PlayStation®3-systeemsoftware-update

Download de nieuwste update

PlayStation®3-systeemsoftware-update 4.88

Er is op 6 januari 2021 een update van de PlayStation 3-systeemsoftware uitgebracht. Om versie 4.88 van de PS3-systeemsoftware te downloaden, heb je minimaal 200 MB vrije ruimte op de harde schijf van je PS3 (Systeemupdate) of op een verwisselbaar opslagmedium (Pc bijwerken) nodig.

Update je PS3-systeem altijd naar de nieuwste versie van de systeemsoftware. Zo profiteer je van extra features, meer gebruiksgemak en betere beveiliging.

Versie 4.88

Deze systeemsoftware-update verbetert de prestaties van het systeem.

Updaten

Je kunt de systeemsoftware van het PS3-systeem op een van de onderstaande manieren bijwerken.

Download de updategegevens rechtstreeks naar het systeem vanaf internet. De nieuwste update wordt automatisch gedownload.

• Selecteer Instellingen > Systeemupdate.
  • Selecteer [Updaten via internet]. Download de nieuwste updategegevens van internet. Volg de aanwijzingen op het scherm op om de bewerking te voltooien.

Gebruik een updatebestand op een gamedisc om het systeem bij te werken.

Voor het uitvoeren van de update heb je het volgende nodig:

• PS3-systeem
  • Een disc met een updatebestand

Als je een disc afspeelt die een nieuwere versie van de systeemsoftware bevat, wordt een scherm weergegeven dat je door de update leidt. Volg de instructies op de schermen om de update te installeren.

Deze updatemethode kan worden gebruikt als je PS3-systeem niet is verbonden met internet. Download het updatebestand naar je computer en sla het op een USB-opslagapparaat op. Kopieer het opgeslagen bestand naar de systeemopslag van je PS3 om het systeem bij te werken.

Voor de standaardupdateprocedure volg je de stappen hieronder.

Voor het uitvoeren van de update heb je het volgende nodig:

• PS3-systeem
  • Computer met internetverbinding
  • USB-opslagapparaat, zoals een USB-flashstation

* Er moet ongeveer 320 MB aan vrije ruimte zijn.

1. Maak mappen op het USB-opslagapparaat om het updatebestand in op te slaan.

Maak op de computer een map met de naam 'PS3'. Maak in deze map een andere map met de naam 'UPDATE'.

2. Download het updatebestand en sla het op in de map 'UPDATE' die je in stap 1 hebt gemaakt.

Sla het bestand op met de bestandsnaam 'PS3UPDAT.PUP'.

Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Opslaan als' om de download te starten.

3. Sluit het USB-opslagapparaat dat het updatebestand bevat aan op je PS3-systeem en selecteer in het functiescherm Instellingen > Systeemsoftware-update.

Volg de instructies op de schermen om de update te voltooien.

Als je PS3-systeem het updatebestand niet herkent, controleer je of de mapnamen en bestandsnaam juist zijn. Voer de mapnamen en de bestandsnaam in single-byte-tekens in en gebruik hoofdletters.

Diagnostische reparatie- en vervangingstool

Als je problemen hebt met de firmware-update voor PS3, ga dan naar de diagnostische reparatie- en vervangingstool voor verdere stappen en om een reparatie te regelen.

Let op

• Afhankelijk van de softwaretitel kun je de content mogelijk niet afspelen voordat je de nieuwe PS3-systeemsoftware hebt geïnstalleerd.
  • Voer geen updates uit met andere gegevens dan de officiële updategegevens die door Sony Interactive Entertainment via een netwerk of op een disc zijn geleverd. Voer geen updates uit op een andere manier dan in de documentatie van het product of op deze website wordt beschreven. Als een update wordt uitgevoerd met gegevens van een andere bron, op een andere manier of met een PS3-systeem dat op enige manier is veranderd of bewerkt, werkt het PS3-systeem mogelijk niet goed en kunnen de officiële updategegevens wellicht niet worden geïnstalleerd. Deze acties kunnen de garantie van het PS3-systeem ongeldig maken en hebben invloed op je mogelijkheid om van de garantie- en herstelservices van Sony Interactive Entertainment gebruik te maken.