De foutcode NW-102314-1 oplossen

Er is een communicatiefout opgetreden bij het verbinden met PlayStation™Network.

1. Controleer op de statuspagina van PlayStation Network of er een serverstoring is of dat er onderhoud wordt uitgevoerd.
  1. Start je PlayStation®5-systeem opnieuw op, maak bij voorkeur verbinding met internet via een kabelverbinding en configureer de netwerkinstellingen opnieuw.
  2. Als je een draadloze verbinding gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je PS5®-systeem zo dicht mogelijk bij de router staat. Verwijder anders alles wat de verbinding kan blokkeren of verstoren.
  3. Schakel je router en modem uit, wacht minstens 5 minuten en start deze vervolgens opnieuw op.
  4. Neem contact op met je internetprovider of netwerkbeheerder om de firmware van je router bij te werken.
  5. Vraag eventueel aan je internetprovider hoe je de poortfilterfunctie op je router kunt uitschakelen.
  6. Probeer handmatig een statisch IP-adres in te stellen via Instellingen > Netwerk > Instellingen > Internetverbinding instellen.

Als je nog steeds problemen ondervindt, probeer je het later opnieuw.