Ondersteuning voor de PlayStation™ App

Lees hoe je de PlayStation App instelt en gebruikt om berichten via PlayStation™Network te versturen, aankopen te doen in de PlayStation™Store en op afstand downloads naar je PS5™- of PS4™-console start.

De PlayStation App downloaden en installeren

iOS

Gebruikers moeten iOS-versie 12,2 of hoger hebben.

Android

Gebruikers moeten Android-versie 6.0 of hoger hebben.

Nadat je de PlayStation App hebt geïnstalleerd en geopend, meld je je aan bij je account. Als je geen account hebt, ga je naar Een account voor  PlayStation™Network maken.

Functies van PlayStation App

• Neem deel aan de party via je telefoon met ondersteuning voor spraakchat en berichten.
  • Bekijk wat vrienden spelen en hun onlangs gespeelde games.
  • Shop games en download ze naar PS4- en PS5-consoles.
  • Start games, maak ruimte vrij en meld je aan op PS5-consoles.
  • Blijf op de hoogte van PlayStation-nieuws via het tabblad Verkennen.

Meld je aan op PS5-consoles met PlayStation App

Meld je snel aan bij PS5-consoles door een QR-code in de app te scannen.

1. Ga in de PlayStation App naar Instellingen > Aanmelden op PS5.
  1. Op het aanmeldingsscherm van de PS5 wordt een QR-code weergegeven. Scan de code met de PlayStation App of selecteer Handmatig een code invoeren.

Koppel PS5- en PS4-consoles aan PlayStation App

Door je PS5- of PS4-console aan PlayStation App te koppelen kun je games downloaden, de consoleopslag van de PS5 beheren en PS5- en compatibele PS4-games starten vanaf je mobiele apparaat.

• Als je een primaire PS4- of PS5-console wilt koppelen, open je PlayStation App en selecteer je Instellingen > Console koppelen aan app.
Zie je je console niet?

Zorg ervoor dat je bij de console bent aangemeld met hetzelfde account als bij de PlayStation App. Als je een PS4-console wilt koppelen, zorg er dan voor dat deze is geactiveerd als je Primaire PS4-console.

Games kopen en downloaden via de PlayStation App

Een aankoop doen:

1. Open de PlayStation App en selecteer PS Store
  2. Zoek een titel en selecteer In wagentje doen
  3. Bevestig je aankoop en de betaalmethode.

Als je een download op afstand wil starten vanuit de PlayStation App, moet de optie Verbinding met internet behouden  zijn ingeschakeld op je gekoppelde PS5- of PS4-console.

1. In het beginscherm van de PlayStation App selecteer je  Gamebibliotheek  > Gekocht
  2. Klik op de game en selecteer  Downloaden. Je ontvangt een melding nadat het downloaden is voltooid.

Beheer de PS5-consoleopslag via de PlayStation App

Als je een game probeert te downloaden en je PS5-console onvoldoende opslagruimte heeft, ontvang je een melding.

1. Tik op de opslagmelding om het opslagbeheer weer te geven. Bovenaan het scherm zie je de hoeveelheid opslagruimte die je nodig hebt voor je download.

2. Tik op een game in de lijst en vervolgens op Verwijderen om ruimte vrij te maken voor je download.

Start de PS5-game vanaf PlayStation App

Zodra een game op je console is gedownload, kun je de game vanaf je telefoon starten.

1. In het beginscherm van de PlayStation App selecteer je Gamebibliotheek > Gekocht

2. Tik op het spel en selecteer Nu spelen. Je game wordt nu gestart, dus je hoeft alleen maar de controller op te pakken en je bent klaar om te spelen.

Berichten en uitnodigingen voor games in de PlayStation App

Tik op Berichten en selecteer Nieuw bericht maken. Selecteer de speler aan wie je een bericht wilt sturen, of selecteer meerdere spelers om een Party te maken.

Via de PlayStation App kun je tekst, stickers, spraakberichten, afbeeldingen en video versturen.

Als een vriend je een game-uitnodiging stuurt, selecteer je de melding van de uitnodiging en tik je op Starten om de game op je PS5-console te starten.