Leg gameplay en screenshots vast op PS5-consoles

Gameplay vastleggen en screenshots maken op  PS5-consoles

Sla gedenkwaardige momenten in je games op PlayStation®5-consoles op door screenshots te maken en videoclips op te nemen.

Video's en screenshots vastleggen op  PS5™-consoles

1. Druk op de Maak-toets op je DualSense™ draadloze controller om het menu Maken te openen.
  2. Selecteer een van de volgende manieren om content vast te leggen.

Screenshot maken
Neem een screenshot van je huidige spelscherm.

Nieuwe opname starten
Start een nieuwe opname van je gameplay. Als je klaar bent met opnemen, druk je op de Maak-toets om het menu Maken te openen en selecteer je Opname stoppen.
Je kunt maximaal 1 uur aan gameplay opnemen.

Recente gameplay opslaan
Video van je recente gameplay wordt continu en automatisch opgenomen. Je kunt tussen de afgelopen 15 seconden tot 1 uur aan gameplay opslaan.

• Sommige inhoud kan niet worden vastgelegd. Sommige scènes worden geblokkeerd en worden niet opgenomen in je videoclips.

Het menu Maken gebruiken op PS5-consoles

1. Druk op de Maak-toets op je controller om het menu maken te openen.
  2. Selecteer een van de volgende opties om je gameplay vast te leggen of te delen.

A ) Recent gemaakt
Selecteer de miniatuur om de kaart Recent gemaakt te openen. Je kunt maximaal 15 van je meest recente screenshots en videoclips bekijken.

B ) Capturemethoden
Recente gameplay opslaan, Screenshot maken, Nieuwe opname starten.

C ) Uitzenden
Start vanuit het Maak-menu rechtstreeks met uitzenden.

D ) Gedeeld scherm
Stream je gameplay naar leden van je party.

E ) Capture-opties
Wijzig de indeling en resolutie van je screenshots of videoclips. Je kunt zowel de audio van je microfoon als de audio van je spraakchat gebruiken. Als je een compatibel scherm hebt, kun je ook 4K-opnamen inschakelen.

De capture-instellingen van de PS5-console wijzigen

1. Selecteer in het beginscherm Instellingen > Captures en uitzendingen.
  2. Selecteer Captures en selecteer vervolgens een van de volgende instellingen.

Wijzig de functie van de Maak-toets te kiezen uit StandaardEenvoudige screenshots en Eenvoudige videoclips.

Schakel HDR (High Dynamic Range) in en wijzig het bestandstype waarin je screenshots worden opgeslagen. HDR is alleen ingeschakeld als je console is aangesloten op een compatibel scherm.

Wijzig het bestandstype en de resolutie voor als je een videoclip opneemt.

Selecteer Videoclip-indeling en selecteer vervolgens of je je microfoon- of voicechat-audio wilt opnemen. Als je de audio van de voicechat opneemt, moet je de leden van de voicechat vragen of het goed is om hun stem in je videoclips op te nemen.

Trofeevideo's en screenshots op PS5-consoles beheren

1. Selecteer in het beginscherm Instellingen > Captures en uitzendingen.
  2. Selecteer Automatische captures > Trofeeën en pas de volgende instellingen aan.
  • Trofeescreenshots opslaan
  • Trofeevideo's opslaan
  • Duur van trofeevideo