Pelin jakaminen PlayStation®4-konsoleilla

Siirrä ohjain ja anna muiden kokeilla peliä tai pelaa peliä yhdessä eri konsoleilla.

Mitä on pelin jakaminen?

Pelin jakamisen avulla voit pelata yhdessä kaverisi kanssa niin kuin olisitte samassa huoneessa. Toiminnon avulla voit kutsua vierailijan katsomaan ruutusi kuvaa 60 minuutin ajaksi kerrallaan. Jos olet jumittunut pelissä vaikeaan kohtaan tai haluat antaa kaverillesi mahdollisuuden kokeilla peliä, voit pelin jakamisen avulla virtuaalisesti luovuttaa ohjaimesi vierailijalle, joka voi näin pelata puolestasi. Voit jopa kutsua kaverisi pelaamaan paikallista moninpeliä internetin välityksellä, vaikkei kyseinen peli edes tukisi online-moninpeliä. Pelin jakaminen ei edellytä, että vierailija omistaisi jaettavan pelin.

Kuka voi käyttää pelin jakamista?

• Pelin jakamisen aloittaminen edellyttää PlayStation®Plus-tilausta.
  • Pelin jakamista voidaan käyttää PS5™- tai PS4™-konsoleilla.

Valitse pelin jakamisen tila

Kun aloitat pelin jakamisen, olet isäntä ja liittyvä pelaaja on vierailija. Valitse seuraavista pelitiloista toinen:

Pelinäyttösi näkyy vierailijan näytöllä. Vierailija ei voi käyttää näyttöä.

Pelinäyttö näkyy vierailijan näytöllä ja vierailija pelaa isäntänä. Isännän on oltava PlayStation®Plus-jäsen.

Pelinäyttösi näkyy vierailijan näytöllä ja voitte palata yhdessä, samaa näyttöä katsellen. Isännän ja vierailijan on oltava PlayStation®Plus-jäseniä.

Aloita pelin jakaminen PS4-konsolilla

Valitse ryhmän näytöstä Pelin jakaminen > Aloita. Kun vierailija liittyy pelin jakamiseen, konsolin näyttö jaetaan vierailijalle.

Voit liittyä pelin jakamiseen vierailijana valitsemalla ryhmän näytöstä Pelin jakaminen > Liity pelin jakamiseen.

• Pelin jakamisen istunto kestää yhden tunnin ja päättyy automaattisesti tunnin kuluttua siitä, kun vierailija on liittynyt.
  • Kun olet isäntänä, vain sinä ansaitset trophyja pelin jakamisen aikana.
  • Vain pelin kuvaa ja ääntä jaetaan. Muut näytöt ja sovellusnäytöt eivät näy vierailijalle. Pelattavan pelin mukaan pelin jakaminen ei välttämättä ole käytettävissä tai joitakin kohtauksia ei näytetä vierailijalle.

Miten luovutan ohjaimeni ystävälleni?

1. Valitse ryhmän näytöstä Pelin jakaminen > Anna ohjain vierailijalle.

2. Voit ottaa ohjaimen takaisin valitsemalla ryhmän näytöstä Pelin jakaminen > Ota ohjain takaisin.
    Vaikka ottaisit ohjaimen takaisin, näyttöä jaetaan siihen asti, että lopetat pelin jakamisen.

Miten aloitetaan paikallinen moninpeli pelin jakamisen avulla?

1. Valitse ryhmän näytöstä Pelin jakaminen > Anna ohjain vierailijalle.

2. Valitse ensin Anna ohjain vierailijalle ja sitten Pelaa peliä yhdessä.
    Nyt peliin on lisätty ylimääräinen ohjain.

Jos toiminnon käytössä on ongelmia, valitse Asetukset > Lapsilukko / Perheen hallinta > PS4-järjestelmärajoitukset > Uuden käyttäjän luominen ja vierailijan sisäänkirjautuminen ja valitse Salli.

Pelin jakamisen yhteyden vähimmäisnopeus

Jotta pelin jakaminen toimisi mahdollisimman hyvin, sekä sinulla että ystävälläsi täytyy olla nopea verkkoyhteys. Kunkin pelaajan kotiverkon ympäristöolot saattavat myös vaikuttaa internet-yhteyteen. Suositeltu yhteysnopeus on vähintään 2 Mbps. Ulospäin suuntautuvan latausnopeuden voit tarkistaa verkkopalveluntarjoajaltasi.

Milloin pelin jakamista ei voi käyttää?

• Jos jaettavaa peliä ei ole vierailijan maan PlayStation™Storessa.
  •  Jos jakajan jakaman pelin lapsilukon taso ei vastaa vierailijan lapsilukon tasoa.
  •  Jos vierailija on nuorempi kuin pelin PlayStation Storessa ilmoitettu ikäraja.