2SV-problemen op PSN

Hulp bij problemen met 2-stapsverificatie op PlayStation™Network

Lees hoe je met back-upcodes voor 2-stapsverificatie (2SV) weer toegang kunt krijgen tot je account en welke stappen je kunt ondernemen als je je 2SV-telefoon bent kwijtgeraakt.

Je account herstellen met back-upcodes voor 2SV

Als je je back-upcodes hebt genoteerd tijdens het instellen van 2SV, kun je je account eenvoudig herstellen:

• Druk in het aanmeldscherm voor 2-stapsverificatie op de driehoek-toets en selecteer vervolgens Geen toegang tot mobiele telefoon > Aanmelden met back-upcode.

• Voer een van de 10 back-upcodes in — elke code kan slechts eenmaal worden gebruikt.

Heb je geen toegang meer tot je 2SV-telefoon en kun je je niet aanmelden?

Als je geen 2SV-verificatiecode kunt ontvangen en je hebt geen back-upcodes voor 2SV, heb je hulp nodig bij het herstellen van je account. Neem contact met ons op met je online-ID (gebruikersnaam) en aanmeldings-ID (e-mailadres).

Geen sms met verificatiecode ontvangen?

1. Meld je aan met het wachtwoord van je account en selecteer Opnieuw code sturen.
  2. Wacht een paar minuten tot de code is opgestuurd.

Een onverwacht 2SV-bericht ontvangen?

Als je PlayStation-console vraagt om een verificatiecode maar je 2SV niet hebt ingeschakeld, volg je zo snel mogelijk onderstaande stappen:

1. Probeer onmiddellijk je wachtwoord opnieuw in te instellen.
  2. Neem contact met ons op met je online-ID (gebruikersnaam) en aanmeldings-id (e-mailadres) als je je wachtwoord niet opnieuw kunt instellen.

Als je het bericht 'Dit e-mailadres is al gekoppeld aan een andere Sony-groepsservice' ziet

Je kunt je niet aanmelden bij andere Sony-groepsservices met 2SV. Dit betekent dat als je je PSN-aanmeldings-ID (e-mailadres) hebt gekoppeld aan een andere Sony-groepsservice, het niet mogelijk is om 2SV te gebruiken om je aan te melden bij PlayStation Network. Zo zorgen we ervoor dat je toegang hebt tot al je Sony-accounts. Als je 2SV wilt activeren, moet je eerst de koppeling met je accounts verwijderen. Neem contact met ons op om dit aan te vragen.

Als je een bericht over een 'onjuist wachtwoord' ontvangt

De diensten hieronder ondersteunen 2SV niet en tonen een melding over een onjuist wachtwoord wanneer je je aanmeldt terwijl 2SV is ingeschakeld. Als je deze diensten wilt gebruiken, kun je 2SV uitschakelen tijdens het aanmelden en daarna weer inschakelen zodra je bent aangemeld.

• Google TV
  • MediaGo