YouTube op PlayStation®4

Ontdek hoe je YouTube op PlayStation®4 kunt gebruiken.

Start de YouTube-app op PS4

• Ga naar TV en Video en selecteer het YouTube-pictogram in de geïnstalleerde apps.

Als YouTube niet op je PS4 is geïnstalleerd, ga dan naar PlayStation Store, zoek naar YouTube en selecteer Downloaden.

Gameplay streamen naar YouTube

Je kunt gameplay van je PS4 naar YouTube en andere streamingservices uitzenden.

PS VR: YouTube-video's in 360 graden bekijken

Controleer of de YouTube-app is bijgewerkt:

1. Ga naar TV & Video in het contentgebied en markeer de YouTube-app.
  2. Druk op de OPTIONS-toets om het menu van de app te openen.
  3. Selecteer Controleren op update. Je PS4 begint de update te downloaden.
  4. Start de app opnieuw op om de update te installeren.

Als de app niet wordt bijgewerkt, zie je mogelijk foutcode NP-31739-3.

Selecteer een video om in 360 graden te bekijken.

Als je PS4 detecteert dat je PS VR-headset is aangesloten en is ingeschakeld, word je gewoonlijk gevraagd de modus te selecteren waarin je YouTube wilt bekijken:

• Normaal: je kunt normale video's bekijken in de Bioscoopmodus.
  • VR: Je kunt video's in 360° bekijken. Ga naar youtube.com om door de huidige selectie van 360 video's te bladeren (je kunt geen 360 video's bekijken via de PS4-webbrowser).

PS4 Pro: YouTube-video's bekijken in 4K

Als je YouTube-video's in 4K wilt streamen, heb je het volgende nodig:

• Een PS4 Pro-setup voor 4K-beeldkwaliteit.

• Een Ultra HD- of 4K-display (tv, projector, enz.).

• Een goede internetverbinding van ten minste 25 Mbps.

Zodra een 4K-video is geselecteerd, zal de PS4 Pro de content automatisch streamen in 4K-resolutie.

Als je zeker wilt zijn dat je in 4K streamt, ga je in de YouTube-app naar Instellingen > Video-informatie weergeven > Ingeschakeld

Een 4K-video heeft normaal gesproken een resolutie van 3840 x 2160, dus als je deze waarden ziet, stream je in 4K-kwaliteit.

De beeldkwaliteit is ook afhankelijk van de video die je streamt.