Pelin jakaminen PlayStation®5-konsolilla

Päästä toinen pelaaja puikkoihin, niin hän voi kokeilla sinun pelejäsi tai voitte pelata yhdessä vaikka eri konsolilla.

Pelin jakaminen -tilassa pelinäkymäsi toistetaan toisen pelaajan näytöllä. Voitte nauttia samasta pelistä riippumatta siitä, kumpi sen omistaa. Pelin jakaminen toimii PS5™- ja PS4™-konsoleilla.

Pelin jakaminen edellyttää PlayStation®Plus-jäsenyyttä.

Valitse Pelin jakaminen -tila

Kun aloitat pelin jakamisen, sinä olet isäntä ja jakamiseen liittynyt pelaaja vierailija.

Voit valita kahdesta pelitilasta:

Vierailija pelaa puolestasi
Tarvitsetko apua? Anna ohjakset vierailijalle. Isäntänä sinun on oltava PlayStation Plus -jäsen.

Pelaa vierailijan kanssa
Isäntä ja vierailija voivat pelata yhdessä paikallista moninpeliä. Sekä isännän että vierailijan on oltava PlayStation Plus -jäseniä.

• Kun kutsut PS4™-konsolipelaajan pelin jakamiseen, Jaa näyttö vierailijan kanssa on yksi valittavissasi olevista pelitiloista. Sen avulla voit jakaa näyttösi PS4-konsolipelaajan kanssa.

• Pelin jakaminen -istunto kestää yhden tunnin ja päättyy automaattisesti tunnin kulutua vierailijan liittymisestä.

• Kun olet isäntä, vain sinä voit saada Trophy-palkintoja.

• Ainoastaan pelin kuva ja ääni jaetaan. Vierailija ei näe muita ruutujasi tai pelin ulkopuolisten sovellusten näkymiä. Jotkin pelit eivät tue pelin jakamista tai joitakin kohtauksia ei ehkä näytetä vierailijalle.

Pelin jakamisen aloittaminen PS5™-konsolilla

Voit aloittaa pelin jakamisen, kun olet käynnistänyt ryhmän äänichatin.

1. Avaa ohjauskeskus painamalla PS-näppäintä ja valitse ryhmän äänichat -kortti.
  2. Valitse Aloita näytön jakaminen ja sitten Aloita pelin jakaminen.
  3. Valitse pelaaja äänichatista, kutsu hänet ja valitse sitten haluamasi pelitila.
    Pelin jakaminen alkaa, kun kutsuttu pelaaja liittyy peliin.
  4. Voit muuttaa pelitilaa tai lopettaa pelin jakamisen ryhmän äänichat -kortista.
  • Voit käyttää pelin jakamista vain yhden vierailijan kanssa samanaikaisesti.

• Jos kutsuttu pelaaja ei ole PlayStation Plus -jäsen, Pelaa vierailijan kanssa -vaihtoehtoa ei voi valita.

Pelin jakamiseen liittyminen PS5-konsolilla

Kun pelaaja kutsuu sinut pelin jakamiseen, avaa ilmoitus ja valitse Liity vierailijana.

Voit myös avata ohjauskeskuksen, valita ryhmän äänichat -kortin ja valita sitten Liity vierailijana.

Isännän pelikuva ilmestyy näytöllesi. Peli alkaa isännän valitsemassa tilassa. Kun haluat poistua, valitse ryhmän äänichat -kortista Poistu pelin jakaminen -istunnosta.

Näytön jakamisen aloittaminen PS5-konsolilla

Näytön jakaminen -toiminnolla muut PS5-konsolipelaajat voivat seurata pelikuvaasi aivan kuin he olisivat kanssasi samassa huoneessa.

Voit jakaa näyttösi ryhmän äänichatissa olevien pelaajien kanssa.

1. Avaa ohjauskeskus ja valitse ryhmän äänichat -kortti.
  2. Voit jakaa näyttösi valitsemalla Aloita näytön jakaminen -vaihtoehdon.
  3. Kun haluat lopettaa näytön jakamisen, valitse ryhmän äänichat -kortista Lopeta näytön jakaminen

Ainoastaan pelin kuva ja ääni jaetaan. Katsojat eivät näe muita näyttöjä, kuten järjestelmänäkymää. Osaa joidenkin pelien kohtauksista ei ehkä näytetä katsojille.

• Voit jakaa näytön PS4-konsolipelaajan kanssa käyttämällä pelin jakamista