Problemen met de Veilige modus oplossen op PlayStation-systemen

Ontdek hoe je problemen kunt oplossen wanneer je de Veilige modus probeert te openen op je PlayStation®5-systeem of PlayStation®4-systeem.

Kun je de Veilige modus niet starten op je PS5-systeem?

Als de Veilige modus niet wil starten, is er mogelijk een probleem met je USB-, HDMI- of voedingskabel.

1. Als het scherm van de Veilige modus niet wordt weergegeven, kan het zijn dat de HDMI-kabel niet goed is aangesloten.
  1. Probeer een andere USB-, HDMI- of voedingskabel te gebruiken.
    Probeer elke keer dat je van kabel wisselt de Veilige modus te starten om te controleren welke kabel het probleem geeft.

Als de Veilige modus nog steeds niet start, probeer dan het systeem uit en weer aan te zetten.

1. Houd de activeringstoets ingedrukt totdat je een pieptoon hoort.
    Het scherm wordt zwart, de activeringsindicator knippert wit en schakelt dan uit.
  2. Verwijder de voedingskabel en laat het systeem 20 minuten uit staan.
  3. Sluit het systeem weer aan en probeer de Veilige modus te starten.
  1. Als het scherm van de Veilige modus niet wordt weergegeven, kan het zijn dat de HDMI-kabel niet goed is aangesloten.
  1. Probeer een andere USB-, HDMI- of voedingskabel te gebruiken.
    Start elke keer dat je van kabel wisselt de Veilige modus om te controleren welke kabel het probleem geeft.

Als de Veilige modus nog steeds niet start, probeer dan je PS4-systeem uit en weer aan te zetten.

1. Houd de activeringstoets ingedrukt totdat je een pieptoon hoort.
    Het scherm wordt zwart, de activeringsindicator knippert wit en schakelt dan uit.
  2. Verwijder de voedingskabel en laat het systeem 20 minuten uit staan.
  3. Sluit het systeem weer aan en probeer de Veilige modus te starten.

Zit je vast in de Veilige modus op je PS5-systeem?

Als je systeem steeds in de Veilige modus opstart, volg je de onderstaande stappen.

1. Houd de activeringstoets ingedrukt totdat je een pieptoon hoort.
    Het scherm wordt zwart, de activeringsindicator knippert wit en schakelt dan uit.
  2. Verwijder de voedingskabel en laat het systeem 20 minuten uit staan.
  3. Sluit de voedingskabel weer aan en druk op de activeringstoets om je PS5-systeem in te schakelen.
  4. Als je PS5-systeem nog steeds in de Veilige modus opstart, ga je naar  Cache leegmaken en database opnieuw opbouwen > Cache met systeemsoftware leegmaken en selecteer je OK.
  1. Schakel je PS4-systeem helemaal uit door de activeringstoets ingedrukt te houden.
  2. Wacht tot de activeringsindicator stopt met knipperen, verwijder dan de stroomkabel en laat het systeem 20 minuten uit staan.
  3. Sluit de voedingskabel weer aan en druk op de activeringstoets om je PS4-systeem in te schakelen.
  4. Als je PS4-systeem nog steeds in de Veilige modus opstart, ga je naar Database reconstrueren en selecteer je OK.

Nog steeds problemen?

Als je geen toegang krijgt tot de Veilige modus, gebruik je PlayStation Reparaties voor meer instructies en om reparaties te regelen.