Kaksivaiheisen varmistuksen määrittäminen PlayStation Network -verkossa

Ohjeet kaksivaiheisen varmistuksen (2SV) käyttöönottoon ja käytöstä poistamiseen sekä 2SV-varakoodien hankkiminen PlayStation®5- ja PlayStation®4-konsoleissa.

Kaksivaiheisen varmistuksen määrittäminen verkossa ja varakoodien kirjaaminen muistiin

Voit vastaanottaa kaksivaiheisen varmistuksen koodeja tekstiviesteillä tai todentajasovelluksen kautta.

1. Kirjaudu sisään kohtaan Käyttäjätietojen hallinta ja valitse  Turvallisuus.
  2. Valitse kaksivaiheisen varmistuksen tilan vierestä  Muokkaa.
  3. Valitse varmistusmenetelmäTodentajasovellus tai Tekstiviesti.
  4. Anna matkapuhelinnumerosi tai lue QR-koodi todentajasovelluksella.
    Jos QR-koodi ei toimi, kopioi ja liitä sovellukseen aakkosnumeerinen koodi.
  5. Anna tekstiviestillä tai todentajasovelluksesta saamasi varmistuskoodi ja valitse Aktivoi.
  6. Kirjoita varakoodit muistiin.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Turvallisuus > Kaksivaiheinen varmistus

2. Valitse varmistusmenetelmä: Todentajasovellus tai Tekstiviesti.

3. Anna matkapuhelinnumerosi tai lue QR-koodi todentajasovelluksella.
    Jos QR-koodi ei toimi, anna sovellukseen aakkosnumeerinen koodi.

4. Anna tekstiviestillä tai todentajasovelluksesta saamasi varmistuskoodi ja valitse Aktivoi.

5. Kirjoita varakoodit muistiin.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Käyttäjätilin tiedot > Turvallisuus > Kaksivaiheinen varmistus.

2. Valitse varmistusmenetelmä: Todentajasovellus tai Tekstiviesti.

3. Anna matkapuhelinnumerosi tai lue QR-koodi todentajasovelluksella.
    Jos QR-koodi ei toimi, anna sovellukseen aakkosnumeerinen koodi.

4. Anna tekstiviestillä tai todentajasovelluksesta saamasi varmistuskoodi ja valitse Aktivoi.

5. Kirjoita varakoodit muistiin.

Voit myös ottaa käyttöön todennuksen todennusavaimella. Se on nopea ja turvallinen tapa kirjautua sisään.

Mitä varmistusmenetelmää voin käyttää?

• Todentajasovellukset ovat kätevä tapa tunnistautua.
  • Lataa todentajasovellus (kuten Authy, Google Authenticator tai Microsoft Authenticator) puhelimeesi tai tablettiisi, niin se on helposti saatavilla.
  • Kun olet ottanut sovelluksen käyttöön, voit vastaanottaa ja antaa varmistuskoodeja aina, kun kaksivaiheiselle varmistukselle on tarvetta.
  • Anna matkapuhelinnumero tai valitse olemassa oleva numero määrityksen aikana.
  • Kun kaksivaiheinen varmistus on määritetty, saat varmistuskoodin tekstiviestillä aina, kun kaksivaiheiselle varmistukselle on tarvetta.

Voit vaihtaa kaksivaiheista varmistusmenetelmää milloin tahansa. Poista käytöstä nykyinen kaksivaiheinen varmistus ja ota se sitten uudelleen käyttöön, niin voit valita uudelleen haluamasi varmistusmenetelmän.

Kaksivaiheisen varmistuksen käyttäminen PSN:llä

1. antamaan tilin salasana ja sisäänkirjautumistunnus (sähköpostiosoite).

2. antamaan todentajasovelluksessa tai rekisteröityyn puhelinnumeroon lähetetyn tekstiviestissä oleva vahvistuskoodi*.

* Varmistuskoodi on voimassa 10 minuuttia sisäänkirjautumisyrityksen jälkeen. Jos koodisi on vanhentunut, valitse kirjautumisnäytöltä Lähetä koodi uudelleen, niin saat uuden koodin.

• Kun kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa kaksivaiheisen varmistuksen käyttöönoton jälkeen.

• Kun kirjaudut sisään kirjauduttuasi ulos PlayStation Networkista.

• Kun nollaat tilisi salasanan.

• Kun vaihdat sisäänkirjautumistunnuksen (sähköpostiosoite) tai online-tunnuksen.

Kaksivaiheisen varmistuksen varakoodien hankkiminen

Jos et voi käyttää kaksivaiheisen varmistuksen matkapuhelinnumeroasi, voit edelleen kirjautua tiliisi, jos olet ottanut varakoodit talteen.

1. Kirjaudu sisään kohtaan Käyttäjätietojen hallinta ja valitse Turvallisuus.

2. Valitse Varakoodit. Kirjaa varakoodit muistiin ja säilytä niitä hyvässä tallessa tulevaa käyttöä varten.

• Jos et pysty kirjautumaan tiliisi, et pysty katsomaan varakoodeja verkosta.
  • Ilman koodeja sinun on todistettava henkilöllisyytesi, jotta voit palauttaa tilisi.

Kaksivaiheisen varmistuksen poistaminen käytöstä verkossa

1. Kirjaudu sisään ja siirry liitetyllä laitteella kohtaan Käyttäjätietojen hallinta ja valitse Turvallisuus.
  2. Valitse kaksivaiheisen varmistuksen tilan vierestä Muokkaa  > Poista aktivointi.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Turvallisuus..
  2. Valitse Kaksivaiheinen varmistus ja aseta tilaksi Ei käytössä.
  1. Siirry kohtaan Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Käyttäjätilin tiedot > Turvallisuus.

2. Valitse Kaksivaiheinen varmistus ja aseta tilaksi Ei käytössä.

Jos et pysty käyttämään tiliäsi etkä poistamaan kaksivaiheista varmistusta käytöstä, katso seuraavasta oppaasta ohjeet tilin palauttamiseen.

Onko kaksivaiheisessa varmistuksessa ongelmia?

Jos sinulla on ongelmia kaksivaiheisen varmistuksen käytössä, tutustu alla olevaan oppaaseen.