PS4: Avstandsspill og Andre skjerm for PS Vita

Lær hvordan du kobler PlayStation®Vita til en PlayStation®4-konsoll for Avstandsspill og Andre skjerm-spilling.

Hva er Avstandsspill?

Avstandsspill er en funksjon som gjør det mulig for PlayStation Vita å kontrollere en PS4™-konsoll via en trådløs tilkobling.

De fleste spill på PlayStation 4 støtter Avstandsspill, men du bør se etter «Avstandsspill»-ikonet bak på coveret til spillet, eller du kan se i spillets brukerhåndbok. Når det gjelder digitale nedlastinger, kan du se under varebeskrivelsen i PlayStation™Store før eller etter kjøpet.

Hva er Andre skjerm?

Du kan bruke PlayStation Vita-systemet som en andre skjerm for å vise unikt innhold når du spiller spill som støtter Andre skjerm-funksjonen.

Ikke alle PlayStation 4-spill støtter Andre skjerm, så du bør se etter «Avstandsspill»-ikonet bak på coveret til spillet, eller du kan se i spillets brukerhåndbok. Når det gjelder digitale nedlastinger, kan du se under varebeskrivelsen i PlayStation Store før eller etter kjøpet.

Krav og tilkoblingstyper for Avstandsspill

Kreves

• PlayStation 4-konsoll.
  • PlayStation Vita med systemprogramvareversjon 3.00 eller nyere.

Valgfritt

• Avstandsspill - eller Andre skjerm -kompatible spill (spill som krever et kamera eller en PS Move-kontroller, er ikke kompatible).
  • Trådløs ruter (for å koble til via Wi-Fi-hjemmenettverk).
  • Trådløs bredbåndstilkobling til Internett (for å koble til via Internett. 3G, 4G og LTE støttes ikke).

Anbefalt

• Minimum opplastingshastighet på 1 Mbps og minimum nedlastingshastighet på 5 Mbps for Avstandsspill via Internett.
  • Portfremsending på TCP-port 9295 og UDP-porter 9296 og 9297. Hvis disse portene er utilgjengelige, vil det være mulig å bruke portene fra 9295 til 9304 for både TCP og UDP.

PlayStation 4-konsollen kan kobles til PlayStation Vita på tre forskjellige måter. PlayStation 4 Link-appen på PlayStation Vita velger den tilkoblingsmetoden som passer best for deg.

PlayStation 4-konsollen som trådløst tilgangspunkt: Dette alternativet gjør at PlayStation Vita kobles trådløst direkte til PlayStation 4-konsollen, og gir deg den beste opplevelsen med Avstandsspill.

Wi-Fi-hjemmenettverk: PlayStation Vita kobles trådløst til en ruter, som deretter kobles til PlayStation 4-konsollen. Bruk dette alternativet hvis ruteren hjemme er nærmere stedet du vil benytte Avstandsspill på, enn PlayStation 4-konsollen.

Trådløs Internett-forbindelse: Med denne metoden kobles PlayStation Vita til Internett og deretter til en Internett-tilkoblet PlayStation 4-konsoll. Bruk dette alternativet hvis du er borte fra hjemmet og ønsker å koble til PlayStation 4-konsollen.

Start Avstandsspill på PS Vita

På PlayStation 4-konsollen
  1. Gå til Innstillinger > Tilkoblingsinnstillinger for Avstandsspill og forsikre deg om at Aktiver Avstandsspill er slått på.

2. Fra den samme menyen må du kontrollere at Koble til direkte med PS Vita er merket av. Hvis du har problemer, kan du fjerne merkingen i denne boksen for å omgå det trådløse tilgangspunktet.

3. Fra funksjonsskjermbildet går du til Innstillinger > Kontoadministrasjon > Aktiver som primær PS4 og velger deretter Aktiver. Du kan kun aktivere denne innstillingen på én PS4-konsoll for hver konto.

På PlayStation Vita
  1. Trykk på PS4-kobling > Start, og velg den funksjonen du ønsker å bruke (Avstandsspill eller Andre skjerm).

2.  Hvis det er første gang du kobler til PlayStation 4-konsollen, må du angi det åttesifrede nummeret som vises på skjermbildet til PlayStation 4-konsollen og trykke på Registrer. Du har fem minutter på deg til å angi denne koden. Hvis du ikke rekker det, kan du trykke på Tilbake på PlayStation Vita, så mottar du en ny kode.

3. PlayStation Vita søker etter PlayStation 4-konsollen og kobler til med den beste tilkoblingsmetoden. Du ser en melding på PlayStation 4-konsollen som sier at en bruker har koblet til via Avstandsspill.

For å justere oppløsningen på PS Vita må du velge PS4-kobling > Start > Alternativer > Innstillinger > Videokvalitet for Avstandsspill > Oppløsning. Hvis videoen eller lyden hakker under avspilling, kan du prøve å velge Lav (360p) for å få bedre stabilitet.

PS Vita Avstandsspill kobles ikke til

Hvis du ikke får koblet til Avstandsspill, kan det være fordi brannmuren blokkerer tilkoblingen. Det kan hende du må åpne enkelte porter på ruteren for å foreta en tilkobling.  Kontakt ruterprodusenten for å få hjelp med dette.

1. På PlayStation 4-konsollens funksjonsskjermbilde velger du  Innstillinger > Nettverk > Test Internett-tilkobling. Kontroller at du kan koble til både Internett og PSN.

2. Hvis ruteren støtter UPnP, må du aktivere det på ruteren.

3. Hvis ruteren ikke støtter UPnP, må du konfigurere ruterens portfremsending, slik at den tillater kommunikasjon med PlayStation 4-konsollen fra Internett. Portnumrene som brukes av Avstandsspill, er 9295 (for TCP) og 9296 og 9297 (for UDP). Hvis disse portene er utilgjengelige, kan det være mulig å bruke portene fra 9295 til 9304 (for TCP og UDP). Hvis du vil ha mer informasjon om disse innstillingene, kan du se instruksjonene som følger med ruteren.

Hvis PlayStation 4-konsollen er koblet til Internett via to eller flere rutere, kan det hende kommunikasjonen ikke fungerer riktig.

Avstandsspill på en PS4™Pro-konsoll

Du kan ikke avstandspille i 4K fra PS4 Pro-konsollen, men opptil 1080p kan være mulig avhengig av maskinvare og båndbredde. Dette er begrenset til 720p på standard PS4-konsoller.

Hvis du ønsker å bruke 1080p (30 bilder i sekundet) til avstandspilling, må bredbåndshastigheten din være på minst 15 Mbps, uansett om du sender eller mottar. PS4-konsollen tilpasser strømmekvalitet for å maksimere stabiliteten på spillopplevelsen.