PlayStation®4:n esteettömyysasetukset

PlayStation®4-konsolissa on useita esteettömyyttä tukevia ominaisuuksia ja toimintoja.

Näin löydät PlayStation®4:n esteettömyysasetukset

Löydät esteettömyysasetukset valitsemalla Asetukset > Esteettömyys.

PlayStation®4:n esteettömyysasetusten vaihtoehdot

Tämä asetus on saatavilla vain sisällölle, jossa on kuulovammaistekstitys.

Miten määritän kuulovammaistekstityksen asetukset?
  1. Valitse Asetukset > Esteettömyys > Kuulovammaistekstitys.

2. Valitse Näytä kuulovammaistekstitys -valintaruutu.

3. Valitse Kuulovammaistekstityksen asetukset ja poista valinta kohdasta Näytä kuulovammaistekstitys sisällön mukaan määritettynä. Sen jälkeen voit mukauttaa kuulovammaistekstityksen fonttityyppiä ja -kokoa, tekstin väriä, taustan väriä ja muita asetuksia. Jos haluat käyttää oletusasetuksia, valitse Näytä kuulovammaistekstitys sisällön mukaan määritettynä -valintaruutu.

Näytä kuulovammaistekstitys painamalla OPTIONS-näppäintä BD- tai DVD-toiston aikana ja valitsemalla Kuulovammaistekstitys.

Näillä asetuksilla voit muuttaa ohjaimen näppäinmäärityksiä. Kukin muutos vaihtaa kahden näppäimen roolia.

Huomaa, että näytöllä näkyvät ohjeet eivät vaihdu omien määritystesi mukaisiksi.

• Tämä toiminto on saatavilla vain tietyissä maissa tai tietyillä alueilla myydyissä PS4™-järjestelmissä.
  • Teksti puheeksi -toiminto on saatavilla vain, kun järjestelmän kieleksi on asetettu englanti (Yhdysvallat).

Kun otat teksti puheeksi -toiminnon käyttöön, järjestelmä lukee ääneen tietyt näytön tekstit ja niihin liittyvät tiedot. Teksti puheeksi -toiminto toimii, kun siirryt Viestit-osiossa ja käytät näyttönäppäimistöä. Se toimii myös muilla valikon alueilla.

Saatavilla ovat seuraavat teksti puheeksi -asetukset:

• Teksti puheeksi: ota teksti puheeksi -toiminto käyttöön valitsemalla tämä valintaruutu.
  • Nopeus: säädä ohjeiden ääneenluvun nopeutta. Nopeutta voi säätää vain, jos teksti puheeksi -toiminto on käytössä.
  • Äänenvoimakkuus: jos teksti puheeksi -toiminto on käytössä, valitse tämä asetus ja lisää tai vähennä äänen luettujen ohjeiden voimakkuutta painamalla oikealle tai vasemmalle.

Ota näytön zoomaaminen käyttöön valitsemalla tämä valintaruutu. Kun zoomaus on otettu käyttöön:

• Zoomaa näyttöä painamalla PS-näppäintä ja neliönäppäintä yhtä aikaa.
  • Siirrä näytön suurennettua aluetta suuntanäppäimillä tai analogisilla sauvoilla. Muut ohjaintoiminnot on poistettu käytöstä zoomaamisen aikana.
  • Peruuta zoomaus painamalla ympyränäppäintä tai painamalla PS-näppäintä ja neliönäppäintä yhtä aikaa.

Ota näytön käänteiset värit käyttöön valitsemalla tämä valintaruutu.

Huomautus: Näytönsäästäjä ei käynnisty, kun käänteiset värit ovat käytössä.

Tämä asetus ottaa suuremman tekstin käyttöön dynaamisen PS4™-valikon useimmilla alueilla.

Tämä asetus ottaa käyttöön lihavoidun tekstin valikoissa.

Tämä asetus ottaa käyttöön tummemman taustan, jolloin tekstin ja taustan välinen kontrasti kasvaa.

Tämän asetuksen avulla voit valita, miten nopeasti tekstiviestit vierivät näytöllä.

Hitain asetus on Hyvin hidas ja nopein asetus on Nopea.

Tämä asetus lisää esteettömyystoiminnot pikavalikkoon. Pikavalikon näet pitämällä PS-painiketta painettuna.

Tässä on lista pikavalikkoon lisätyistä esteettömyystoiminnoista:

• Ota teksti puheeksi -toiminto käyttöön
  • Käänteiset värit
  • Ota mukautetut näppäinmääritykset käyttöön