Ryhmät ja äänichat PS5-konsoleilla

Ryhmän luominen ja äänichatiin liittyminen PS5-konsoleilla

Katso, miten voit luoda ryhmiä ja liittyä niihin, miten voit käyttää äänichatia ryhmän jäsenten kanssa sekä mitä sisältöä voit jakaa ryhmässä PlayStation®5-konsoleilla.

Ryhmän luominen PS5™-konsoleilla

Haluatko tilan, jossa voit keskustella useiden pelaajien kanssa? Luo ryhmä ja kutsu ystäväsi keskusteluun.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base.
  2. Valitse Ryhmät-välilehdeltä +-kuvake ja sitten  Luo ryhmä.
  3. Valitse pelaajat, joiden haluat kuuluvan ryhmääsi.
  4. Jos valitset pelaajia, jotka ovat jo kanssasi ryhmässä, näet kyseiset ryhmät. Luo näille pelaajille uusi ryhmä valitsemalla Luo uusi ryhmä.
  5. Aloita keskustelu lähettämällä viesti.

Pelaajan poistaminen ryhmästä PS5-konsoleilla

Jos loit ryhmän, olet sen omistaja ja voit poistaa siitä pelaajia

Korosta pelaaja jäsenlistassa, paina options-näppäintä ja valitse Heitä ulos.

Ryhmään liittyminen PS5-konsoleilla

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base
  2. Valitse ryhmä äskettäisten ryhmien luettelosta. Jos ryhmää ei näy, valitse Näytä kaikki ryhmät.

Ensimmäisessä ryhmän näytössä voit lähettää viestejä ja liittyä äänichatiin. Lähetä kaappauksia tai muita viestejä valitsemalla ... Lisää ja sen jälkeen Näytä ryhmä.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base.
  2. Valitse Näytä kaikki ryhmät ja valitse ryhmä.

(A) Chat-historia
Katso viestejä, näyttötallennuksia, pelikutsuja ja muita ryhmän pelaajien lähettämiä asioita.

Tekstiviestit
Kirjoita viesti käyttämällä näyttönäppäimistöä tai ulkoista näppäimistöä.

Kuvakaappaukset ja videoleikkeet
Jaa kuvakaappauksia ja videoleikkeitä (pituus enintään 3 minuuttia) ryhmän kanssa.

Tarrat
Tee lähettämistäsi viesteistä persoonallisempia tarrojen avulla.

Ääniviestit
Tallenna lyhyt ääniviesti, jonka ryhmän jäsenet voivat kuunnella. Ääniviestin enimmäiskesto on 15 sekuntia.

(B) Ryhmän ominaisuudet

Äänichat
Aloita tai liity äänichatiin, jossa voit jakaa näyttöä tai käyttää pelin jakamista. Jos olet äänichatissa ryhmän kanssa, voit käyttää sen korttia tästä.

Kutsu peliin

Kutsu kaikki ryhmän jäsenet nykyiseen peliin tai aloita uusi peli.

Lisää pelaajia

Lisää pelaajia ryhmään.

... Lisää

Jaettu mediasisältö
Katso kaikkia ryhmän jäsenten lähettämiä kuvakaappauksia ja videoleikkeitä.

Lisää suosikiksi
Lisää ryhmä suosikiksi. Suosikkiryhmäsi näkyvät Game Basessa ensimmäisinä.

Salli ilmoitukset
Ota ryhmän ilmoitukset käyttöön tai poista ne käytöstä.

Ryhmäasetukset
Voit vaihtaa ryhmän nimeä ja kuvaa. Tämä vaihtoehto on käytettävissä vain, jos ryhmässä on kolme jäsentä tai enemmän.

Ilmoita
Jos näet ryhmässä sopimattoman nimen tai kuvan, voit tehdä siitä ilmoituksen.

Poistu
Jos poistut ryhmästä, et voi enää nähdä sen viestejä.

(C) Jäsenluettelo
Ryhmän jäsenet luetellaan online-tilan mukaan. Valitse jäsen, niin voit tarkastella tämän profiilia

Ryhmien äänichatin aloittaminen ja niihin liittyminen PS5-konsoleilla

Jos joku ryhmässäsi aloittaa äänichatin, näytön oikeassa yläkulmassa näkyy ilmoitus. Voit liittyä siihen painamalla PS-näppäintä ja valitsemalla Liity.

Voit myös jakaa pelejä ryhmän jäsenten kanssa Näytön jakamisella ja Pelin jakamisella.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Game Base.
  2. Valitse Ryhmät- tai Ystävät-välilehdeltä ryhmä tai online-tilassa oleva ystävä, jonka kanssa haluat aloittaa äänichatin.
  3. Valitse Äänichat.
  4. Valitse Liity.
    Äänichat alkaa. Voit hallita chatia ohjauskeskuksen äänichat-kortista. Kuka tahansa ryhmän jäsen voi liittyä äänichatiin. Voit myös kutsua muita ystäviä ja pelaajia ryhmään ja äänichatiin.
  1. Avaa ohjauskeskus ja valitse Game Base.
  2. Etsi Ryhmät-välilehdeltä ryhmä, jonka käynnissä olevaan äänichatiin haluat liittyä.
    Ryhmän nimen vieressä näkyy Äänichat, jos äänichat on käynnissä.
  3. Valitse ryhmä ja valitse sitten Liity äänichatiin.
    Liityt äänichatiin. Voit hallita sitä ohjauskeskuksen kortista. Äänichatin jäsenet saavat ilmoituksen liittymisestäsi.

Paina PS-näppäintä ja valitse äänichatin kortti ohjauskeskuksesta, niin voit hallita käynnissä olevaa äänichatia:

(A) Äänichatin tyyppi
Katso, millaista äänichatia käytät.  Game Basessa aloitettua äänichatia kutsutaan nimellä ryhmien äänichat. Pelin sisäistä äänichatia kutsutaan nimellä pelin äänichat.

(B) Vaihda ryhmien ja pelin äänichatin välillä
Voit selata käynnissä olevia äänichateja, joissa olet mukana. Valitse chat ja aloita keskustelu valitsemalla Vaihda.

(C) Ryhmien äänichatin ominaisuudet

Aloita näytön jakaminen
Jaa pelinäyttösi äänichatin PS5-jäsenille. Voit aloittaa pelin jakamisen ja antaa toisen pelaajan kokeilla peliä tai auttaa sinua.

Kutsu peliin
Kutsu ryhmien äänichatin jäseniä käynnissä olevaan peliin tai aloita uusi peli yhdessä.

Äänten tasapaino
Säädä äänichatin ja muiden konsolin äänten tasapainoa.

Poistu äänichatista
Voit poistua ryhmien äänichatista, jossa olet mukana.

… Lisää

Lisää pelaajia
Voit lisätä pelaajia äänichatiin, ja heidät lisätään myös ryhmään. Ryhmien äänichatissa voi olla enintään 16 pelaajaa.

Mykistä äänichat

Asetukset
Säädä mikrofonin tasoa tai salli äänesi käyttö muiden pelaajien lähetyksissä ja videoleikkeissä.

Chatin transkriptio
Muuntaa muiden pelaajien puheen tekstiksi ja lukee ääneen muille pelaajille kirjoittamasi tekstin.

Ilmoittaminen
Jos joku ryhmän jäsenistä on sanonut jotakin sopimatonta, voit lähettää siitä ilmoituksen.

Näytä ryhmä
Tarkastele ryhmän tietoja Game Basessa.

(D) Jäsenluettelo
Mykistä jäsen, tarkastele jäsenten profiileja tai tee muita toimenpiteitä.

Yksittäisen pelaajan äänenvoimakkuuden säätäminen

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Äänichat-kortti.
  2. Lisää tai vähennä pelaajan äänenvoimakkuutta valitsemalla pelaaja ja Äänenvoimakkuus. Asetusta käytetään muissa chateissa saman pelaajan kanssa.

Huomaa, että tämä asetus vaikuttaa vain siihen, miten kuulet muut pelaajat. Se ei vaikuta siihen, miten muut pelaajat kuulevat sinut.

Pelien äänichatin poistaminen käytöstä PS5-konsolilla

Tämä asetus vaikuttaa vain pelien äänichatiin. Asetus löytyy myös Game Basen äänichatin asetuksista.

• Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse Ääni ja Poista pelin chat-ääni käytöstä.