PS5: HD Camera set up

Ontdek hoe je aan de slag kunt met HD-camera op de PlayStation®5-console.

HD-camera is een optionele accessoire voor je PS5-console. Voor PS VR op PS5-consoles heb je een PlayStation®Camera en een PlayStation®Camera-adapter nodig. De HD-camera is niet compatibel met PS VR.

Je HD-camera instellen met een PS5-console

1. Sluit de HD-camera aan op de SuperSpeed USB-poort (10 Gbps) aan de achterkant van de PS5-console met behulp van de meegeleverde kabel.

2. Plaats je HD-camera op een vlakke ondergrond recht tegenover waar je zit als je speelt.

3. Stel de hoek van de HD-camera zo in dat het juiste gebied in beeld is.

De HD-camera-instellingen aanpassen

Als je de camera zo wilt instellen dat deze je positie correct herkent wanneer je ervoor zit, ga je naar het beginscherm en selecteer je Instellingen > Accessoires > Camera. Selecteer een cameratype en volg de instructies op het scherm.

Uitzenden met HD-camera op PS5-consoles

Wil je te zien zijn tijdens het streamen van je uitzendingen? Gebruik je HD-camera (CFI-ZEY-serie) of PlayStation-camera (CUH-ZEY-serie) en zet jezelf in de livestream.

1. Druk op de maak-toets en selecteer Uitzenden.

2. Selecteer de streamingservice waarmee je wilt uitzenden.

3. Voer je uitzendgegevens in.
    Als je de video van je camera of de audio van je spraakchat wilt opnemen, selecteer je Uitzenden Opties en pas je de manier van uitzenden aan.

4. Als je klaar bent, selecteer je Ga live en je begint de uitzending.
    De uitzendkaart verschijnt in het controlecentrum.

Onduidelijk beeld van HD-camera

1. Reinig de lenzen van de HD-camera met een schone, droge microvezeldoek. Gebruik geen water of andere reinigingsvloeistoffen.

2. Controleer of de lenzen beschadigd of gebarsten zijn.

3. Ga dichter bij de camera staan of zitten.

4. Beweeg de HD-camera niet nadat je deze hebt ingesteld.

5. Zorg ervoor dat de HD-camera op een stabiele ondergrond staat. Als de camera tijdens het gamen verschuift, kan dit volgproblemen veroorzaken.