Luo ryhmä ja liity äänichatiin PlayStation®5-konsoleilla

Katso, miten voit luoda ryhmiä ja liittyä niihin, miten voit käyttää äänichatia ryhmän jäsenten kassa sekä mitä sisältöä voit jakaa ryhmässä PS5™-konsoleilla.

Luo ryhmä PS5-konsoleilla

Haluatko tilan, jossa voit keskustella useiden pelaajien kanssa? Luo ryhmä ja kutsu ystäväsi keskusteluun.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base
  2. Paina neliönäppäintä ja valitse Luo ryhmä
  3. Valitse pelaajat, joiden haluat kuuluvan ryhmääsi.
    Jos valitset pelaajia, jotka ovat jo kanssasi ryhmässä, näet kyseiset ryhmät. Luo näille pelaajille uusi ryhmä valitsemalla Luo uusi ryhmä
  4. Aloita keskustelu lähettämällä viesti.

Poista pelaaja ryhmästä PS5-konsoleilla

Jos loit ryhmän, voit poistaa siitä pelaajia.

• Korosta pelaaja jäsenlistassa, paina options-näppäintä ja valitse Heitä ulos.

Ryhmään liittyminen PS5-konsoleilla

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base
  2. Valitse ryhmä äskettäisten ryhmien luettelosta. Jos ryhmää ei näy, valitse Näytä kaikki ryhmät.

Voit lähettää tekstiviestejä, kuvakaappauksia ja muita viestejä ryhmään koko näytön tilassa.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base.
  2. Valitse Näytä kaikki ryhmät ja valitse ryhmä.

(A) Chat-historia

Katso viestejä, näyttötallennuksia, pelikutsuja ja muita ryhmän pelaajien lähettämiä asioita.

(B) Ryhmän ominaisuudet

Äänichat
Aloita tai liity äänichatiin, jossa voit jakaa näyttöä tai käyttää pelin jakamista. Jos olet äänichatissa ryhmän kanssa, voit käyttää sen korttia tästä.

Kutsu peliin

Kutsu kaikki ryhmän jäsenet nykyiseen peliin tai aloita uusi peli.

Lisää pelaajia

Lisää pelaajia ryhmään.

... Lisää

Jaettu mediasisältö
Katso kaikkia ryhmän jäsenten lähettämiä kuvakaappauksia ja videoleikkeitä.

Lisää suosikiksi
Lisää ryhmä suosikiksi. Suosikkiryhmäsi näkyvät Game Basessa ensimmäisinä.

Ryhmän asetukset
Voit vaihtaa ryhmän nimeä ja kuvaa. Tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä ryhmissä, joissa on vain kaksi jäsentä.

Ilmoita
Jos näet ryhmässä sopimattoman nimen tai kuvan, voit tehdä siitä ilmoituksen.

Määritä tietosuoja-asetukset

Tämä vaihtoehto ei ole käytettävissä ryhmissä, joissa on vain kaksi jäsentä.

Poistu
Jos poistut ryhmästä, et voi enää nähdä sen viestejä.

(C) Jäsenluettelo
Ryhmän jäsenet luetellaan online-tilan mukaan. Valitse jäsen, niin voit tarkastella tämän profiilia

Aloita tai liity ryhmien äänichatiin PS5-konsoleilla

Jos joku ryhmässäsi aloittaa äänichatin, näytön oikeassa yläkulmassa näkyy ilmoitus. Voit liittyä siihen painamalla PS-näppäintä ja valitsemalla Liity.

Voit myös jakaa pelejä ryhmän jäsenten kanssa Näytön jakamisella ja Pelin jakamisella.

1. Avaa ohjauskeskus ja valitse Game Base.
  2. Valitse ryhmä tai online-tilassa oleva ystävä, jonka kanssa haluat aloittaa äänichatin.
  3. Valitse Äänichat
  4. Valitse Liity.
    Äänichat alkaa. Voit hallita chatia ohjauskeskuksen kortista. Jos olet ryhmässä, ryhmän pelaajat voivat liittyä äänichatiin. Voit myös kutsua pelaajia ryhmään ja äänichatiin.
  1. Avaa ohjauskeskus ja valitse Game Base.
  2. Etsi ryhmä, jonka käynnissä olevaan äänichatiin haluat liittyä.
    Ryhmän nimen vieressä näkyy Äänichat, jos äänichat on käynnissä.
  3. Valitse ryhmä ja valitse sitten Äänichat
  4. Valitse Liity.
    Liityt äänichatiin. Voit hallita chatia ohjauskeskuksen kortista. Äänichatin jäsenet saavat ilmoituksen liittymisestäsi.

Paina PS-näppäintä ja valitse äänichatin kortti ohjauskeskuksesta, niin voit hallita käynnissä olevaa äänichatia:

(A) Äänichatin tyyppi

Katso, millaista äänichatia käytät.  Game Basessa aloitettua äänichatia kutsutaan nimellä ryhmien äänichat. Pelin sisäistä äänichatia kutsutaan nimellä pelin äänichat.

(B) Vaihda ryhmien ja pelin äänichatin välillä
Voit selata käynnissä olevia äänichateja, joissa olet mukana. Valitse chat ja aloita keskustelu valitsemalla Vaihda.

(C) Ryhmien äänichatin ominaisuudet

Aloita näytön jakaminen
Jaa pelinäyttösi äänichatin jäsenille. Voit aloittaa pelin jakamisen ja antaa toisen pelaajan kokeilla peliä tai auttaa sinua.

Kutsu peliin
Kutsu ryhmien äänichatin jäseniä käynnissä olevaan peliin tai aloita uusi peli yhdessä.

Äänichatin äänenvoimakkuus

Säädä äänichatin ja muiden konsolin äänien tasapainoa.

Poistu äänichatista
Voit poistua ryhmien äänichatista, jossa olet mukana.

… Lisää

Lisää pelaajia
Voit lisätä pelaajia äänichatiin, ja heidät lisätään myös ryhmään. Ryhmien äänichatissa voi olla enintään 16 pelaajaa.

Mykistä äänichat

Asetukset
Säädä mikrofonin tasoa tai salli äänesi käyttö muiden pelaajien lähetyksissä ja videoleikkeissä.

Chatin transkriptio
Voit nähdä muiden pelaajien puheen tekstinä, jolloin keskustelua on helpompi seurata. Voit myös vastata muuntamalla tekstin puheeksi.

Ilmoita
Jos joku ryhmän jäsenistä tuottaa ongelmia, voit tehdä ilmoituksen.

Näytä ryhmä
Tarkastele ryhmän tietoja Game Basessa.

(D) Jäsenluettelo
Mykistä jäsen, tarkastele jäsenten profiileja tai tee muita toimenpiteitä.

Jos luot ryhmän tai liityt äänichatiin PlayStation®5-konsolilla:

• Pelin jakamista tuetaan tällä hetkellä vain samaa alustaa käyttävien pelaajien kesken.
  • PS5-pelaajat voivat pelata PS4- ja PS5-pelejä yhdessä Pelin jakaminen -toiminnon kautta.
  • PS4-pelaajat voivat jatkaa PS4-pelien pelaamista yhdessä Pelin jakaminen -toiminnon kautta.