uitnodigen voor je gamegroep op een PS5-systeem

Je kunt ook spelers uitnodigen voor je huidige game of een nieuwe game starten. Zo nodig je andere spelers uit voor een game:

• Ga naar het profiel van een speler en selecteer Uitnodigen om te spelen. Kies een van de opties en volg de instructies op het scherm.
    Deze methode werkt alleen voor PS5-games.
  • Ga naar het controlecentrum en selecteer Game Base. Selecteer een online vriend, een groep spelers of een party en selecteer Uitnodigen voor game.
    Als je een groep spelers of een party selecteert, krijgen alle leden een uitnodiging.
    Deze methode werkt alleen voor PS5-games.
  • Bij de meeste games kun je spelers alleen vanuit de game zelf uitnodigen. De manier waarop je spelers kunt uitnodigen, verschilt per game.
    Deze methode werkt voor zowel PS5- als PS4-games.
  • Als er een speler in je groep spelers of party zit die je hebt geblokkeerd, ontvangt die je game-uitnodiging niet.
  • Als je je gamegroep wilt verlaten, sluit dan de game.

Je gamegroep beheren

Als je een game start waar andere spelers aan kunnen deelnemen, wordt er een gamegroep gemaakt en word je de groepsleider.

Selecteer de kaart in het controlecentrum met het label Bezig om je gamegroep te beheren.

Als je geen groepsleider bent, kun je de kaart gebruiken om de groepsgegevens en de profielen van andere spelers in de gamegroep te bekijken.

A ) Uitnodigen voor game

Spelers selecteren
, Selecteer vrienden, een groep spelers, een party en zelfs spelers met wie je eerder hebt gespeeld om uit te nodigen voor je gamegroep.

Link delen
n Scan de QR Code™ met je mobiele apparaat om een link naar je gamegroep te krijgen. Stuur de link naar diegenen die je wilt uitnodigen. Wanneer de ontvanger de link opent, kan deze de instructies op het scherm volgen om deel te nemen aan de gamegroep. Deze functie is alleen beschikbaar voor gamegroepen waaraan iedereen kan deelnemen.

B ) Game-instellingen
Bepaal wie lid kan worden van je gamegroep, wie anderen kan uitnodigen voor de groep en wie kan vragen om lid te worden van de groep.

C ) Spelers
Bekijk wie er in de gamegroep zitten. Als er meer spelers in de groep zitten dan wordt weergegeven, selecteer dan Alle spelers weergeven.
De groepsleider krijgt het pictogram Groepsleider.
Als groepsleider kun je een speler selecteren om te promoveren tot groepsleider (er kan slechts één groepsleider tegelijk zijn) of een speler uit de groep verwijderen.

D ) Gamedetails
Bekijk details zoals wanneer de gamegroep is aangemaakt en de compatibele versies van de game. Als er meer details zijn dan wordt weergegeven, selecteer dan Alle details weergeven.