YouTube instellen op PlayStation®

Lees hoe je YouTube op PlayStation®5-consoles en PlayStation®4-consoles kunt instellen, zodat je video's kunt bekijken en content kunt delen met je vrienden en volgers.

De YouTube-app op een PS5™-console downloaden

• Selecteer in het Games-beginscherm de optie Media , Alle apps en selecteer vervolgens YouTube.
    Selecteer Downloaden als je de app nog niet hebt geïnstalleerd.

1. Ga naar de PlayStation™Store en zoek naar YouTube. Selecteer Downloaden

2. Ga naar Tv en videoen selecteer het YouTube-pictogram bij de geïnstalleerde apps.

Op PlayStation aanmelden bij YouTube

1. Open de YouTube-app en selecteer Aanmelden

2. Meld je aan met je Google-account wanneer hierom wordt gevraagd. Als je meer dan één Google-account hebt, moet je het account selecteren dat je voor YouTube gebruikt.

3. Nadat je je hebt aangemeld, wordt er mogelijk een lijst met Google-identiteiten weergegeven die aan het account zijn gekoppeld. Zorg ervoor dat je het account kiest dat aan je YouTube-kanaal is gekoppeld.

• Open de YouTube-app, selecteer je account en selecteer Afmelden.

Gameplay streamen naar YouTube

Je kunt gameplay van je PS5-console of PS4-console naar YouTube en andere streamingservices uitzenden.

PS VR: 360°-video's op YouTube bekijken

Zorg ervoor dat de app up-to-date is. Markeer de YouTube-app, druk op de options-toets en selecteer vervolgens Controleren op updates.

Start de YouTube-app en selecteer een 360°-video om deze te bekijken. Als je console detecteert dat je PS VR-headset is aangesloten en is ingeschakeld, word je gewoonlijk gevraagd een modus te selecteren:

Normaal: Je kunt normale video's bekijken in de Bioscoopmodus.

VR: Je kunt video's in 360° bekijken.

Bij het bekijken van 360°-video's kunnen zowel de linker- als de rechterjoysticks op de aangesloten controller worden gebruikt om in de video rond te draaien. Ga naar youtube.com om door de huidige selectie van 360°-video's te bladeren.

YouTube-video's in 4K bekijken

Als je YouTube-video's in 4K wilt bekijken, heb je het volgende nodig:

• Een PS5-console of PlayStation®4 Pro-console die is ingesteld voor 4K-beeldkwaliteit.

• Een Ultra HD- of 4K-monitor.

• Een goede internetverbinding van ten minste 25 Mbps.

Zodra een 4K-video is geselecteerd, streamt de console de content automatisch in 4K-resolutie. Als je zeker wilt zijn dat je in 4K streamt, ga je in de YouTube-app naar Instellingen  > Video-informatie weergeven > Ingeschakeld

Een 4K-video heeft normaal gesproken een resolutie van 3840 x 2160, dus als je deze waarden ziet, stream je in 4K-kwaliteit. De beeldkwaliteit is ook afhankelijk van de video die je streamt.