HD-camera instellen op PS5-consoles

HD-camera instellen voor PS5-consoles

Ontdek hoe je aan de slag kunt met HD-camera op PlayStation®5-consoles.

Een HD-camera is een optionele extra voor je PS5™-console. Voor PlayStation®VR op PS5-consoles zijn een PlayStation®Camera en een PlayStation®Camera-adapter vereist.  De HD-camera is niet compatibel met PS VR.

Je HD-camera instellen met een PS5-console

1. Sluit je HD-camera met de meegeleverde kabel aan op de SuperSpeed USB-poort (10 Gbps) aan de achterkant van je PS5-console.

2. Plaats je HD-camera op een vlakke ondergrond recht tegenover waar je zit als je speelt.

3. Stel de hoek van je HD-camera zo in dat het juiste gebied in beeld is.

Instellingen van de HD-camera aanpassen

1. Ga naar Instellingen > Accessoires > Camera
  2. Selecteer een cameratype en volg de instructies op het scherm.

Uitzendingen streamen met HD-camera op PS5-consoles

Wil je te zien zijn tijdens het streamen van je uitzendingen? Gebruik je HD-camera (CFI-ZEY-serie) of PlayStation-camera (CUH-ZEY-serie) en zet jezelf in de livestream.

1. Druk op de maak-toets en selecteer Uitzenden.

2. Selecteer de streamingservice waarmee je wilt uitzenden.

3. Voer je uitzendgegevens in.
    Als je het beeld van je camera of de audio van je spraakchat in je uitzending wilt hebben, selecteer je Uitzenden Opties en pas je de manier van uitzenden aan.

4. Als je klaar bent, selecteer je Ga live en begint je uitzending.
    De uitzendkaart verschijnt in het controlecentrum.

Problemen met een onduidelijk beeld van een HD-camera oplossen

1. Reinig de lenzen van je HD-camera met een schone, droge microvezeldoek.
    Gebruik geen water of reinigingsvloeistoffen.

2. Controleer of de lenzen beschadigd of gebarsten zijn.

3. Ga dichter bij de camera staan of zitten.

4. Beweeg je HD-camera niet nadat je deze hebt ingesteld.

5. Zorg ervoor dat je HD-camera op een stabiele ondergrond staat. Als de camera tijdens het gamen verschuift, kan dit volgproblemen veroorzaken.