PlayStation-discgames spelen

Volg deze stappen om discgames op je PlayStation®5- of PlayStation®4-systeem te spelen.

Een discgame op je PS5-systeem installeren

1. Plaats de gamedisc in de discsleuf.
    De game wordt automatisch geïnstalleerd als je die voor de eerste keer speelt.
    Mogelijk wordt gevraagd welke add-ons je wilt installeren.
  2. Als de game is geïnstalleerd, selecteer je die in het Games-beginscherm.
    De game wordt gestart.
    Laat de disc zitten als je de game speelt.

Add-ons installeren die je niet hebt geselecteerd tijdens de initiële installatie:

1. Plaats de disc.
  2. Ga naar het Games-beginscherm, selecteer de game en druk op de options-toets.
  3. Selecteer Gamecontent beheren en selecteer het installatiepictogram naast de add-on.
  • Je kunt ook ondersteunde PS4™-games op je PS5®-systeem spelen.
  1. Plaats de gamedisc in de discsleuf.
    De game wordt automatisch geïnstalleerd.
    Mogelijk wordt gevraagd welke add-ons je wilt installeren.
  2. Als de game is geïnstalleerd, selecteer je die in het contentgedeelte.
    Je game wordt gestart.
  3. Laat de disc zitten als je de game speelt.

Een dual-discgame op je PS5-systeem installeren

Bij sommige games zijn de data verdeeld over twee discs om een grotere bestandsgrootte mogelijk te maken.

1. Plaats de datadisc in de discsleuf.
  2. Verwijder de datadisc wanneer dat wordt gevraagd en plaats de speeldisc.
    De installatie wordt automatisch voltooid vanaf de speeldisc.
  3. Laat daarna de speeldisc in het systeem zitten om de game te spelen.
  1. Plaats de datadisc in de discsleuf.
  2. Verwijder de datadisc wanneer dat wordt gevraagd en plaats de speeldisc.
    De installatie wordt automatisch voltooid vanaf de speeldisc.
  3. Laat daarna de speeldisc in het systeem zitten om de game te spelen.