Määritä kaksivaiheinen varmistus PSN-verkossa

Kaksivaiheisen varmistuksen määrittäminen PlayStation™Network-verkossa

Ohjeet kaksivaiheisen varmistuksen (2SV) käyttöönottoon ja aktivoinnin poistamiseen sekä 2SV-varakoodien sijainnin tiedot.

Mikä on kaksivaiheinen varmistus (2SV)?

Kun kirjaudut sisään PlayStation™Network (PSN) -verkkoon PlayStation®5- tai PlayStation®4-konsolilla, jossa on käytössä 2SV, sinua pyydetään:

1. antamaan tilin salasana ja sisäänkirjautumistunnus (sähköpostiosoite).

2. antamaan todentajasovelluksessa tai rekisteröityyn puhelinnumeroon lähetetyn tekstiviestissä oleva vahvistuskoodi*.

* Varmistuskoodi on voimassa 10 minuuttia sisäänkirjautumisyrityksen jälkeen. Jos koodisi on vanhentunut, valitse kirjautumisnäytöltä Lähetä koodi uudelleen, niin saat uuden koodin.

Milloin kaksivaiheista varmistusta käytetään

Useimmiten pysyt kirjautuneena tiliisi, mutta vahvistuskoodi lähetetään, jos

• kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa kaksivaiheisen varmistuksen käyttöönoton jälkeen

• kirjaudut manuaalisesti ulos PlayStation Network -verkosta ja haluat sen jälkeen kirjautua takaisin sisään

• nollaat tilisi salasanan

• vaihdat sisäänkirjautumistunnuksen (sähköpostiosoite) tai online-tunnuksen.

Etkö voi käyttää kaksivaiheista varmistusta?

Jos sinulla on ongelmia kaksivaiheisen varmistuksen käytössä, tutustu alla olevaan oppaaseen.

Kaksivaiheisen varmistuksen määrittäminen

Valitse alta laite, jonka avulla haluat määrittää kaksivaiheisen varmistuksen.

Verkkoselain: kaksivaiheisen varmistuksen määrittäminen

1. Mene liitetyllä laitteella käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Turvallisuus.
  2. Valitse kaksivaiheisen varmistuksen tilan vierestä Muokkaa > Aktivoi > Jatka.
  3. Valitse, miten haluat vastaanottaa vahvistuskoodin. Todentajasovellus tai Tekstiviesti:

Todentajasovellus
    Avaa todentajasovellus mobiililaitteella ja skannaa QR-koodi. Jos QR-koodi ei toimi, kopioi ja liitä aakkosnumeerinen koodi. Näet vahvistuskoodin sovelluksessa.

Tekstiviesti
    Kirjoita puhelinnumero tai valitse vaihtoehdoista. Sinulle lähetetään varmistuskoodi.

4. Anna varmistuskoodi.
  5. Kirjoita varakoodit muistiin.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Turvallisuus > Kaksivaiheinen varmistus
  2. Ota kaksivaiheinen varmistus käyttöön valitsemalla Aktivoi
  3. Valitse, miten haluat vastaanottaa vahvistuskoodin. Todentajasovellus tai Tekstiviesti:

Todentajasovellus
    Avaa todentajasovellus mobiililaitteella ja skannaa QR-koodi. Jos QR-koodi ei toimi, kopioi ja liitä aakkosnumeerinen koodi. Näet vahvistuskoodin sovelluksessa.

Tekstiviesti
    Kirjoita puhelinnumero tai valitse vaihtoehdoista. Sinulle lähetetään varmistuskoodi.

4. Anna varmistuskoodi.
  5. Kirjoita varakoodit muistiin.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Käyttäjätilin tiedot > Turvallisuus > Kaksivaiheinen varmistus
  2. Ota kaksivaiheinen varmistus käyttöön valitsemalla Aktivoi .
  3. Valitse, miten haluat vastaanottaa vahvistuskoodin. Todentajasovellus tai Tekstiviesti:

Todentajasovellus
    Avaa todentajasovellus mobiililaitteella ja skannaa QR-koodi. Jos QR-koodi ei toimi, kopioi ja liitä aakkosnumeerinen koodi. Näet vahvistuskoodin sovelluksessa.

Tekstiviesti
    Kirjoita puhelinnumero tai valitse vaihtoehdoista. Sinulle lähetetään varmistuskoodi.

4. Anna varmistuskoodi.
  5. Kirjoita varakoodit muistiin.

Kaksivaiheisen varmistuksen poistaminen käytöstä

Poista kaksivaiheinen varmistus käytöstä valitsemalla laite.

Verkkoselain: poista kaksivaiheinen varmistus käytöstä

1. Mene liitetyllä laitteella käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Turvallisuus.
  2. Valitse kaksivaiheisen varmistuksen tilan vierestä Muokkaa > Poista aktivointi.
  • Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Turvallisuus > Kaksivaiheinen varmistus > Tila – ei käytössä.
  • Valitse Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Käyttäjätilin tiedot > Turvallisuus > Kaksivaiheinen varmistus > Tila – ei käytössä.

Todentajasovellukseen vaihtaminen

1. Poista kaksivaiheisen varmistuksen aktivointi.

2. Ota kaksivaiheinen varmistus uudelleen käyttöön ja valitse haluamasi varmistustapa

2SV-varakoodien sijainti

Jos 2SV-puhelinnumerosi ei ole käytettävissä, voit kirjautua tilillesi varakoodin avulla. Ilman koodeja sinun on todistettava henkilöllisyytesi, jotta voit palauttaa tilisi.

1. Mene liitetyllä laitteella käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Turvallisuus.

2. Valitse Varakoodit. Säilytä varakoodit turvallisessa paikassa.