Osallistu turnauksiin PSN-verkossa

Turnauksiin osallistuminen PSN-verkossa

Lue, miten voit kilpailla turnauksissa PlayStation™Networkin (PSN) kautta PlayStation®5- tai PlayStation®4-konsolilla.

Joissakin peleissä voit osallistua turnauksiin ja verrata sijoitustasi muihin. Sinun on ensin rekisteröidyttävä turnaukseen ja liityttävä siihen sitten turnauspäivänä ennen turnauksen aloitusaikaa.

Huomaa, että ominaisuuden käyttäminen edellyttää PlayStation Plus -jäsenyyttä.

Turnaukseen rekisteröityminen PS5-konsoleilla

1. Valitse pelikeskuksesta tai ohjauskeskuksesta Turnaus ja Rekisteröidy.
    Näet lisätietoja turnauksesta, kuten aloituspäivän ja -ajan sekä tietoja palkinnoista, joita voit ansaita. Katso arvioitu peliaika, pelaajien lukumäärä ja turnauksen muoto valitsemalla Näytä kaikki tiedot.
  2. Valitse Rekisteröidy.
    Turnauksen säännöt tulevat näkyviin. Lue ne huolellisesti.
  3. Valitse Hyväksy.
    Rekisteröinti on valmis. Näet tietoja turnauksesta, kuten aloitusajan ja tiedon mahdollisista palkinnoista. Kun turnaus alkaa, näet tällä näytöllä vastustajasi sekä Liity nyt -painikkeen.
  • Jos haluat lukea turnauksen säännöt uudelleen tai peruuttaa osallistumisen rekisteröitymisen jälkeen, valitse turnauksen kortti ohjauskeskuksesta ja valitse ... Lisää. Voit myös kutsua kavereitasi tai muita pelaajia liittymään turnaukseen.
  • Saat ilmoituksen, kun turnaus on alkamassa tai jos se peruutetaan. Ota ponnahdusikkunailmoitukset käyttöön, jotta näet kaikki ilmoitukset.
  1. Valitse toimintonäytöltä Tapahtumat.
  2. Valitse Turnaukset ja valitse turnaus, johon haluat liittyä.
  3. Valitse turnauksen lisätietonäytöllä Rekisteröidy.
  4. Jos kyseessä on joukkueturnaus, valitse rekisteröitävä joukkue ja valitse sitten osallistujat.
  • Kun liityt turnaukseen ensimmäistä kertaa, sinun on annettava tilitietosi turnausalustan tarjoajan palveluun. Jos sinulla ei ole tiliä, voit luoda tilin alustan tarjoajan verkkosivuilla.

Turnaukseen liittyminen PS5-konsoleilla

Katso luettelo tulevista turnauksista Playstation Competition Center -sivulta.

1. Saat ilmoituksen, kun turnaus on alkamassa ja kun oma ottelusi on alkamassa.
  2. Kun ponnahdusikkuna on näkyvillä, liity otteluun painamalla PS-näppäintä ja valitsemalla Liity nyt.
  • Jos et liity otteluun ennen aloitusaikaa, vastustajasi voittaa automaattisesti.
  • Voit myös liittyä otteluun ohjauskeskuksessa näkyvästä turnauksen kortista.
  • Jos voitat ottelun, voit siirtyä seuraavaan otteluun. Saat ilmoituksen, kun vastustajasi on valittu. Liity kuhunkin uuteen otteluun valitsemalla Liity nyt
  • Jos valitset turnauksen kortissa Näytä turnauskaavio, näet luettelon otteluista ja yhteenvedon menestyksestäsi.
  • Kun ottelu on ohi, saat ilmoituksen. Kun ponnahdusikkuna on näkyvillä, katso sijoituksesi ja voittajan tiedot painamalla PS-näppäintä ja valitsemalla Näytä tiedot. Voit myös katsoa tulokset ohjauskeskuksessa näkyvästä turnauksen kortista.

Saat ilmoituksen, kun ilmoittautumisaika alkaa. Muissa kuin joukkueturnauksissa sinun on ilmoittauduttava itse. Joukkueturnauksissa jonkun joukkueen jäsenen on ilmoittauduttava. Kun ilmoittautumisaika on ohi, et voi enää liittyä turnaukseen.

1. Valitse turnauksen lisätietonäytöllä Ilmoittaudu
    Kun vastustajasi on valittu, Turnausottelut tulevat näkyviin Omat tapahtumat -osaan.
  2. Valitse turnausottelu ja valitse sitten Liity nyt.
    Voit katsoa ottelun lisätietonäytöltä, miten ottelu aloitetaan. Aloita ottelu seuraamalla ohjeita.
  • Jos haluat ottelun päätyttyä tulosraportin, valitse ottelun lisätietonäytöltä Ilmoita tulos ja seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Usein kysytyt kysymykset

Mitä tapahtuu, jos pelaaja lopettaa pelin tai menettää yhteyden?
Jos toinen pelaaja lähtee turnausottelusta, peliin jäänyt pelaaja voittaa.

Mitä tapahtuu, jos pelaaja jättää turnausottelun väliin?
Jos pelaaja jättää turnausottelun väliin, hän häviää automaattisesti.

Entä jos tulee tasapeli?
Voittaja päätetään kolikonheitolla.