Kan de PlayStation®4- of PlayStation®5-console niet starten in de Veilige modus

Kan de PlayStation®4- of PlayStation®5-console niet starten in de Veilige modus

Lees hoe je problemen kunt oplossen wanneer je probeert toegang te krijgen tot de Veilige modus van je PS5™- of PS4™-console en vind koppelingen naar diagnostische tools en informatie over de Veilige modus.

Als je problemen hebt met het inschakelen van je PS4- of PS5-console , of als je console niet in de Veilige modus opstart, kun je een aantal stappen proberen om het probleem op te lossen.

Hoe start ik mijn PS5- of PS4-console in de Veilige modus?

1. Schakel het systeem uit door op de activeringstoets op het voorpaneel te drukken. De activeringsindicator knippert eventjes voordat het systeem wordt uitgeschakeld.

2. Zodra het systeem is uitgeschakeld, houd je de activeringstoets opnieuw ingedrukt. Laat de activeringstoets los nadat je het tweede piepje hebt gehoord. Het eerste piepje hoor je als je de activeringstoets indrukt en het tweede piepje zeven seconden later.

3. Sluit de controller aan met de USB-kabel en druk op de PS-toets op de controller.

Werken de USB-, HDMI- en stroomkabels goed?

Het kan zijn dat een USB-, stroom- of HDMI-kabel defect is. Probeer verschillende USB-/HDMI-/stroomkabels en verschillende HDMI-aansluitingen en stopcontacten te gebruiken. Het is ook een goed idee om je kabels te testen met een ander systeem, zoals een Blu-ray-speler. Door alle kabels en aansluitingen te testen, kun je identificeren waar het probleem zich voordoet.

Schakel de PlayStation-console uit en weer in

Als alle kabels goed werken, probeer dan het systeem uit en weer aan te zetten om het probleem te verhelpen:

1. Schakel de PlayStation helemaal uit door de activeringstoets ingedrukt te houden.

2. Wacht tot de activeringsindicator stopt met knipperen, verwijder dan de stroomkabel en laat het systeem 20 minuten uitstaan.

3. Sluit het systeem weer aan en probeer de Veilige modus te starten.

Diagnostische reparatie- en vervangingstool

Als je nog steeds niet in staat bent om de Veilige modus te openen met behulp van de beschreven stappen, ga dan naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool voor verdere stappen en om een reparatie te regelen.