Access-ohjaimen yhdistäminen PS5-konsoliin

Lue, miten voit ottaa Access™-ohjaimen käyttöön ja ladata sen PlayStation®5-konsolilla.

Pariliitoksen muodostaminen ja Access-ohjaimen käyttöönotto

Kun käytät Access-ohjainta ensimmäistä kertaa, sinun on yhdistettävä se PS5®-konsoliin pariliitoksella. Lisäksi vaaditaan käyttöön otettu ja konsoliin pariliitetty langaton DualSense™-ohjain.

1. Varmista, että PS5-konsoliin on kytketty virta.
  2. Liitä ohjain konsoliin mukana toimitetulla USB-kaapelilla.
    Pariliitos on muodostettu. Voit irrottaa USB-kaapelin, jos haluat käyttää ohjainta langattomasti.
  3. Paina sauvan alustassa olevaa PS-näppäintä.
  4. Valitse käyttäjä.
    Kun valopalkki vilkkuu, pelaajan merkkivalo ja ohjaimen merkkivalo syttyvät.
  5. Ota ohjain käyttöön näytön ohjeiden mukaisesti. Käytä käyttöönoton suorittamiseen perusprofiilia.
  • Kaikilla Access-ohjaimilla on oletuksena sama perusprofiili (oletusasetukset).
  • Kun ohjain on ladattu täyteen, voit irrottaa USB-kaapelin ja käyttää ohjainta langattomasti.
  • Ohjain voi olla pariliitettynä vain yhteen PS5-konsoliin kerrallaan. Jos haluat käyttää ohjainta toisella konsolilla, kyseiseen konsoliin on muodostettava pariliitos.
  • Päivitä ohjaimen laiteohjelmisto uusimpaan saatavilla olevaan versioon. Kun uusi päivitys on saatavilla, seuraa näytön ohjeita.

Kahden Access-ohjaimen pariliitoksen muodostaminen ja käyttöönotto

Jos haluat käyttää kahta uutta Access-ohjainta ensimmäistä kertaa, ne molemmat on pariliitettävä PS5-konsoliin. Lisäksi vaaditaan käyttöön otettu ja konsoliin pariliitetty langaton DualSense™-ohjain.

1. Varmista, että konsoliin on kytketty virta.
  2. Liitä toinen ohjain konsoliin mukana toimitetulla USB-kaapelilla. Toista sama toisella ohjaimella.
    Pariliitos on muodostettu. Voit irrottaa USB-kaapelin, jos haluat käyttää ohjaimia langattomasti.
  3. Paina ensimmäisen ohjaimen sauvan alustassa olevaa PS-näppäintä.
  4. Valitse käyttäjä.
    Kun valopalkki vilkkuu, pelaajan merkkivalo ja ohjaimen merkkivalo syttyvät.
  5. Paina toisen ohjaimen sauvan alustassa olevaa PS-näppäintä.
  6. Valitse sama käyttäjä, joka valittiin ensimmäisellä ohjaimella.
    Kun valopalkki vilkkuu, pelaajan merkkivalo syttyy aivan kuten ensimmäisessä ohjaimessa, ja kaksi ohjaimen merkkivaloa syttyy.
  7. Ota ohjaimet käyttöön näytön ohjeiden mukaisesti. Käytä käyttöönoton suorittamiseen perusprofiilia.

Voit myös muodostaa pariliitoksen langattomasti toisella ohjaimella (ohjain 2), jos ensimmäinen ohjain (ohjain 1) on jo pariliitetty PS5-konsoliin.

1. Varmista, että ohjaimen 2 pelaajan merkkivalo ei pala ennen kuin muodostat pariliitoksen.
    Jos pelaajan merkkivalo palaa, pidä PS-näppäintä pohjassa kunnes se sammuu.
  2. Siirry aloitusnäyttöön ohjaimella 1 ja valitse Asetukset > Lisälaitteet > Yleiset > Bluetooth-lisävarusteet
  3. Pidä profiilinäppäintä ja PS-näppäintä painettuna yhtä aikaa ohjaimella 2.
    Valopalkki vilkkuu, ja ohjain 2 näkyy näytöllä.
  4. Valitse ohjaimella 1 näytöllä näkyvä ohjain 2.
    Ohjaimen 2 valopalkki vilkkuu, ja pelaajan ja ohjaimen merkkivalo syttyvät, kun pariliitos on muodostettu.

Ohjaimen lataaminen

Kun PS5-konsoli on käynnissä, liitä ohjain konsoliin mukana toimitetulla USB-kaapelilla. Voit myös määrittää konsolin lataamaan lepotilassa.

Mitkä ovat Access-ohjaimen oletusasetukset?

Access-ohjaimessa on oletuksena perusprofiili ja vasemmalle suunnattu sauvan alusta.

A) Options-näppäin (kolo 7)

B) Ympyrä-näppäin (kolo 5)

C) Risti-näppäin (keskinäppäin)

D) Vasen sauva

• Oletusasetettujen ympyrä- ja ristinäppäimien painikkeisiin on asennettu painikemerkit, joista käy ilmi niiden esimääritetyt toiminnot.
  • Näppäimet 1–8 ovat vastapäiväisessä järjestyksessä analogista sauvaa lähinnä olevasta kolosta alkaen.

Ohjaimeen on asennettu kahdeksan kuperaa painiketta ja kupera sauvan pää. Lue, miten voit vaihtaa niiden tilalle omaan pelityyliisi parhaiten sopivia painikkeita ja sauvojen päitä.

Access-ohjain ei tue seuraavia toimintoja:

• Kosketusalue (kosketusalueen painiketta lukuun ottamatta)
  • Värinätoiminto
  • Mukautuvat liipaisimet
  • Liiketunnistin
  • Kaiutin
  • Mikrofoni
  • Mykistysnäppäin
  • Kuulokeliitäntä (ohjaimen laajennusportit ovat tarkoitettu kolmannen osapuolen esteettömyyslisävarusteille, eivät äänilaitteille.)

Access-ohjaimen laiteohjelmiston päivittäminen

Access-ohjaimen ohjelmistopäivitykset lisätään PS5-konsolin käyttöjärjestelmäpäivitysten yhteydessä.