Slik konfigurerer du HDR på PlayStation®4

PlayStation 4 støtter High Dynamic Range-videoutgang (HDR) for spilling og videostrømming. Finn ut hvordan du konfigurerer HDR for å få flere detaljer og mer fargedybde.

HDR-krav for PS4

For å kunne bruke HDR-funksjonene (High Dynamic Range) på PS4 må du sørge for at du har følgende:

• 2K- eller 4K HDR-kompatibel TV som støtter HDR10-formatet.
  • PS4-konsollen tilkoblet med en  Premium HDMI-kabel.
  • HDR-aktivert innhold, for eksempel en spilltittel eller en videostrømmetjeneste (HDR-innstillingen må være aktivert i programmenyen).
  • PS4 oppdatert til systemprogramvare 7.0 eller nyere
PS4 Pro: Videoveiledning for oppsett av HDR

Støtter TV-en min HDR?

1. På PS4-konsollen går du til Innstillinger  > Lyd og skjerm  > Videoutdatainnstillinger  > Videoutdatainformasjon.
  2. Hvis skjermen støtter HDR, vil du se "Støttes" under HDR-merket.

Slik aktiverer du HDR på PlayStation 4

1. Se i brukerhåndboken til TV-en for å finne ut hvilken HDMI-port som støtter HDR-innhold.
  2. Gå til TV-innstillingene, og sørg for at TV-ens HDMI-porter er angitt til å aktivere HDR-innhold. TV-produsentene kan ha forskjellige navn for HDR:
    HDR, Wide Colour Mode, HDMI Enhanced Mode, UHD Colour Mode, Ultra HD Premium, Ultra HD deep colour.
  3. Bruk en Premium HDMI-kabel til å koble PS4-konsollen til den riktige HDMI-porten. Merk: PS4-konsollen må være koblet direkte til TV-en for å kunne vise HDR. Det kan ikke kobles til en mottaker eller dekoder.
  4. Gå til Innstillinger  > Lyd og skjerm  > Videoutdatainnstillinger på PS4-konsollen.
  5. I menyen Videoutdatainnstillinger setter du innstillingene HDR og Utgang Dyp farge til Automatisk.
  6. For videostrømmeprogrammer må du kontrollere at innholdet er HDR-aktivert. De fleste programmer har et indikatorikon.

Slik justerer du HDR-innstillingene for PS4

Du kan justere innstillingene på PS4 ved hjelp av valget for HDR-kalibrering:

1. Gå til Innstillinger  > Lyd og skjerm  > Videoutdatainnstillinger på PS4-konsollen.
  2. Velg Juster HDR i menyen Videoutdatainnstillinger, og følg instruksjonene på skjermen.