Een disc uitwerpen die vastzit in een PS4-console

Als een disc vast komt te zitten in je PS4-console, kun je deze handmatig uitwerpen.

Voordat je begint, heb je het volgende nodig:

• Een lange kruiskopschroevendraaier
  • Het modelnummer van je PS4™-console.

Kies de modelserie van je PS4-console voor instructies

1. Schakel de PS4-console uit.
  2. Ontkoppel het netsnoer, de HDMI-kabel en eventuele andere kabels aan de achterkant van je PS4-console.
  1. Zet de console op een schone en vlakke ondergrond voor je. Draai de console om en zet deze zodanig neer dat het PlayStation-logo van je af is gericht. Verwijder het deksel van het schroefgat boven het PS-logo, zoals afgebeeld. (Nieuwere consoles hebben deze plastic deksel mogelijk niet).
  1. Steek de schroevendraaier in de uitwerpopening en draai linksom om de schijf handmatig uit te werpen. Je moet het schroevendraaiertje mogelijk meerdere keren draaien. Er is een laag kunststof waar je doorheen moet duwen om de schroef te verwijderen. Geen zorgen — dit heeft geen invloed op de garantie.
  1. Sluit het netsnoer, de HDMI-kabel en eventuele andere kabels aan die waren ontkoppeld bij stap 1.
  2. Zet de PS4-console aan om te controleren of alles goed werkt.
  1. Schakel de PS4-console uit.
  2. Ontkoppel het netsnoer, de HDMI-kabel en eventuele andere kabels aan de achterkant van je PS4-console.
  1. Plaats de PS4 ondersteboven op een schoon, plat oppervlak en zoek de opening boven het PS-logo (het PS-logo moet ondersteboven zijn, zoals hier weergegeven).
  1. Steek de schroevendraaier in de uitwerpopening en draai linksom om de schijf handmatig uit te werpen. Je moet het schroevendraaiertje mogelijk meerdere keren draaien. Er is een laag kunststof waar je doorheen moet duwen om de schroef te verwijderen. Geen zorgen — dit heeft geen invloed op de garantie.
  1. Sluit het netsnoer, de HDMI-kabel en eventuele andere kabels aan die waren ontkoppeld bij stap 1.
  2. Zet de PS4-console aan om te controleren of alles goed werkt.
  1. Schakel de PlayStation 4 -console uit.
  2. Ontkoppel het netsnoer, de HDMI-kabel en eventuele andere kabels aan de achterkant van je PlayStation 4-console.
  3. Zet de PlayStation 4 op een schoon, vlak oppervlak voor je, waarbij de voorkant van de console naar links is gekeerd. (Het PlayStation-logo boven op de PlayStation 4 moet zich nu aan de rechterkant bevinden).
  4. Plaats je handen op het bovenste paneel en strek je vingers uit richting de achterkant van de console.
  1. Druk met gemiddelde kracht met je handpalmen bij de naad en gebruik je vingers om grip te houden. Duw het bovenste paneel vervolgens van je af.  Je zult een klik horen, en het paneel zal ongeveer 7 mm verschuiven. Til het paneel op vanaf de linkerkant.
  1. Nu het bovenste paneel is verwijderd, zie je een schroef met de PlayStation-symbolen erop.  Verwijder deze schroef door hem linksom te draaien om de harde schijf te verwijderen.
  2. Trek de HDD gedeeltelijk uit het systeem, zodat de opening voor het uitwerpen van de disc (1) vrij is:
  1. Steek de schroevendraaier in de uitwerp-opening en draai rechtsom om de schijf handmatig uit te werpen.
  1. Plaats het bovenste paneel weer terug. Plaats het over het blootgelegde gedeelte van de PlayStation 4, op ongeveer 7 mm afstand van de naad. Schuif het paneel nu richting de naad tot het vastklikt.
  1. Sluit de HDMI-kabel, het netsnoer en eventuele andere kabels die waren ontkoppeld bij stap 1 weer aan.
  2. Zet de PlayStation 4 aan om te controleren of alles goed werkt.
  1. Schakel de PlayStation 4-console uit en haal de stekker uit het stopcontact.
  2. Haal alle kabels eruit aan de achterkant van de console.
  3. Zet de console op een schoon, vlak oppervlak voor je, waarbij de voorkant van de console naar links is gekeerd. Het PS-logo boven op de console moet nu de goede kant op wijzen.
  4. Plaats je handen op het glanzende paneel van de console en strek je vingers uit richting de achterkant van de console.
  5. Druk met gemiddelde kracht met je handpalmen bij de naad. Gebruik je vingers om grip te houden en duw het glanzende paneel van je af.
  1. Je hoort een klikgeluid en het paneel verschuift een paar centimeter/inch. Til het paneel op vanaf de linkerkant
  1. Nu het glanzende paneel is verwijderd, zie je twee sets met luchtopeningen in de uiterste linkerhoek van de console. Zoek de eerste enkele opening (de opening die niet gegroepeerd is met andere openingen).
  1. Schijn met een zaklampje door deze opening om de schroef voor handmatige uitwerping te vinden.
  1. Schuif het schroevendraaiertje in de opening en draai tegen de klok in tot je de disc uit de discsleuf ziet komen. Je moet het schroevendraaiertje mogelijk meerdere keren draaien. Je hoeft daarbij niet veel druk uit te oefenen.
  1. Pak de disc vast en trek hem uit de discsleuf.
  1. Plaats het glanzende paneel terug. Plaats het over het blootgelegde deel van de console, een paar centimeter/inch van de naad vandaan.
  1. Schuif het paneel richting de naad tot het vastklikt.
  2. Sluit alle kabels weer aan en schakel de console in om te controleren of alles naar behoren werkt.