Näytön ja pelin jakaminen PS5-konsoleilla

Päästä toinen pelaaja PlayStation®5-konsolisi puikkoihin, niin hän voi kokeilla sinun pelejäsi tai voitte pelata yhdessä vaikka eri konsoleilla.

Näytön jakaminen -toiminnolla muut pelaajat voivat seurata pelikuvaasi aivan kuin he olisivat kanssasi samassa huoneessa.

Pelin jakaminen -tilassa pelinäkymäsi toistetaan toisen pelaajan näytöllä. Voitte siis nauttia pelistä yhdessä, vaikka molemmilla ei kyseistä peliä olisikaan.

Pelin jakaminen edellyttää PlayStation®Plus-jäsenyyttä.

Näytön jakamisen aloittaminen PS5™-konsolilla

Voit aloittaa näytön jakamisen, kun kuulut ryhmään.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse ryhmän äänichat -kortti.
  2. Voit jakaa näyttösi valitsemalla Aloita näytön jakaminen.
  3. Kun haluat lopettaa näytön jakamisen, valitse ryhmän äänichat -kortista Lopeta näytön jakaminen
  • Ainoastaan pelin kuva ja ääni jaetaan. Muut näytöt ja sovellusnäytöt eivät näy katsojille. Osaa joidenkin pelien kohtauksista ei ehkä näytetä katsojille.
  • Voit jakaa näytön PS4™-konsolipelaajan kanssa käyttämällä  pelin jakamista

Muiden pelaajien näytön katseleminen PS5-konsoleilla

Saat ilmoituksen, kun ryhmääsi kuuluva pelaaja aloittaa näytön jakamisen.

1. Paina ohjaimen PS-näppäintä, siirry ohjauskeskukseen ja valitse Ilmoitukset.
  2. Avaa Näytön jakaminen -ilmoitus aloittaaksesi katselun.
  • Näytön jakaminen -kortti ilmestyy ohjauskeskukseen, kun ryhmäsi jäsen aloittaa näyttönsä jakamisen. Kun valitset kortin ensimmäistä kertaa, katselu alkaa pelaajan pelistä, joka on jakanut pelinsä viimeksi.
  • Kun pelaaja liityttävissä olevasta ryhmästä jakaa näyttönsä, ryhmään ilmestyy ON AIR -kuvake.

Pelin jakamisen aloittaminen PS5-konsolilla

Voit aloittaa pelin jakamisen, kun kuulut ryhmään.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse ryhmän äänichat -kortti.
  2. Valitse Aloita pelin jakaminen.
  3. Kutsu pelaaja ja valitse pelitila.
    Pelin jakaminen alkaa, kun pelaaja liittyy peliin.
  • Pelitilaa voi muuttaa ja pelin jakamisen voi lopettaa ohjauskeskuksessa. Valitse ryhmän äänichat -kortti ja valitse Pelin jakamisen asetukset.
  • Voit käyttää pelin jakamista vain yhden vierailijan kanssa samanaikaisesti.
  •  Jos kutsuttu pelaaja ei ole PlayStation Plus -jäsen, Pelaa vierailijan kanssa -vaihtoehtoa ei voi valita.

Valitse Pelin jakaminen -tila

Kun aloitat pelin jakamisen, sinä olet isäntä ja jakamiseen liittynyt pelaaja vierailija.

Voit valita kahdesta pelitilasta:

Vierailija pelaa puolestasi
Tarvitsetko apua? Anna ohjakset vierailijalle. Isäntänä sinun on oltava PlayStation Plus -jäsen.

Pelaa vierailijan kanssa
Isäntä ja vierailija voivat pelata yhdessä paikallista moninpeliä. Sekä pelaajan että vierailijan on oltava PlayStation Plus -jäseniä.

• Kun kutsut PS4-konsolipelaajan pelin jakamiseen, Jaa näyttö vierailijan kanssa on yksi valittavissasi olevista pelitiloista. Sen avulla voit jakaa näyttösi PS4-konsolipelaajan kanssa.

• Pelin jakaminen -istunto kestää yhden tunnin ja päättyy automaattisesti tunnin kulutua vierailijan liittymisestä.

• Kun olet isäntä, vain sinä voit saada Trophy-palkintoja.

• Vain pelin kuvaa ja ääntä jaetaan. Vierailija ei näe muita ruutujasi tai pelin ulkopuolisten sovellusten näkymiä. Jotkin pelit eivät tue pelin jakamista tai joitakin kohtauksia ei ehkä näytetä vierailijalle.

Pelin jakamiseen liittyminen PS5-konsolilla

1. Kun pelaaja kutsuu sinut pelin jakamiseen, avaa ilmoitus ja valitse Liity.
    Voit myös painaa PS-näppäintä ja siirtyä ohjauskeskukseen. Valitse ryhmän äänichat -kortti, valitse isäntä ja valitse sitten Liity pelin jakamiseen.
  2. Pelaajan pelikuva ilmestyy näytöllesi. Peli alkaa pelaajan valitsemassa tilassa.
  3. Kun haluat poistua, valitse ryhmän äänichat -kortista Poistu pelinjakamisistunnosta.