HDR instellen op PlayStation®4

PlayStation 4 ondersteunt HDR-video-uitvoer (High Dynamic Range) voor gameplay en videostreaming. Ontdek hoe je HDR instelt, zodat je geniet van meer details en kleurdiepte.

HDR-vereisten voor PS4

Als je goed gebruik wilt maken van de HDR-functies (High Dynamic Range) op je PS4, moet je over het volgende beschikken:

• 2K of 4K HDR-tv die HDR10 ondersteunt.
  • PS4 die is verbonden met een  Premium HDMI-kabel.
  • HDR-content zoals een game of videostreamingservice (HDR-instelling moet mogelijk worden ingeschakeld in het menu in de app).
  • PS4 met systeemsoftwareversie 7.0 of hoger.
PS4 Pro: Videotutorial over het instellen van HDR

Ondersteunt mijn tv HDR?

1. Ga op je PS4 naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitvoer > Informatie over video-uitvoer.
  2. Als je scherm HDR ondersteunt, staat er 'Ondersteund' onder het HDR-label.

HDR inschakelen op PlayStation 4

1. Controleer de handleiding van je tv om te lezen welke HDMI-poort HDR-inhoud ondersteunt.
  2. Ga naar de instellingen van de tv en zorg ervoor dat de HDMI-poorten van de tv zijn ingesteld op HDR-content. Tv-fabrikanten verwijzen op verschillende manieren naar HDR:
    HDR, Wide Color Mode, HDMI Enhanced Mode, UHD Colour Mode, Ultra HD Premium, Ultra HD Deep Colour.
  3. Sluit de PS4 met een Premium HDMI-kabel aan op de juiste HDMI-poort. Opmerking: De PS4 moet rechtstreeks worden aangesloten op de tv om HDR te kunnen gebruiken. De PS4 mag niet worden aangesloten op een receiver of switchbox.
  4. Ga op je PS4 naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitvoer.
  5. Stel HDR en Diepe-kleurenuitvoer in op Automatisch in het menu Instellingen video-uitvoer.
  6. Controleer bij videostreaming of de content geschikt is voor HDR. De meeste applicaties hebben een indicatiepictogram.

De HDR-instellingen van PS4 aanpassen

Je kunt de instellingen op je PS4 aanpassen met de HDR-kalibratieoptie:

1. Ga op je PS4 naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitvoer.
  2. Selecteer in het menu 'Instellingen video-uitvoer' de optie HDR aanpassen, en volg de instructies op het scherm.