Hulp voor de PS®VR-richtcontroller

Het instellen en oplossen van problemen met de PS VR-richtcontroller.

Configuratie van de toetsen

Basishandelingen

• Activering: druk op de PS-toets om de controller aan te zetten. De controller wordt automatisch uitgeschakeld als deze niet wordt gebruikt.
  • Bedieningselementen: de PS VR-richtcontroller heeft bijna volledig dezelfde bedieningselementen en functies als een DualShock®4 draadloze controller. Raadpleeg de  PlayStation®4-gebruikershandleiding  voor meer informatie over de standaardwerking van de toetsen.
  • Speelruimte: gebruik je controller en PS VR alleen binnen de Speelruimte. De hoogte van de Speelruimte hangt af van het bereik van de PlayStation®Camera (afzonderlijk verkrijgbaar).
  • Tracking: de PlayStation Camera volgt de bol op je controller voor PS VR-gameplay. Zorg dat de bol tijdens het spelen zichtbaar is voor de camera.
  • Aanbevolen greep: Houd de controller vast met beide handen. Hier zie je het typische gebruik voor rechtshandigen. De achterkant van deze greep werkt ook voor linkshandigen.
  • Alleen klikken; andere touchpad-functies zijn niet beschikbaar.
  • De PS VR-richtcontroller heeft twee R1-toetsen, een aan elke kant boven de trigger van de R2-toets. Zo kun je de PS VR-richtcontroller zowel links- als rechtshandig gebruiken, afhankelijk van je voorkeur.

De richtcontroller koppelen

De PS VV-richtcontroller is een Bluetooth®-apparaat. Je moet je controller met je systeem koppelen wanneer je deze voor de eerste keer gebruikt en wanneer je deze met een ander PS4™-systeem gebruikt.

Sluit je controller aan met een micro-USB-kabel* terwijl je PS4-systeem is ingeschakeld en druk vervolgens op de 2 PS-toets. Je controller wordt gekoppeld met het systeem en wordt ingeschakeld. Nadat je de controller hebt gekoppeld, kun je de micro-USB-kabel loskoppelen en je controller draadloos gebruiken.

*De PS VR-richtcontroller wordt niet geleverd met een micro-USB. Gebruik de micro-USB-kabel voor je DualShock 4 draadloze controller.

De richtcontroller opladen

Zorg ervoor dat je controller is opgeladen en klaar is voor gebruik voordat je gaat spelen. Sluit de controller aan op je systeem met behulp van de micro-USB-kabel terwijl je PS4-systeem is ingeschakeld of in de rustmodus staat.

Om je controller op te kunnen laden terwijl je systeem in de rustmodus staat, ga je naar  Instellingen > Instellingen voor energiebesparing > Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus > Voeding naar USB-aansluitingen

De bol knippert langzaam oranje tijdens het opladen en stopt met knipperen als het opladen is voltooid.

Problemen oplossen met vertraging bij de invoer, koppelen of knipperende lampjes

Als je controller niet wordt gekoppeld (het lampje knippert als dit het probleem is), niet reageert of een invoervertraging heeft, volg dan de instructies voor het resetten van de controller:

1. Schakel de PlayStation 4 uit.
  2. De PS VR-richtcontroller is een Bluetooth-apparaat. Dit betekent dat andere Bluetooth-apparaten interferentie kunnen veroorzaken. Schakel deze uit om dit te minimaliseren.
  3. Zoek de kleine reset-toets op de achterkant van de PS VR-richtcontroller dicht bij de L2-toets.
  1. Gebruik een kleine, uitgevouwen paperclip of een gelijksoortig voorwerp om de toets in te drukken (de knop bevindt zich in een klein gaatje). Houd de knop vijf seconden ingedrukt en laat dan los.
  2. Na het resetten van de controller, koppel je deze opnieuw door de micro-USB-kabel aan te sluiten op de controller en het systeem, en schakel je de PS4 in.
  3. Druk op de PS-toets om op de PS4 in te loggen.
  4. Als het systeem niet reageert na het indrukken van de PS-toets, probeer dan een andere USB-aansluiting op de console.
  5. Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact met ons op (of onderzoek of je een reparatie onder garantie kunt aanvragen).

Problemen met opladen

Als je controller niet lijkt op te laden, kan dit liggen aan een van de onderstaande problemen:

• Sluit de PS VR-richtcontroller aan en laad deze op voordat je deze voor het eerst gebruikt.
  • Zorg ervoor dat je de micro-USB-kabel gebruikt die bij de PS4 is geleverd.
  • Controleer of de controller wordt opgeladen wanneer je het systeem inschakelt. Sluit de controller aan en druk op de PS-toets. Linksonder in het scherm moeten de pictogrammen van de PS VR-richtcontroller en de batterij worden weergegeven.
  • Zorg ervoor dat opladen via USB is ingeschakeld. Ga hiervoor naar Instellingen > Instellingen voor energiebesparing > Functies instellen die beschikbaar zijn in de rustmodus > Voeding naar USB-aansluitingen en kies Altijd of 3 uur.
  • Probeer een andere USB-aansluiting en een andere kabel op de console.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact met ons op.

Niet-reagerende toetsen, triggers of analoge joysticks

Als de toetsen van de controller, triggers en analoge joysticks van de controller niet goed werken,  neem dan contact op met PlayStation-ondersteuning.

Houd er rekening mee dat een aankoopbewijs vereist is voor service onder de fabrieksgarantie van één jaar van de PS VR-richtcontroller en dat onopzettelijke schade niet binnen de garantie valt.

PS®Camera heeft moeite met het herkennen van bewegingen van de PS VR-richtcontroller

De PlayStation®Camera volgt de bol op het uiteinde van de controller voor PS VR-gameplay.

Zorg dat de bol tijdens het spelen zichtbaar is voor de camera.