Deel screenshots en videoclips op PS5-consoles

Screenshots en videoclips delen op PS5-consoles

Verfijn je screenshots en videoclips op PlayStation®5-consoles en creëer blijvende herinneringen aan je games.

Video's en screenshots delen op PS5-consoles

Laat je vrienden en volgers de hoogtepunten van je game zien door je screenshots en videoclips te delen. Je kunt content op de volgende manieren delen:

1. Druk op de PS-toets om naar het controlecentrum te gaan en selecteer vervolgens de kaart Recent gemaakt.
  2. Kies een videoclip of screenshot en selecteer vervolgens Delen.
  3. Selecteer een sociale-mediadienst of een vriend op PSN waarmee je wilt delen.
    Je kunt een bericht aan de ontvanger schrijven of extra opnamen toevoegen door Screenshots en videoclips te selecteren.
  4. Selecteer Verzenden.
    Door een melding word je op de hoogte gesteld wanneer je opname wordt gedeeld.
  1. Ga naar je Games-beginscherm en selecteer Mediagalerie.
  2. Kies een videoclip of screenshot en selecteer vervolgens Delen.
    Je kunt ook meerdere opnamen kiezen door Meerdere selecteren te kiezen en vervolgens Delen te selecteren.
  3. Selecteer een sociale-mediadienst of een vriend op PSN waarmee je wilt delen.
    Als je met een party wilt delen, kun je een bestaande party kiezen of een nieuwe party maken.
  4. Je kunt een bericht aan de ontvanger schrijven of extra opnamen toevoegen door Screenshots en videoclips te selecteren.
  5. Selecteer Verzenden.
    Door een melding word je op de hoogte gesteld wanneer je opname wordt gedeeld.
  • Je kunt slechts één videoclip tegelijk delen. Je kunt maximaal vier screenshots tegelijk delen. Wanneer je een videoclip deelt met een groep, is de tijdslimiet 3 minuten.

Videoclips en screenshots bewerken op PS5-consoles

1. Ga naar je Games-beginscherm en selecteer Mediagalerie om al je captures te bekijken.
  2. Open een opname en selecteer Bewerken. Je kunt jouw opnamen op de volgende manieren bewerken:

Bijsnijden
Draai je screenshot en voeg een omlijsting toe.

Tekst toevoegen
Plaats een tekst over de video en schrijf een bericht.

Bijsnijden
Verwijder overtollige tijd aan het begin of het einde van een videoclip. Selecteer Voorbeeld voordat je de videoclip opslaat om te zien hoe deze eruit ziet.

Omslagafbeelding
Stel een miniatuuromslag in voor de video.

Je kunt ook een punt in de videoclip vastleggen als screenshot door Screenshot maken te selecteren.

Videoclips en screenshots bewerken met Share Factory Studio

Gebruik Share Factory Studio om je opnamen verder te bewerken door effecten en muziek toe te voegen. Ga naar je Games -beginscherm en selecteer Share Factory Studio om videoprojecten te maken.

1. Zoek naar Share Factory Studio in de PlayStation Store. Als de app nog niet is geïnstalleerd, kun je hem hier downloaden en installeren.
  2. Als je een capture wilt bewerken in Share Factory Studio, selecteer je een opgeslagen opname in je Mediagalerie.
  3. Selecteer Meer (...)Bewerken in Share Factory Studio.
    Als je klaar bent met bewerken, wordt je bewerkte capture opgeslagen in de Mediagalerie.
  • Inhoud die vanuit Share Factory Studio wordt geëxporteerd, wordt opgeslagen in de consoleopslag en kan worden geopend in de Mediagalerie.

Videobewerker
Maak professioneel ogende video's door gesproken commentaar, intro's, overgangen en effecten zoals slow-motion en time-lapse toe te voegen. De videobewerker biedt meer opties, waardoor langere video's en gedetailleerde bewerking mogelijk zijn.

Fotobewerker
Maak je eigen montage van screenshots met tekst, filters, stickers en meer.

Werkset
Sluit een USB-station aan en importeer jouw favoriete afbeeldingen, video's en muziek voor gebruik in Share Factory Studio.

Store
Meer informatie over content die beschikbaar is in de PlayStation Store.

Hulp nodig?
Druk in een willekeurig bewerkingsscherm op de options-toets op de controller en raadpleeg de handleiding van Share Factory Studio.