Määritä kaksivaiheinen varmistus PSN-verkossa

Kaksivaiheisen varmistuksen määrittäminen PlayStation Network -verkossa

Ohjeet kaksivaiheisen varmistuksen (2SV) käyttöönottoon ja aktivoinnin poistamiseen sekä 2SV-varakoodien sijainnin tiedot.

Mikä on kaksivaiheinen varmistus (2SV)?

Kun kirjaudut sisään PlayStation™Network (PSN) -verkkoon PlayStation®5- tai PlayStation®4-konsolilla, jossa on käytössä 2SV, sinua pyydetään:

1. antamaan tilin salasana ja sisäänkirjautumistunnus (sähköpostiosoite).

2. antamaan todentajasovelluksessa tai rekisteröityyn puhelinnumeroon lähetetyn tekstiviestissä oleva vahvistuskoodi*.

* Varmistuskoodi on voimassa 10 minuuttia sisäänkirjautumisyrityksen jälkeen. Jos koodisi on vanhentunut, valitse kirjautumisnäytöltä Lähetä koodi uudelleen, niin saat uuden koodin.

Kun kaksivaiheinen varmistus on aktivoitu*, PS3-konsoliin tai PS Vita/TV -järjestelmään ensimmäistä kertaa sisään kirjautuvaa käyttäjää pyydetään:

1. antamaan tilin salasana ja sisäänkirjautumistunnus (sähköpostiosoite)
  2. antamaan laiteasetusten salasana (normaalin tilin salasanan sijaan).

Milloin kaksivaiheista varmistusta käytetään

Useimmiten pysyt kirjautuneena tiliisi, mutta vahvistuskoodi lähetetään, jos

• kirjaudut sisään ensimmäistä kertaa kaksivaiheisen varmistuksen käyttöönoton jälkeen

• kirjaudut manuaalisesti ulos PlayStation Network -verkosta ja haluat sen jälkeen kirjautua takaisin sisään

• nollaat tilisi salasanan

• vaihdat sisäänkirjautumistunnuksen (sähköpostiosoite) tai online-tunnuksen.

Kaksivaiheisen varmistuksen määrittäminen ja varakoodien kirjaaminen

Valitse alta laite, jonka avulla haluat määrittää kaksivaiheisen varmistuksen.

1. Kirjaudu liitetyllä laitteella käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Turvallisuus.
  2. Valitse kaksivaiheisen varmistuksen tilan vierestä Muokkaa Aktivoi Jatka.
  3. Valitse, miten haluat vastaanottaa vahvistuskoodin: todentajasovellus tai tekstiviesti:

Todentajasovellus
    Avaa todentajasovellus mobiililaitteella ja skannaa QR-koodi. Jos QR-koodi ei toimi, kopioi ja liitä aakkosnumeerinen koodi. Näet vahvistuskoodin sovelluksessa.

Tekstiviesti
    Kirjoita puhelinnumero tai valitse vaihtoehdoista. Sinulle lähetetään varmistuskoodi.

4. Anna varmistuskoodi.
  5. Kirjoita varakoodit muistiin.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Turvallisuus > Kaksivaiheinen varmistus
  2. Ota kaksivaiheinen varmistus käyttöön valitsemalla Aktivoi
  3. Valitse, miten haluat vastaanottaa vahvistuskoodin. Todentajasovellus tai Tekstiviesti:

Todentajasovellus
    Avaa todentajasovellus mobiililaitteella ja skannaa QR-koodi. Jos QR-koodi ei toimi, kopioi ja liitä aakkosnumeerinen koodi. Näet vahvistuskoodin sovelluksessa.

Tekstiviesti
    Kirjoita puhelinnumero tai valitse vaihtoehdoista. Sinulle lähetetään varmistuskoodi.

4. Anna varmistuskoodi.
  5. Kirjoita varakoodit muistiin.
  1. Valitse Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Käyttäjätilin tiedot > Turvallisuus > Kaksivaiheinen varmistus
  2. Ota kaksivaiheinen varmistus käyttöön valitsemalla Aktivoi .
  3. Valitse, miten haluat vastaanottaa vahvistuskoodin. Todentajasovellus tai Tekstiviesti:

Todentajasovellus
    Avaa todentajasovellus mobiililaitteella ja skannaa QR-koodi. Jos QR-koodi ei toimi, kopioi ja liitä aakkosnumeerinen koodi. Näet vahvistuskoodin sovelluksessa.

Tekstiviesti
    Kirjoita puhelinnumero tai valitse vaihtoehdoista. Sinulle lähetetään varmistuskoodi.

4. Anna varmistuskoodi.
  5. Kirjoita varakoodit muistiin.

Kaksivaiheista varmistusta ei voi aktivoida PS3-konsolilla tai PS Vita/TV -järjestelmällä. Se on aktivoitava Käyttäjätietojen hallinnan kautta PS5- tai PS4-konsolilla yllä olevien oppaiden avulla.

1. Kun kaksivaiheinen varmistus on aktivoitu, kirjaudu Käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Turvallisuus.
  2. Varmista, että kaksivaiheinen varmistus on käytössä. Valitse sitten Laiteasetusten salasana > Luo uusi salasana
  3. Kirjoita PS3-konsolilla tai PS Vita/TV -järjestelmällä sisäänkirjautumistunnus (sähköpostiosoite) ja laiteasetusten salasana. Näin laite vahvistetaan.
  4. Ota automaattinen kirjautuminen käyttöön valitsemalla valintaruutu. Jos et ottanut automaattista kirjautumista käyttöön, sinun tulee antaa tämä laiteasetusten salasana aina, kun kirjaudut sisään.
  5. Valitse Valmis ja toista sama kaikilla laitteillasi.

*Jos valtuutat jonkin laitteen kahdesti, se liitetään kahteen salasanaan Laiteasetusten salasanat -listalla. Voit purkaa ja luoda uusia salasanoja milloin tahansa.

Etkö voi käyttää kaksivaiheista varmistusta?

Jos sinulla on ongelmia kaksivaiheisen varmistuksen käytössä, tutustu alla olevaan oppaaseen.

2SV-varakoodien sijainti

Jos 2SV-puhelinnumerosi ei ole käytettävissä, voit kirjautua tilillesi varakoodin avulla. Ilman koodeja sinun on todistettava henkilöllisyytesi, jotta voit palauttaa tilisi.

1. Mene liitetyllä laitteella käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Turvallisuus.

2. Valitse Varakoodit. Säilytä varakoodit turvallisessa paikassa.

Kaksivaiheisen varmistuksen poistaminen käytöstä

Poista kaksivaiheinen varmistus käytöstä valitsemalla laite.

1. Kirjaudu liitetyllä laitteella Käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Turvallisuus.
  2. Valitse kaksivaiheisen varmistuksen tilan vierestä Muokkaa Poista aktivointi.
  • Valitse Asetukset > Käyttäjät ja tilit > Turvallisuus > Kaksivaiheinen varmistus > Tila – ei käytössä.
  • Valitse Asetukset > Käyttäjätietojen hallinta > Käyttäjätilin tiedot > Turvallisuus > Kaksivaiheinen varmistus > Tila – ei käytössä.

Voit purkaa laiteasetusten salasanan valtuutetulta laitteelta menemällä Käyttäjätietojen hallinta -sivulle.

1. Kirjaudu sisään Käyttäjätietojen hallintaan ja valitse Turvallisuus > Laiteasetusten salasana
  2. Poista haluamasi laiteasetusten salasana valitsemalla laiteasetusten salasanan vierestä Kumoa

Jos purat laiteasetusten salasanan mutta kaksivaiheinen varmistus on edelleen käytössä, sinun täytyy luoda uusi laiteasetusten salasana laitteelle kirjautumista varten

Todentajasovellukseen vaihtaminen

1. Poista kaksivaiheisen varmistuksen aktivointi.

2. Ota kaksivaiheinen varmistus uudelleen käyttöön ja valitse haluamasi varmistustapa.