HDR instellen op PS4-consoles

PlayStation®4-console ondersteunt HDR-video-uitvoer (High Dynamic Range) voor gameplay en videostreaming. Ontdek hoe je HDR instelt, zodat je geniet van meer details en kleurdiepte.

HDR inschakelen op PS4-consoles

1. Controleer de handleiding van je tv om te lezen welke HDMI-poort HDR-content ondersteunt.
  2. Ga naar de instellingen van de tv en zorg ervoor dat de HDMI-poorten van de tv zijn ingesteld op HDR-content. Tv-fabrikanten verwijzen op verschillende manieren naar HDR:
    HDR, Wide Color Mode, HDMI Enhanced Mode, UHD Color Mode, Ultra HD Premium, Ultra HD Deep Color.
  3. Sluit de PS4™-console met een Premium HDMI-kabel aan op de juiste HDMI-poort. Opmerking: de console moet rechtstreeks worden aangesloten op de tv om HDR te kunnen gebruiken. De console mag niet worden aangesloten op een receiver of switchbox.
  4. Ga op je PS4-console naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitvoer.
  5. Stel HDR en Deep Color-uitvoer in op Automatisch in het menu Instellingen video-uitvoer.
  6. Controleer bij videostreaming of de content geschikt is voor HDR. De meeste applicaties hebben een indicatiepictogram.

HDR-vereisten voor PS4-console

Als je goed gebruik wilt maken van de HDR-functies op je PS4-console, moet je over het volgende beschikken:

• 2K of 4K HDR-tv die HDR10 ondersteunt.
  • PS4-console die is verbonden met een  Premium HDMI-kabel.
  • HDR-content zoals een game of videostreamingservice (HDR-instelling moet mogelijk worden ingeschakeld in het menu in de app).
  • PS4-console met systeemsoftwareversie 7.0 of hoger.
PS4 Pro: Videotutorial over het instellen van HDR

Ondersteunt mijn tv HDR?

1. Ga op je PS4-console naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitvoer > Informatie over video-uitvoer.
  2. Als je scherm HDR ondersteunt, staat er 'Ondersteund' onder het HDR-label.

HDR-instellingen van de PS4-console aanpassen

Je kunt de instellingen op je PS4-console aanpassen met de HDR-kalibratieoptie:

1. Ga op je PS4-console naar Instellingen > Geluid en scherm > Instellingen video-uitvoer.
  2. Selecteer in het menu 'Instellingen video-uitvoer' de optie HDR aanpassen, en volg de instructies op het scherm.
Raadpleeg de online gebruikershandleiding voor meer informatie over Instellingen voor video-uitvoer