Systeemsoftware-update voor PS3

Download de nieuwste update voor de PlayStation®3-systeemsoftware.

PS3-systeemsoftware-update 4.91

Er is een update voor de PS3™-systeemsoftware uitgebracht op 27 februari 2024.

Om de update te downloaden, heb je minimaal 200 MB vrije ruimte op de harde schijf van je PS3 (Systeemupdate) of op een verwisselbaar opslagmedium (Pc bijwerken) nodig.

Update je PS3-systeem altijd naar de nieuwste versie van de systeemsoftware. Zo profiteer je van extra features, meer gebruiksgemak en betere beveiliging.

Let op: om Blu-ray Discs af te spelen heeft je PS3-systeem een vernieuwde coderingssleutel voor de Blu-ray-speler nodig. Werk de systeemsoftware van je PS3 bij naar de nieuwste versie om de coderingssleutel voor de Blu-ray-speler te vernieuwen.

Versie 4.91

Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie 4.90

Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Versie 4.89

Om je bij PlayStation Network aan te melden, heb je nu een apparaatwachtwoord nodig, zodat je account beter wordt beschermd.

Het aanmaken van accounts voor PlayStation Network en sommige features voor accountbeheer zijn niet langer beschikbaar op het systeem. Gebruik je pc of mobiele browser om functies voor accountbeheer te gebruiken en geniet van verbeterde prestaties, snelheid en veiligheid.

Versie 4.88

Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

De systeemsoftware van het PS3-systeem bijwerken

Je kunt de systeemsoftware van je PS3-systeem op de volgende manieren bijwerken.

Download de updategegevens rechtstreeks naar het systeem vanaf internet. De nieuwste update wordt automatisch gedownload.

1. Selecteer  Instellingen > Systeemupdate.
  2. Selecteer Updaten via internet. Download de nieuwste updategegevens van internet. Volg de aanwijzingen op het scherm op om de bewerking te voltooien.

Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Opslaan als' om de download te starten.

1. Maak op een pc of Mac een map met de naam 'PS3' op een USB-station in de FAT32-indeling.
    Maak in deze map een andere map met de naam 'UPDATE'.
  2. Download het updatebestand en sla het op in de map 'UPDATE' die je in stap 1 hebt gemaakt.
    Sla het bestand op met de bestandsnaam 'PS3UPDAT.PUP'.
  3. Steek het USB-apparaat in je PS3-systeem en ga naar Instellingen > Systeemupdate > Updaten via opslagmedium.

De systeemsoftware van het PS3-systeem opnieuw installeren

In sommige gevallen, zoals na het initialiseren van je systeem, moet je de systeemsoftware mogelijk opnieuw installeren.

Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Opslaan als' om de download te starten.

1. Maak op een pc of Mac een map met de naam 'PS3' op een USB-station in de FAT32-indeling.
    Maak in deze map een andere map met de naam 'UPDATE'.
  2. Download het updatebestand en sla het op in de map 'UPDATE' die je in stap 1 hebt gemaakt.
    Sla het bestand op met de bestandsnaam 'PS3UPDAT.PUP'.
  3. Zet je PS3-systeem aan en sluit het USB-apparaat aan op het systeem.
  4. Volg de aanwijzingen op het scherm op om de herinstallatie te voltooien.

Let op

• Afhankelijk van de softwaretitel kun je de content mogelijk niet afspelen voordat je de nieuwe PS3-systeemsoftware hebt geïnstalleerd.
  • Voer geen updates uit met andere gegevens dan de officiële updategegevens die door Sony Interactive Entertainment via een netwerk of op een disc zijn geleverd. Voer geen updates uit op een andere manier dan in de documentatie van het product of op deze website wordt beschreven. Als een update wordt uitgevoerd met gegevens van een andere bron, op een andere manier of met een PS3-systeem dat op enige manier is veranderd of bewerkt, werkt het PS3-systeem mogelijk niet goed en kunnen de officiële updategegevens wellicht niet worden geïnstalleerd. Deze acties kunnen de garantie van het PS3-systeem ongeldig maken en hebben invloed op je mogelijkheid om van de garantie- en herstelservices van Sony Interactive Entertainment gebruik te maken.