Näytön jakaminen PS5-konsoleilla

Näytön jakaminen -toiminnolla muut pelaajat voivat seurata pelaamistasi aivan kuin he olisivat kanssasi samassa huoneessa.

Näytön jakamisen aloittaminen ryhmässä PS5-konsolilla

1. Perusta ryhmä sellaisten ystävien kanssa, joille haluat jakaa näytön, tai liity itse ryhmään.
  2. Valitse äänichatin kortilta Näytön jakaminen -kuvake ja valitse Aloita näytön jakaminen.
  1. Avaa Luo-valikko painamalla ohjaimen luontinäppäintä.
  2. Valitse Näytön jakaminen

Tilanteesta riippuen sinulla voi olla jokin seuraavista mahdollisuuksista:

• Jos olet jo ryhmän äänichatissa, valitse Aloita näytön jakaminen

• Jos et ole ryhmän äänichatissa, voit luoda avoimen ryhmän ja antaa ystäviesi ja ryhmän jäsenten ystävien liittyä ryhmään. Määritä avoimen ryhmän asetukset ja valitse sitten Aloita näytön jakaminen.

Ilmoituksen avulla ryhmän muut pelaajat saavat tietää, että näytön jakaminen on alkanut.

1. Siirry ystäväsi profiiliin ja valitse Näytön jakaminen -kuvake.
  2. Kutsu ystäväsi katsomaan pelaamistasi valitsemalla Aloita näytön jakaminen.
  • Sinä ja ryhmässä olevat ystäväsi saatte ilmoituksen siitä, että näytön jakaminen on alkanut.
  • Vain pelin kuvaa ja ääntä jaetaan. Muut näytöt ja sovellusnäytöt eivät näy katsojille. Osaa joidenkin pelien kohtauksista ei ehkä näytetä katsojille.
  • Voit jakaa näytön PlayStation®4-konsolilla pelaavan kanssa käyttämällä pelin jakamista.

Katsojien vuorovaikutuksen salliminen PS5-konsolien näytön jakamisessa

Salli näyttöäsi katsovien olla vuorovaikutuksessa pelaamisesi kanssa. Vuorovaikutukset näkyvät reaaliajassa sekä sinulle että muille katsojille.

1. Avaa ohjauskeskus ja valitse ryhmän äänichat -kortti.
  2. Valitse Näytön jakaminen -kuvake ja laita päälle Katsojien vuorovaikutukset.
    Voit muuttaa reaktioiden näkymisen paikkaa näytöllä valitsemalla Reaktioiden sijainti.

Katsojat voivat

• pingata alueen osoittimella tai piirtää näytöllesi
  • lähettää reaktioita.

Voit laittaa vuorovaikutukset päälle tai pois päältä sekä muuttaa reaktioiden näkymisen paikkaa ennen jaetun näytön käyttöä ja sen aikana.

Muiden pelaajien näytön katseleminen PS5-konsoleilla

Saat ilmoituksen, kun ryhmääsi kuuluva pelaaja aloittaa näytön jakamisen.

1. Paina ohjaimen PS-näppäintä, siirry ohjauskeskukseen ja valitse Ilmoitukset.
  2. Avaa Näytön jakaminen -ilmoitus aloittaaksesi katselun.
  • Kun joku ryhmääsi kuuluva aloittaa näytön jakamisen, ohjauskeskukseen ilmestyy Näytön jakaminen -kortti.
  • Kun pelaaja liityttävissä olevasta ryhmästä jakaa näyttönsä, ryhmään ilmestyy ON AIR -kuvake. Näet tällaiset ryhmät valitsemalla ohjauskeskuksesta Game Base. Mene Ryhmät-välilehdelle ja etsi ryhmiä kohdasta Liityttävissä. Etsi ryhmä, jonka vieressä on ON AIR -kuvake. Liity ryhmään, niin voit katsoa toisen pelaaja näyttöä.

Vuorovaikutus muiden pelaajien näytöllä PS5-konsolilla

Jos näyttönsä jakava pelaaja ottaa katsojien vuorovaikutukset käyttöön, voit olla vuorovaikutuksessa pelaajan näytön kanssa ja lisätä reaktioita kaikkien näkyville.

1. Aloita menemällä ohjauskeskukseen ja valitsemalla Näytön jakaminen -kortti.
  2. Valitse videosoitin.
    Pelaajan peli avautuu koko näytölle.

Voit olla vuorovaikutuksessa pelaajan näytön kanssa seuraavasti:

• Siirrä osoitinta
    Liikuta vasemmalla sauvalla ohjainta näytöllä. Voit pingata alueen näytöltä painamalla ristinäppäintä. Voit piirtää näytölle pitämällä ristinäppäintä painettuna ja liikuttamalla sitten osoitetta.
  • Lähetä reaktio
    Pidä R2-näppäintä painettuna ja paina sitten jotain toimintonäppäintä. Jokainen niistä tuottaa jonkin reaktion. Lähetä reaktio vapauttamalla R2-näppäin. Voit tehdä reaktioista suurempia painamalla jotain toimintonäppäintä useita kertoja ennen R2-näppäimen vapauttamista.

Pyynnön lähettäminen toisen pelaajan näytön katsomiseksi PS5-konsoleilla

1. Siirry ohjauskeskuksen äänichat-korttiin ja valitse pelaaja.
  2. Valitse Pyydä näytön jakamista.
    Saat ilmoituksen, kun hän alkaa jakaa näyttöään.

Voit katsoa pelaajasi pelaamista myös PlayStation App -sovelluksessa.