Ryhmät ja äänichat PS5-konsoleilla

Ryhmän luominen ja äänichatiin liittyminen PS5-konsoleilla

Katso, miten voit luoda ryhmiä ja liittyä niihin, miten voit käyttää äänichatia ryhmän jäsenten kanssa sekä mitä sisältöä voit jakaa ryhmässä PlayStation®5-konsoleilla.

Ryhmän luominen PS5™-konsoleilla

Haluatko tilan, jossa voit viestitellä useiden pelaajien kanssa? Luo ryhmä ja kutsu muut mukaan keskusteluun.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base.
  2. Siirry Viestit-välilehdelle ja valitse Uusi viesti.
  3. Valitse haluamasi pelaajat ja valitse sitten OK.
  4. Jos valitset pelaajia, jotka ovat jo kanssasi piirissä, näet kyseiset piirit. Luo näille pelaajille uusi piiri valitsemalla Luo uusi piiri.

Voit tarkastella piiriä siirtymällä Game Baseen, valitsemalla Viestit-välilehden ja valitsemalla piirin luettelosta. Suosikiksi merkatut ja viimeisimmät piirit näkyvät ensimmäisinä. Jos et löydä hakemaasi piiriä, valitse Näytä kaikki viestit

Ryhmän perustaminen äänichatia varten PS5-konsolilla

Luomalla äänichat-ryhmän voit keskustella muiden pelaajien kanssa reaaliajassa. Voit perustaa ryhmän tai liittyä sellaiseen. Seuraavat tyypit ovat käytettävissä:

Ryhmä, johon omistajan ystävät voivat liittyä vapaasti. Myös ryhmän jäsenten ystävät voivat liittyä ryhmään.

Jos perustat avoimen ryhmän, olet itse sen omistaja. Omistajana voit muuttaa ryhmän nimeä, kutsua pelaajia ja määrittää ryhmän rajauksen. Jos käytössä on asetus, joka edellyttää kutsua ryhmään liittymiseksi, pelaajien on ensin pyydettävä kutsu ryhmään liittymiseksi.

Ryhmä, johon vain valitut pelaajat voivat liittyä. Voit perustaa ryhmän uudelle pelaajien piirille tai olemassa olevalle piirille.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base.
  2. Mene Ryhmät-välilehdelle ja valitse Perusta ryhmä.
  3. Valitse joko Avoin tai Suljettu ryhmä.
  4. Seuraa näytön ohjeita.
    Kun valinnat on tehty, ryhmä perustetaan. Voit hallita ryhmää ohjauskeskuksen äänichat-kortista.
  1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base.
  2. Siirry Ystävät-välilehdelle ja valitse ystävä, jonka kanssa haluat keskustella äänichatin kautta.
  3. Valitse Ryhmä.
    Teille kahdelle luodaan ryhmä, ja voitte aloittaa äänichatin.
  4. Kun haluat jutella myöhemmin uudestaan, voit valita ryhmän Ryhmät-välilehdeltä.

Käynnissä olevaan äänichatiin liittyminen ryhmässä

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base.
  2. Siirry Ryhmät-välilehteen.
    Ryhmät, joihin voit liittyä, näkyvät kohdassa Liityttävissä.
  3. Valitse ryhmä, johon haluat liittyä.
    Ryhmässä olevat pelaajat tulevat näkyviin.
  4. Valitse Liity.
    Liityt ryhmään. Voit hallita ryhmää ohjauskeskuksen äänichat-kortista.
  • Jos sinut kutsutaan ryhmään tai jos joku piiristäsi aloittaa ryhmän, näytön oikeaan yläkulmaan tulee ilmoitus. Voit liittyä siihen painamalla PS-näppäintä ja valitsemalla Liity.
  • Jos ryhmään liittyminen edellyttää kutsua (vaiheessa 3), pyydä sellaista valitsemalla Request to Join (Liittymispyyntö). Pyyntö lähetetään ryhmän omistajalle. Kun omistaja hyväksyy pyynnön, näytön oikeaan yläkulmaan tulee ilmoitus. Löydät ryhmän myös Liityttävissä-kohdasta Ryhmät-välilehdellä.

Mitä ryhmän äänichatin aikana voi tehdä

Keskustelun aikana voit jakaa näyttöäsi ja päästää muut pelaajat seuraamaan pelaamistasi. Voit myös antaa muiden pelaajien hallita peliä Pelin jakaminen -toiminnolla.

A ) Äänichatin tyyppi

Katso, millaista äänichatia käytät. Game Basessa aloitettua äänichatia kutsutaan nimellä ryhmien äänichat. Pelin sisäistä äänichatia kutsutaan nimellä pelin äänichat.

Kaikissa peleissä ei välttämättä ole pelin sisäistä äänichatia, ja sen käyttäminen voi vaihdella pelin mukaan.

Kaikki äänichatin toiminnot, kuten näytön jakaminen ja pelin jakaminen, eivät ole yhteensopivia pelin äänichatin kanssa.

B ) Vaihda ryhmien ja pelin äänichatin välillä

Siirry suoraan yhdestä äänichatista toiseen.

Nykyisen äänichatin yläpuolella näkyy, kuinka monessa äänichatissa olet osallisena.

Voit vaihtaa äänichatia selaamalla käynnissä olevia äänichat-istuntoja, joissa olet osallisena, ja valitsemalla äänichatin, johon haluat liittyä.

(C) Ryhmien äänichatin ominaisuudet

Lisää pelaajia / Kutsu pelaajia
Lisää tai kutsu pelaajia ryhmään. Jos olet suljetussa ryhmässä, pelaajat lisätään myös piiriin.

Ryhmien äänichatissa voi olla enintään 16 pelaajaa.

Aloita näytön jakaminen
Jaa pelinäyttösi ryhmän jäsenille.

Aloita pelin jakaminen
Voit aloittaa pelin jakamisen ja antaa toisen pelaajan kokeilla peliä tai auttaa sinua.

Kutsu peliin
Kutsu ryhmän jäseniä käynnissä olevaan peliin tai aloita uusi peli yhdessä.

Lisää ...

Äänen tasapaino
Säädä äänichatin ja muiden konsolin äänien tasapainoa.

Mykistä kaikki
Voit mykistää ryhmän äänichatin.

Äänichatin asetukset
Säädä mikrofonin tasoa tai salli äänesi käyttö muiden pelaajien lähetyksissä ja videoleikkeissä.

Näytä ryhmä
Tarkastele piirin tietoja Game Basessa. Tämä näytetään vain suljettujen ryhmien kohdalla.

Avaa ryhmän asetukset
Muuta ryhmän nimeä, pyydä kutsua liittyä ryhmään ja rajoita ryhmään liittyvien pelaajien määrää. Tämä näytetään vain avoimien ryhmien omistajille.

Chatin transkriptio
Muuntaa muiden pelaajien puheen tekstiksi ja lukee ääneen muille pelaajille kirjoittamasi tekstin.

Ilmoita
Jos joku ryhmän jäsenistä tuottaa ongelmia, voit tehdä ilmoituksen.

Tietoja jakamisominaisuuksista
Lue lisää näytön jakamisesta ja pelin jakamisesta.

Poistu ryhmästä
Poistu ryhmien äänichatista, jossa olet mukana.

D ) Jäsenluettelo

Mykistä jäsen, tarkastele jäsenten profiileja tai tee muita toimenpiteitä.

Pelaajan poistaminen ryhmästä PS5-konsoleilla

Jos perustit ryhmän, olet sen omistaja ja voit poistaa siitä pelaajia.

1. Korosta pelaaja jäsenten luettelossa ja paina Options-näppäintä.
  2. Valitse Heitä ulos.

Yksittäisen pelaajan äänenvoimakkuuden säätäminen

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Äänichat-kortti.
  2. Lisää tai vähennä pelaajan äänenvoimakkuutta valitsemalla pelaaja ja Äänenvoimakkuus. Asetusta käytetään muissa chateissa saman pelaajan kanssa.

Huomaa, että tämä asetus vaikuttaa vain siihen, miten kuulet muut pelaajat. Se ei vaikuta siihen, miten muut pelaajat kuulevat sinut.

Pelien äänichatin poistaminen käytöstä PS5-konsolilla

Tämä asetus vaikuttaa vain pelien äänichatiin. Asetus löytyy myös Game Basen äänichatin asetuksista.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Ääni.

2. Valitse Poista pelin chat-ääni käytöstä.